Nenessa Hotel
Grand Altuntaş Hotel
Grand Saatçioğlu Hotel
Ağaçlı Otel
Kapadokya Ihlara Konakları
Liva Otel
Grandhan Otel
Kuzucular Park Hotel
Süvari Hotel
Continent Hotel Kapadokus Thermal
Otel Ahsaray
Hayal Hotel Aksaray
Karamanlı Konağı
Kapadokya Stonelake Hotel
Akar Hotel
Gold Vizyon Hotel
Hotel Sultansaray Sultanhanı
Otel Tezcan By Temel
Golden Altınsoy Hotel
Aksaray
İç Anadolu bölgesinde merkezi bir konumda olan Aksaray, ilk çağdan günümüze gelene kadarki süreçte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Tarihi ve kültürel konumu dolayısıyla görülmeye değer bir noktadadır. Merkez ilçesi ile birlikte 8 ilçesi bulunan Aksaray, tatil rotanıza katılmayı bekliyor. Medeniyetlerin uğrak noktası olan Aksaray’a gerek kültürel gerek tarihsel gerekse kendine özgü tatlarıyla seyahatinize katmaya ne dersiniz?
Kış tatiliniz için Anadolu’nun önemli bir durağı olan Aksaray’da tatilinizi geçirmek için erken rezarvasyon fırsatlarının yanında iş, hafta sonu veya genel seyahatleriniz için Aksaray Otellerinde en uygun son dakika fırsatları ve çeşitli ödeme seçeneği ile Otelz.com’da sizleri bekliyor.
Otelz.com'da Aksaray ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkanına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.Aksaray’a Nasıl Gidilir?
Türkiye’de hangi konumda olursanız olun kara yolu ile ulaşmanın mümkün olduğu Aksaray’a otobüs ile ulaşmanız mümkündür.
Hava Yolu ile Ulaşım
Civarındaki illerden yakın olarak Nevşehir Kapadokya’dan ve biraz uzak mesafe olarak Kayseri’nin havalimanı ile ulaşmanız mümkündür. Her iki havalimanında da Aksaray’a ulaşmak için havalimanı seferleri bulunmaktadır.
Kişisel Araç İle Ulaşım
Türkiye’nin her yerinden kendi aracınız ile ulaşabileceğiniz Aksaray’a günümüzde ulaşım süresini kısaltmak amacıyla yapılan yeni otobanlar sayesinde hızla ulaşabilirsiniz.
Aksaray’ın Gezilecek Yerleri
Ihlara Vadisi
Ihlara vadisi, şehir merkezine 39 km uzaklıktadır. 100 ile 200 metre arasında değişen vadilerin bir toplamı olarak büyük bir vadi yerleşkesidir.
Hristiyanlığın önemli gelişim noktalarındandır. Bölgede yüzlerce kiliseye ait kalıntı bulunmasının yanında bölgede gezilebilecek 14 km uzunluğunda bir kanyon vardır. 14 adet kilise de korunarak günümüze ulaşmıştır.
Hasan Dağı
Anadolu’nun en yüksek dağlarından birisi olarak kabul edilen dağ, iki kratere sahiptir. Kraterlerinin içerisinde bir göl bulunmaktadır. Şehir merkezine 33 kilometre uzaklıkta olan dağ, dağ sporlarını seviyorsanız uğramanız gereken bir duraktır. Ayrıca Hasan Dağı’ndan Erciyes Dağı, Tuz Gölü ve Ekecik Dağları gözlemlenebilir.
Aşıklı Höyük
Aksaray’ın güneydoğusunda yer alan ve şehir merkezine 21 kilometre uzaklıkta olan Aşıklı Höyük, 10 bin yıllık geçmişe sahiptir. Eğer tarihe ilginiz varsa Aşıklı Höyük’e uğramalısınız.
Ulu cami
Aksaray şehir merkezinde bulunan ve Selçuklu Dönemi’nde yapılan Ulu Cami’nin Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından yapıldığı bilinmektedir.
Aksaray Müzesi
Açıldığı 1969 yılından beri Zinciriye Medresesi’nin içerisinde bulunan müzede birçok medeniyete ait çok sayıda eser bulunmaktadır.
Eğri-Kızıl Minare
Şehrin simgelerinden olan minare, 1221-1236 yılları arasında yaptırılmıştır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda, mimarın minareyi özellikle bu tarzda yaptığını ortaya çıkmıştır. Minare, 13. yüzyılda yaşamını sürdürmüş Keyhüsrev tarafından yaptırılmıştır. Selçuklu Dönemi’nden bugüne dek korunmuş ve bozulmadan günümüze gelmiştir. Malzemesini kırmızı tuğladan yararlanıldığından “Kızıl Minare” olarak bilinmektedir. Şehir merkezinde kolayca ziyaret edilebilir.
