Ağrı Otelleri
En uygun Ağri otel fiyatlarını bulun.
Golden Otel Erzurum
Grand Ağa Hotel
Butik Ertur Hotel
Leka Grand Şah Otel
Agri Best Hotel
Hotel Metecan
Hatemoğlu Otel
Birlik Şahin Hotel
Atlıhan Plus Hotel
Ağrı
Medeniyetler beşiğinin önemli bir kolu olan Ağrı ili önemli kültür mirası ve pek çok doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini karşılar.
Şehirdeki pek çok tarihi yapıyı ve Ağrı Dağı gibi doğal güzellikleri yakından görmek istiyorsanız Türkiye’nin rezervasyon sitesi Otelz.com’daki fırsatları kaçırmayın. En uygun, en güzel konaklama fırsatları, son dakika fırsatları otelde ödeme seçenekleri ile birlikte Otelz.com’da.
Otelz.com'da Ağrı ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkanına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.
Ağrı’ya Nasıl Gidilir?
Hava Yolu ile Ağrı’ya Ulaşım
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı şehir merkezine 8 km uzaklıktadır.
Havalimanına ulaştıktan sonra merkeze gitmek oldukça kolaydır. Minibüs, taksi veya özel araçla rahatlıkla merkeze ulaşılır.
Kara Yolu ile Ağrı’ya Ulaşım
Türkiye’nin hemen hemen her ilinden Ağrı Otogarı’na sefer düzenlenir. Ağrı Otogarı merkeze 15 km uzaklıktadır.
Ağrı Otogarı haricinde Doğubeyazıt, Eleşkirt ilçelerine de direkt seferler mevcuttur.
Özel araç ile seyahat edecekseniz; İstanbul-Ağrı arası 1447 km, İzmir-Ağrı arası 1653 km, Ankara-Ağrı arası 1091 km’dir.
Ağrı’nın Popüler İlçeleri
Doğubeyazıt
Merkeze yaklaşık 1,5 saatlik mesafede yer alır. Ağrı Dağı ve İshak Paşa Sarayı ile ünlüdür.
Doğubeyazıt'ta bulunan tesislerde konaklamayı planlıyorsanız Doğubeyazıt Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Patnos
İlçe ile merkez arası 77 km’dır. Ağrı’nın nüfusu en yoğun ilçesidir. Urartular Dönemi’ne ait kalıntıları ile ünlüdür.
Patnos'da bulunan tesisler için Patnos Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Diyadin
Merkeze 62 km uzaklıkta olan ilçe şifalı sulara sahip olan kaplıcaları ile ünlüdür.
Diyadin'de bulunan tesisler için Diyadin Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Ağrı’da Gezilecek Yerler
Ağrı’nın Doğal Güzellikleri
Ağrı Dağı
Ağrı denilince hiç şüphesiz akla ilk önce Ağrı Dağı gelir. Türkiye’nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı hiç erimeyen karları ile ilgi çeker.
Hem kayak hem tırmanışlar için uygun olan Ağrı Dağı’na her zaman ilgi yoğundur. Özellikle bu aktivitelere meraklı olan ziyaretçilerin kesinlikle görmesi gereken yerlerin başında gelir. 5137 metrelik Atatürk Zirvesi ve 3898 metrelik İnönü Zirvesi ile her mevsim görülmeye değerdir.
Meteor Çukuru
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine düşen gök taşının oluşturduğu çukurdur. 1982 yılında yaşanan bu olay sonrasında bu çukur dünyanın en büyük ikinci çukuru olmuştur. Manzarası ile beraber bu benzersiz doğa oluşumunu kesinle görmelisiniz.
Meya Mağaraları
Diyadin’e yaklaşık 10 km mesafede yer alan Günbuldu Köyü’nün sınırları içerisinde yer alır. Mağara, kayalara oyularak inşa edilmiş barınma noktalarını, odaları ve ibadet yerlerini içerir. İbadethanelerde birçok inancın kalıntılarına rastlanır.
Buz Mağarası
Kayaklara ve tırmanışlara ev sahipliği yapan en popüler dağın adı aslında Büyük Ağrı Dağı’dır. Bunun yanı sıra Hallaç Köyü’nde Küçük Ağrı Dağı’dır. Bu dağın eteklerinde buz mağarası bulunur. Buz mağarasındaki sular hava akımının sonucunda donar. Süzülen ışıkla birlikte ortaya kristale benzeyen bir görüntü çıkar.
