Bolu Abant Otelleri
En uygun Abant otel fiyatlarını bulun.
Büyük Abant Oteli
V Orman Resort
Sarot Termal Park Resort Spa
Abant Köşk Oteli
Abant Kartal Yuvası Oteli
Abant Niz Otel
Abant Villa Otel - Alkolsüz (Aile Oteli)
Abant Lotus Otel
Vonresort Abant
Abant Yayla Dağ Evi
Silver Inn Spa
Bolu City Hotel
Sarot Thermal Palace Tatil Köyü
Abant Doğa Köşkü
Abant Pelit
Abant Bahçeli Köşk
Karpalas City Hotel & Spa
Abant Hitit Otel & Restaurant
Abant Güneş
Abant
Temiz havası ve muhteşem manzarası ile bilinen Abant sessiz bir haftasonu tatili için Türkiye’nin sevilen lokasyonlarından olmaya devam ediyor. İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında müthiş sonbahar manzaraları ile keyifli hafta sonu tatilleri sizleri bekliyor.
Sizler de temiz bir hava almak, sakin bir haftasonu geçirmek ve muhteşem manzaralar eşliğinde sevdiklerinizle keyifli akşam yemekleri yemek için Bolu’da tatil yapabilir, Türkiye’nin rezervasyon sitesi Otelz.com’u ziyaret ederek son dakika fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Abant Otellerinde erken rezervasyon fırsatları ve otelde ödeme seçenekleri de Otelz.com’da!
Otelz.com'da Abant ve diğer tüm ilçelerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.
Abant’a Nasıl Gidilir?
Kara Yolu ile Abant’a Ulaşım
Abant, Bolu şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta yer almaktadır. Genellikle özel araçlar ile ulaşım sağlanan yere dilerseniz Bolu otobüsleri ile de ulaşmak mümkün. Türkiye’nin pek çok yerinden birçok firma Bolu’ya sefer düzenliyor.
Öncelikle Bolu’ya ulaşıp sonrasında taksi veya dolmuşlar ile Abant’a gidebilirsiniz.
Abant; İstanbul ile 280 km, Ankara ile 225 km, Bursa ile 290 km, İzmir ile ise 620 km mesafede bulunmakta.
Abant’a özel araçla ulaşmak isterseniz Ankara-İstanbul karayolunu takip etmelisiniz. Bolu Dağı’nın çıkış kısmındaki yol ayrımı sizi Abant’a ulaştırıyor.
Hava Yolu ile Abant’a Ulaşım
Abant’a en yakın havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olduğundan hava yolu ile ulaşım ancak çok uzak yerlerden gelen ziyaretçiler için uygun oluyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na Türkiye’nin dört bir yanından ulaşım mümkün.
Havalimanından otobüs aracılığı ile Bolu’ya geçtikten sonra şehir merkezinden minibüsler ile Abant’a ulaşım sağlanıyor.
Bir diğer hava yolu alternatifi ise Ankara Esenboğa Havalimanı. Havalimanından Ankara Otogarı olan AŞTİ aracılığı ile Bolu’ya ulaşım mevcut.
İstanbul’dan özel araç ile 3 saatlik bir yolculuk sonucu Abant’a ulaşmak mümkün. Ankara-Bursa Karayolu ve Afyonkarahisar-Antalya Karayolu üzerinden de Abant’a ulaşım sağlanabilmektedir. Eskişehir istikametinden Abant’a varmak isteyen ziyaretçiler için ise en uygun yolu elbette ki Mudurnu yolu olacaktır.
Özel araç ile seyahat edecekseniz; doğa ile başbaşa bir yolculuğa hazır olun.
Abant’ta Gezilecek Yerler
Kış aylarında bambaşka, yaz aylarında bambaşka manzaralar sunan Abant doğası ile her zaman huzur veriyor. İstanbul’dan uzak, sessiz ve sakin bir haftasonu tatili denince ilk akla gelen lokasyonlardan olan Abant’ta elbette pek çok gezilecek yer bulunuyor.
Aynı zamanda balayı konseptli tatiller için de sık tercih edilen ilçe, pek çok hayvan ve bitki türünün bulunması ile ilgi çekiyor.
Abant Tabiat Parkı
1200 hektarlık bir alana yayılmış Abant Tabiat Parkı, Abant Gölü’nü de içine alıyor. Köknar, kavak, çam ve meşe ağaçlarının yoğun bulunduğu park eşsiz bir göl manzarası sunuyor.
Park genelinde kamp alanları bulunuyor. Göl kenarında balık tutabilir, kamp yapabilir ve bisiklet kiralayıp tüm parkı keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca doğa ile iç içe bir yürüyüşü tercih edenlerin sayısı da hayli fazla.
Tabiat parkı içerisinde pek çok yapılacak aktivite bulunuyor. Doğa fotoğrafçılarının özellikle ilgi duyduğu Abant Tabiat Parkı’nda kamp yapmak istemeyenler için pek çok farklı seçenekleri ile konaklama tesisleri de yer alıyor.