Acem Höyük
Acemhöyük, şehir merkezine 19 kilometre uzaklıkta yer alır. Bölgede kazı çalışmaları devam etse de ziyaretçilere açıktır.
Ziga Kaplıcaları
Şehir merkezinden 30 km uzaklıkta olan Ziga kaplıcalarının mineral bakımından zengin suyu romatizma, metabolizma ve göz hastalıklarına iyi gelmektedir.
Aksaray Zinciriye Medresesi
20. yüzyıla kadar aktif bir şekilde kullanılan medrese, 15. yüzyılda Karamanoğulları döneminde yaptırılmıştır.
Sultanhan
Selçuklu sultanlarından olan Aleaddin Keykubat tarafından inşa ettirilmiştir. İnşası 1229 yılında tamamlanmıştır.
Nora Antik Kenti
Nora Antik Kenti, şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta yer alır. Roma ile Bizans dönemlerine ait olan önemli bir tarihi kenttir.
Ağaçaltı Kilisesi (Daniel Pantonassa Kilisesi)
Daniel Pantonassa Kilisesi, Ihlara Vadisi içerisinde zamanın imkanları düşünüldüğünde, görenleri büyülemektedir. Çünkü sert kayaların içine, oyularak inşa edilmiştir. Güzelyurt ilçesinde bulunur.
Aziz Gregorius Kilisesi (Kilise Cami)
Aziz Gregorius KilisesiM.S. 385 yılında inşa edilmiştir. Osmanlı Dönemi’nde kiliseye ek olarak minare yapılarak cami olarak kullanılmıştır. Minare hala varlığını sürdürdüğünden kilise cami adıyla anılmaktadır.
Aziz Mercurius Yeraltı Şehri
Aziz Mercurius Yeraltı Şehri, Hıristiyanlığın yasak ilan edildiği dönemlerde insanların inançlarını rahatça yaşayabilmesi adına inşa edilmiştir.
Sümbüllü Kilise
Meryem’in Ölümü, Mikail ve Cebrail meleklerinin kendine özgü tasvirlerine ve fresklere sahip olan kilise, şehir merkezine 35 kilometre uzaklıktadır. Kilisenin 12. Yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor.
Güzelyurt Evleri
Bu evlerin birçoğu, kayaya oyulan Kapadokya mimarisinin bir devamı olarak inşa edilmiştir. İnşasında kesme taşlar kullanılmıştır.
Bezirhane
Bezirhane, bezir yağının üretimi amacıyla açılmıştır.
Somuncu Baba Çilehanesi
Hacı Bayram Veli'nin hocası olan Somuncu Baba’nın adına Aksaray’da açılan bu çilehane görülmeye değer.
Ala Kilise
Aksaray iline bağlı Belisırma köyü sınırları içerisinde inşa edilmiştir. Tarihsel öneme sahip bu eseri ziyaret etmeye ne dersiniz?
Yılanlı Kilise
Tarihi açısından büyük öneme sahip olan Yılanlı Kilise, 4 çıplak günahkar kadının yılanların saldırısına uğradığı batı duvarındaki tanımdan dolayı bu isim ile birlikte anılmaktadır. İşledikleri günahlardan ötürü 4 kadın cezalandırılmıştır.
Aksaray Meydanı Saat Kulesi
II. Abdülhamid’in vasiyeti üzerine inşa edilmiştir. Padişahın ziyaret ettiği bütün vilayetlere saat kulesi yaptırılması vasiyeti bulunur. Bunun üzerine 140 yıl sonra, Aksaray Belediye Başkanı tarafından saat kulesinin inşası gerçekleştirilir.
Aksaray Tarihi Paşa Hamamı
Ortaköylü Hacı Ali Paşa tarafından yaptırılan Aksaray Tarihi Paşa Hamamı, Osmanlı’dan kalma önemli bir eserdir.
Aksaray’da Ne Yenebilir?
Aksaray’ın kendine özgü yöresel mutfağında sıkma, bamya çorbası, Aksaray tava, mantarlı bulgur pilavı, papara, çiğleme, menemenin farklı bir hali olarak karıştırma, dolma mantı, katmer ve dolaz gibi tatlar ile buluşmanız mümkündür.
Aksaray’da Şehir İçi Ulaşım
Toplu ulaşım araçlarıyla şehrin her güzergahına ulaşabileceğiniz bir ulaşım ağına sahip olan Aksaray’da gönül rahatlığı ile gezebilirsiniz.