Ortaköy Otelleri
En uygun Ortaköy otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Ortaköy Otelleri
Crowne Plaza Istanbul Ortakoy Bosphorus
The Stay Bosphorus
Malta Bosphorus Ortaköy
Ortaköy Hotel
Union Hotel Port
Elite Marmara Bosphorus & Suites
Hotel Boursier 1 & SPA
Symbola Bosphorus Hotel
Ayşem Sultan Hotel
Bude Suite Ortaköy
Bizim Otel
Besiktaş Konuk Hotel
Nevv Bosphorus Hotel & Suites
Ortaköy Pasha Konağı Boutique Hotel
Hotel Boursier 2 & SPA
Beşiktaş Serenity Hotel
Hotel Euro Diamond
Middle Village
Deep Hotel
Berfinn Hotel Ortaköy
Ortaköy
İstanbul’da kültürlerin buluştuğu, tarihi ve turistik gezilerin merkezi semtlerinden biri Ortaköy’dür.
Zengin kültürü ve İstanbul Boğazı’nı seyreden sahiliyle yerli yabancı turistleri meydanında, çarşısında toplayan Otaköy’de rahatça konaklayabileceğiniz otelleri erken rezervasyon ve avantajlı son dakika fırsatlarıyla Otelz.com’da inceleyebilirsiniz.
İstanbul ilinin mutlak gidilmesi gereken yerlerinden biri olan Ortaköy'de tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Ortaköy Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Ortaköy’e Nasıl Gidilir?
Ortaköy’e Beşiktaş ve Kabataş‘tan İETT Belediye otobüsleri ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer yürüyüş yapmayı seviyorsanız sahil boyu yürümeyi tercih edebilirsiniz.
Kadıköy‘den Şehir Hatları Vapurları ya da Turyol motorları ile Üsküdar‘dan ise yine Şehir Hatları Vapurları ile ya da Turyol motorları ile Beşiktaş‘a geçip 20-25 dakika yürüyerek ilçeye ulaşabilirsiniz.
Taksim‘den Ortaköy’e ulaşmak için ise Beşiktaş’a giden dolmuşları tercih edebilirsiniz.
Taksim Gümüşsuyu Durağı'ndan DT2 numaralı otobüse binebilirsiniz.
Ortaköy’de Gezilecek Yerler
Ortaköy Meydanı
Ortaköy Meydanı başlı başına gezilecek alanlarından biridir. Denize sıfır konumundaki meydanda hem sıra sıra dizilmiş kafelerden aldığınız hem de termosunuzla getirdiğiniz çay ve kahveyle boğazın mavisine dalabilirsiniz. Şanslı gününüzdeyseniz yunusların yarışlarına bile şahit olabilirsiniz. Her daim sizi bekleyen güvercinleri söylemeye bile gerek yoktur.
Meydana çıkan dar ara yollarda kolye, bileklik, küpe gibi aklınıza gelebilecek her türlü hediyelik eşya ve antikacı dükkânları bulunur.
Sahile inmeden ya da ara sokaklarına girmeden önce sizleri elbette meşhur Ortaköy kumpircileri karşılayacak. Birbirleriyle yarışır halde sizi davet eden kumpircilerden kumpirinizi alıp sahilde yiyebilirsiniz.
Ortaköy Büyük Mecidiye Camii
Meydana iner inmez çok az ötede boğaza sıfır konumda olan Büyük Mecidiye Camii’sini göreceksiniz. Sultan Abdülmecid tarafından Mimar Nigoğos Balyan’a 1853 yılında yaptırılan cami, daha kısa adıyla Ortaköy Camii olarak da tarif edilir. En belirgin özelliği, dört tarafından güneş alabilmesidir. İç işlemeleri ile dikkatleri çeker.
Ortaköy Esma Sultan Yalısı
Günümüzde toplantı, düğün gibi etkinlikler için kullanılan Esma Sultan Yalısı tarih içerisinde de birçok amaca hizmet için kullanılmıştır. Büyük Mecidiye Cami’nin hemen yanında konumlana yalı, Abdülaziz'in kızı Esma Sultan’a düğün hediyesi olarak verilir. Sultanın ölümünden sonra hanedanın diğer üyelerine devredilen yalı, 1918 yılında Rum okulu olarak işlev görür. Ancak 1922 yılından sonra bir süre tütün deposu işlevi görmüştür.
1975 yılında çıkan bir yangınla şimdi sadece duvarları kalan binanın bahçesinde düğün, toplantı etkinlikleri yapılmaktadır.
Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı
Meydana inen Dereboyu caddesinin sonunda, tam köşede konumlanmış Ortaköy Hamamı iç dizaynıyla görenleri hayran bırakıyor. 300 yıl boyunca hamam olarak işletilen bina Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden biridir ve urak restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar varlığını sürdürmüştür.
Klasik Osmanlı mimarisinin bir örneği olan taş hamamda, 13 ayrı odacık bulunmakta ve günümüzde, sergi, kermes, defile ya da yemekli organizasyonlarda kullanılmaktadır.
Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu
Semavi dinlerin kesiştiği Ortaköy’de Etz Ahayim Sinagogu’na rastlamanız sizi şaşırtmasın. Ortaköy Muallim Naci caddesi üzerinde konumlanan sinagog, bir çok yangın felaketi atlattıktan sonra restorasyon çalışmalarıyla bugünkü halini aldı ve ibadet merkezi olarak kullanılmaya devam ediyor.
Ortaköy Ayios Fokas Kilisesi
Tüm eski tahta yapılar gibi birçok yangın atlatan kilise, Bizans’tan bu yana çok sayıda hükümdarın emriyle yenilenmiş ve günümüze ulaşan haliyle Ortaköylü Rumların ibadethanesi olarak işlevine devam etmektedir. Ortaköy Muallim Naci caddesi üzerinde konumlanan kiliseyi dikkatli gözler hemen fark edecektir.
Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi
Yanı başında ilköğretim okuluyla birlikte İstanbul Ermeni halkına hizmet eden kilise, Eğin’den ve ona bağlı Abuçeh köyünden göçerek Ortaköy’e yerleşmiş olan Ermenilere ait idi. O zamanlar tahta inşa edilen kilisenin yerine 1825’te taş yapım yeni bir kilise inşa edilir. Köklü bir yenileme çalışmalarının ardından 2012’de ibadete açılan kilise bugün hizmetine devam etmektedir. Kilisenin girişinde, o kilisede kullanılmış haçlar, kitaplar, din adamlarının giydikleri cübbeler sergilenir.
Ortaköy’de ne Yenir?
Ortaköy Kumpir - Waffle
Ortaköy’de akla ilk gelen yemek tabii ki kumpir. Meydana inen geniş alanda sıra sıra dizilmiş kumpirciler ile wafflecılar birbirleriyle yarışarak sizi davet ederler. Sade kumpir tezgâhlarından oluşan bu büfelerde oturacak yer yok ancak yemeğinizi alıp meydanda bankta oturarak yiyebilirsiniz.
Ama ben elimde yemekle dolaşmam bir yerde oturayım fiyatı da uygun olsun diyorsanız, denize sıfır konumlanmış Beltaş Rest Cafe’de tatlısından tuzlusuna atıştırmalar, yemekler sipariş edebilir ya da çayınızı- kahvenizi içerken boğazı seyredebilirsiniz.
Ortaköy The House Cafe
Bilinen markalardan The House Cafe Ortaköy şubesi yine deniz manzarasıyla ruhunuzu da besliyor. Rezervasyonlu ya da rezervasyonsuz hizmet alabileceğiniz kafe güzel manzara ve sunumlarıyla sizleri bekliyor.
Ortaköy Radisson Blue Hotel
Tanıdığımız bir diğer marka da Radisson Blue. Harika terasında ister yemek yiyin ister içeceğinizle vakit geçirin. Manzarasıyla mest olacağınız terasında anı ölümsüzleştirecek fotoğraflar çekebilirsiniz.
Ortaköy Feriye
Farklı lezzetler denemek, ruhunu ödüllendirmek, öğrenmek, dinlemek için harika bir mekân. Bahsedilen tüm bu eylemleri ve daha fazlasını yapmak için tek çatıda farklı alanlara sahip Feriye Ortaköy’de mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri. Ders çalışmak isteyenlere, atölye katılımcılarına ve deniz izlemek isteyenlere hitap ediyor.
Ortaköy Fıstık Kebap Lahmacun
Kebap sevenlerin listesinde bir numara olması gereken bir restoran Fıstık. Eski tip kebapçı havasını kaybetmeyen, hemen yanı başınızda şişlerin ateşle buluştuğunu, lahmacunun hazırlandığını görebileceğiniz mekânda birbirinden leziz kebaplar yiyebilirsiniz.
Ortaköy Çaynik
Henüz acıkmadım ama atıştırmalık bir şeyler alırım, biraz dinlenirim diyenlere Çaynik’i öneririz. Gözlükçü sokakta hizmet veren Çaynik adından da anlaşılacağı gibi çay tutkunlarının biraz da atıştırmalık pasta kurabiye severlerin mekânı. Paketli çay satışı da yapılan mekanda hizmet ve sıcak karşılamadan memnun kalacaksınız.
Ortaköy'deki Diğer Mekânlar
Meydana çok da uzak olmayan Eski Bahçe sokağa girdiniz mi günün her öğününü karşılayacak bir mekân mutlaka bulursunuz.
Kahvaltı için Müessese Ortaköy Kahvaltı restoranını kesinlikle tavsiye edebiliriz. Yine aynı sokakta Ortaköy fırını ise daima taze mamulleri ile lezzetli hamur işlerini size sunuyor.
Pizano Pizzeria, küçük şirin restoranında nefis olduğu kadar doyurucu pizzaları ile konuklarını ağırlıyor. İki Lokma her zaman lezzetli ve çokça değişik tatlar bulabileceğiniz, güler yüzlü insanların olduğu iki katlı sıcak bir mekândır.