Parkta sarıçam, kayın, karaçam, kavak, söğüt, dişbudak, ardıç, meşe ağaçları bulunmaktadır. Aynı zamanda parkta ormangülü, muşmula, çoban püskülü, kuşburnu, fındık, papaz külahı, eğrelti, çilek, ahududu, nane, sarmaşık, ısırgan ve çayır otları da bulunmaktadır.
Park bitki çeşitleri bakımından oldukça zengin olması ve geniş alana yayılması sebebi ile gezip görmek ve konaklamak, yeşilin her tonunu barındıran manzarasına canlı şahit olmak için sıkça tercih ediliyor.
Aynı zamanda park balık tutmayı seven ziyaretçilerin de belirli dönemlerde uğrak noktası haline geliyor. Yılın belirli zamanlarında belirli bir ücret ödeyerek balık tutulabilmektedir.
Endemik bitki çeşitliliğinin yanı sıra Abant Alabalığı da oldukça ünlüdür. Göl kenarlarında kimi zaman su samurları görülebilmektedir.
Ormanda yabani hayvanlar da bulunmaktadır. Tilki ve çakaldan tutun kurt, geyik, karaca ve su kuşlarına kadar pek çok hayvan burada yaşamaktadır.
Sevdiklerinize hediye almak isterseniz park içinde hediyelik eşya satın alabileceğiniz dükkanlar da bulunuyor. Yöresel yiyecek satışı bulunan dükkanlardan dilediğiniz yöresel yemeği yiyebilirsiniz. 22 kilometrelik Abant yolu üzerine serilmiş pek çok alabalık lokantası, sucuk ekmek satış yerleri bulunuyor.
Abant Tabiat Parkı içerisinde yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları doğa müzesi ziyareti, sportif olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, bisiklet gezisi, fayton veya atla gezinti, piknik veya kamp Çepni Yaylası’nda yamaç paraşütü şeklinde sıralanıyor.
Dilerseniz günübirlik bir ziyaret yapabilirsiniz. Konaklamak isterseniz kamp yapabilir ya da göl çevresinde bulunan konaklama tesislerini tercih edebilirsiniz.
Abant Gölü
Abant Dağları üzerinde oluşmuş olan göl, birikinti ve krater gölüdür.
Yılın her mevsiminde bambaşka manzarası ile büyüleyen Abant Gölü popüler bir tatil merkezi olan Abant Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor.
127 hektar olan Abant Gölü’nün denizden yüksekliği ise 1328 metredir. Yer altı suları ile beslenen göl, 18 metre derinliğindedir. Çevresi flora ve fauna bakımından oldukça zengindir.
Abant Gölü’nün kenarlarında çeşitli su bitkileri ve nilüferler bulunmaktadır. Gölün etrafına yükselen yamaçlarda Abant Çiğdemi de yer almaktadır.
Yedigöller Milli Parkı
İlçeden uzaklaşarak yepyeni doğa maceralarına imza atmak isteyenler için tam olarak uygun olan bir yer Yedigöller Milli Parkı. 2000 hektarlık bir alanda konumlanmış olan park birçok rengin birbiri ile uyumundan oluşan görsel şöleni ziyaretçilerinin önüne sunuyor.
Milli park içerisinde tatlı su balıklarının yaşadıkları irili ufaklı birçok göl bulunuyor.
Zengin bitki çeşitleri ile yeşilin her tonunu görmek mümkün oluyor. Kışın karla kaplanan parkta havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması ile oluşan yedi göl bulunuyor.
Milli park içerisinde Köyyeri noktasında Bizans dönemine ait pek çok kalıntı bulunmaktadır.
Kusursuz ve huzur dolu bir doğa yürüyüşü yaparken aynı zamanda tarihi dokulara dokunmak da mümkün kılınıyor. Parkta;
- Büyükgöl
- Deringöl
- Seringöl
- Nazlıgöl
- Küçükgöl
- İncegöl
- Sazlıgöl
İsimlerinde toplam yedi göl vardır ve bu göllerin hepsi farklı özelliktedir.
Büyükgöl diğerlerinden daha büyük olması sebebiyle bu isimle anılmaktadır. Büyükgöl’de canlı alabalık yetiştirilmektedir. Hemen kuzeyinde Seringöl bulunmaktadır.
Nazlıgöl ise dibinden sızdırdığı bol miktardaki su ile Şelale Gölü olarak da anılmaktadır. Farklı bir platoda bulunan Nazlıgöl ile aynı platoda Sazlıgöl, İncegöl ve Küçükgöl yer almaktadır. Bu platonun en geniş gölü Nazlıgöl Gölüdür ve bu plato diğer platodan 100 metre daha yüksekte konumlanmıştır.
Milli park sahası içerisinde yüzden fazla kuş türü bulunmaktadır. Adeta bir doğa cenneti olan yerde pek çok yabani hayvan da yaşamakta.
Yılın belirli dönemlerinde belirli göllerde sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir.
Yedigöller Milli Parkı’nda pek çok aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Değişik arazileri ve doğa ile iç içe yürüyüş yollarında yürümenin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda süslü yamaçlarda fotoğraf çekme, piknik yapma, spor yapma ve kamp kurma gibi pek çok seçenekten dilediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Parkta öadırla veya karavanla kamp yapılmaya uygun bir hektarlık bir alan mevcut. Park özellikle nisan ve kasım ayları arasında ilgi görmektedir.