Diyadin Kaplıcaları
Diyadin’de birçok hastalığa iyi gelen şifalı sularıyla ünlü çok sayıda kaplıca bulunur. Kaplıcaların tam ortasında Murat Nehri’ni de görmek mümkündür. Ağrı gezinizde Diyadin’i gezi programınıza ekleyerek aşağıdaki kaplıcaları ziyaret edebilirsiniz.
- Davut Kaplıcası
- Köprü Kaplıcası
- Yılanlı Kaplıcası
- Tunca Kaplıcası
Balık Gölü
Aras Dağları’nın üzerinde yer alan Balık Gölü Ağrı’nın doğal güzelliklerinden sadece bir tanesi. Balık Gölü Taşlıçay İlçesi’ne 15 dakika mesafe yer alır.
Türkiye’deki en yüksek göllerden biri olan Balık Gölü içme ve kullanma statüsüne de sahiptir.
Ağrı’nın Tarihi Yerleri
İshak Paşa Sarayı
Türkiye’nin ikinci büyük sarayıdır. Doğubeyazıt’ta yer alan sarayın içerisinde cami, aşevi, türbe ve harem bölümleri bulunur. Sarayın duvarları 15 metre bulur. İlginç mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken İshak Paşa Sarayı, her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlar. 1685 yılında Çolak Hamdi Paşa tarafından yapımına başlanan saray, Hamdi Paşa’nın oğlu İshak Paşa tarafından tamamlanmıştır.
Nuh’un Gemisi
İnanç turizminin merkezlerinden birisi olan bu yer Ağrı Dağı’nın güney tarafında yer alır.
Her mevsim Nuh’un Gemisi’ne binlerce ziyaretçi uğrar.
Doğubeyazıt Kalesi
Doğubeyazıt’a yakın mesafede yer alan kalenin Urartu Dönemi’nden kaldığı düşünülür. Kalenin içinde Urartulara ait mezarlar bulunur.
Avnik Kalesi
Diyadin’in merkezine 20 dakikalık mesafede yer alan kalede dağcılık ve doğa yürüyüşü aktiviteleri düzenlenir. Tarihi kalıntıların arasında yapılan doğa sporları, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatır.
Antik Kentler
Şehirde Urartulara ait kalıntıları görmek olasıdır. Bununla birlikte şehir birçok Anadolu Uygarlığı’na ev sahipliği yapmıştır. Arkeolojiye ve tarihe meraklıysanız şehri seyahat ettiğinizde aşağıdaki antik kentleri de gezebilirsiniz.
- Eski Beyazıt
- Girit Tepe
- Diyadin Maya Kötü
- Toprakkale
Ağrı’da Ne Yenir?
Abdigor Köftesi
Ağrı Doğubeyazıt’ın en meşhur yemeğidir. Genel anlamda Ağrı ilinde etli yemekler tüketilir.
Abdigor köftesi tokmak ile dövülmüş etten yapılmaktadır.
Haşıl
Buğday ya da bulgurdan yapılan Haşır’ı Ağrı’da çok fazla görmek mümkün. Hem doyurucu hem de pratik olması sebebiyle sıkça tercih edilmektedir.
Hengel
Bir çeşit kıymasız mantı da denebilir. İştah açıcı görüntüsü ile dikkat çeken Hengel’in hazırlanışı normal mantıya göre daha pratiktir.
Üzerine özel hengel sosu dökülerek soğan ve kavrulmuş tereyağı ile harmanlanarak tadını damaklarda bırakacak yiyecek hazır olur.
Murtuğa
Un helvasını andıran murtuğa tatlı olarak tüketilir.
Başka yerde bulamayacağınız bir lezzet olan murtuğayı Ağrı’ya yolunuz düşerse mutlaka denemelisiniz.
Çiriş Ketesi
Ağrı mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Börek çeşitleri arasında yer alan çiriş ketesi sac üzerinde pişirilir.
İçerisine yine bölgeye özgü yabani bir ot olan çiriş otu eklenir.
Kuymak
Genellikle Karadeniz kuymağını bilmekteyiz. Ancak Ağrı’daki kuymak çok daha farklı. Kaymak ile yapılan kuymak, Ağrı’da kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından bir tanesidir.
Ağrı’da Şehir İçi Ulaşım
Ağrı’da şehir içi ulaşım özel halk otobüsleri ve taksiler aracılığı ile yapılır. Buna ek olarak uzak mesafe için dolmuşlar mevcuttur.