Milli parka ulaşım, toplu taşıma bulunmadığından özel araçlar veya seyahat acentalarının yaptıkları turlar ile sağlanmaktadır.
Ömerci Yaylası
Uzaklaşmak isteyen ziyaretçilerin en çok gittiği yerlerden Ömerci Yaylası. Yayla çevresinde kamp yapmak oldukça popüler. Yaylanın temiz havası eşliğinde kusursuz doğa ile iç içe saatler geçirebilirsiniz.
Piknik yapmak, sessizliğin sesini dinlemek, doğa yürüyüşleri gibi pek çok aktiviteye elverişli olan yayla, özellikle bahar aylarında tercih ediliyor.
Sinekli Yaylası
Sinekli Yaylası, özellikle spor aktiviteleri için oldukça tercih edilen bir lokasyondur.
Trekking, izcilik, safari, bisiklet gezileri ve kampçılık gibi birbirinden eğlenceli aktiviteleri Sinekli Yaylası’nda gerçekleştirebilirsiniz.
Samandere’den ulaşımı oldukça kolaydır.
Temmuz aylarında gerçekleştirilen Sinekli Yayla Şenlikleri ise oldukça popülerdir.
Abant Köy Pazarı
Bir bakışta renkli bir pazar olduğu kanısına varacağımız pazar, çevreye ait ürünlerin satışının sağlandığı yerdir. Aynı zamanda el yapımı hediyelik eşyalar da bulunuyor. Organik süt ürünleri de oldukça meşhur olan Pazar, Abant’a giriş yaptığınız anda karşınıza çıkacaktır.
Renkli ve neşeli bir seçenek olan Abant Köy Pazarı ahşap bir yapıdadır.
Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı
Abant ve çevresinde görülebilecek doğanın hünerlerinden birisi de burası. Doğa anıtı olarak kabul edilen yer kamp yapmak için tercih ediliyor.
Samandere Şelalesi'ni çok daha yakından görmek ve sesini yakından dinlemek isteyen ziyaretçiler için şelale merdiveni bulunuyor.
Güzeldere Şelalesi
Pek çok doğa harikasından bir diğeri de Güzeldere Şelalesi. Ormanın içinde konumlanmış olan şelale kısa doğa yürüyüşleri için ideal bir noktadır.
İnsan yapımı bir teras manzaranın tadını çıkarmak için çok uygun.
Akkaya Travertenleri
Travertenleri yakından görmek için Pamukkale’ye gitmeye gerek kalmıyor. Akkaya Travertenleri tepesindeki kocaman havuzu ve kar beyazı görüntüsü ile ziyaretçilerini bekliyor.
Aynı zamanda bir şifa rotası olan travertenlerde gün doğumunu izlemeniz tavsiye edilir. Mükemmel ışık oyunları ile sabah yürüyüşü yapabilirsiniz.
Abant’ta Ailenizle Birlikte Yapabileceğiniz Aktiviteler
Özellikle İstanbul’un kalabalığından sıkılmış ve haftasonu için Abant’a sakin bir tatil geçirmeye gelmiş ziyaretçilerin burada yapacak pek çok aktivite seçeneği bulunmaktadır.
Doğa yürüyüşleri ilk sırada gelmektedir. Abant tamamıyla bir doğa harikası olduğundan keşfedilmemiş yerleri keşfetmek için doğa yürüyüşü yapmak gerekir. Uzun doğa yürüyüşleri ile kendinizi doğanın bir parçası hissedeceksiniz.
İlgisi olanlar için at binme tesisleri bulunmaktadır. İlçede bunun yanı sıra göllerde tutulan alabalıklar da ilgi çekiyor. Dilerseniz ilçede balık tutabilir dilerseniz de herhangi bir alabalık restoranında tadına bakabilirsiniz.
Abant’ta Ne Yenir?
Osmanlı mutfağının başkenti olan Bolu’nun Abant çevresinde de mükemmel lezzetler bulunmaktadır.
Abant Alabalığı
Abant yoluna sırasıyla dizilmiş alabalık tesislerinden dilediğinize girip tadabileceğiniz özel bir lezzettir.
Gölden tutulan alabalık yiyenlerin unutamadığı ve dillerinden düşürmediği bir lezzet olmaya devam ediyor.
Abant Köy Kahvaltısı
Eşsiz manzara ile Abant köy kahvaltısına kimse hayır diyemiyor.
Abant Göl Restoran’da güzel bir manzara eşliğinde kahvaltı edebilirsiniz.
Abant’a Ne Zaman Gidilir?
Yılın her mevsimi bambaşka bir görüntü ile ziyaretçilerini büyüleyen Abant kışları karın etkisi ile bembeyaz oluyor. Ağaçlar ve göllerin beyazla kaplanması mükemmel bir manzarayı ortaya çıkarıyor.
Yaz ve bahar aylarında ise kamp yapmak, doğa ile iç içe yürüyüşler gerçekleştirmek oldukça keyifli oluyor.