Yardım

Çayeli Otelleri

En uygun Çayeli otel fiyatlarını bulun.

Loading...
Sırala

Ess Sarı Köşk Hotel

Müthiş
9.6
Çayeli Merkez, Çayeli, Rize
Zumbara ile Sonra Öde
Tesisimizde konaklama gerçekleştirecek çiftler evlilik cüzdanı ibraz etmeleri gerekmektedir. Sarı Köşk Hotel 2008 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde denize ve şehir merkezine hakim bir tepe üzerine kurulmuştur.
Müthiş
9.6

Lazlakar Otel

Çok iyi
8.9
Merkez, Çayeli, Rize
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Lazlakar Otel ismini güzel Çayeli’mizin pek çok şiire konu olan bir yaylasından alan otelimiz artık saygıdeğer misafirlerinin Doğu Karadeniz’deki sıcak bir yuvası olarak ebediyen sizlere hizmet verecektir.
Çok iyi
8.9

Grand Şelale Hotel

Müthiş
9.6
Çayeli, Rize
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Grand Şelale Hotel, 2500 m² alan üzerinde kurulu olup, 300 kişilik açık ve 150 kişilik kapalı restoran alanına sahiptir.
Müthiş
9.6

Loya Butik Otel - Bungalov

Müthiş
9.6
Merkez, Çayeli, Rize
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Loya Butik Otel' deniz manzaralı otel konseptli bungalovlar ile hizmet vermektedir. Çay bahçelerinin içeresinde yer almakla birlikte, geceleri huzur verici sessizliği yaşayabilir, sabahları ise doğa ve kuş seslerinin arasında uyanabilirsiniz.
Müthiş
9.6

Bera Bungalov

Müthiş
10.0
Çayeli, Rize
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Bera Bungalov doğa ile iç içe, huzurlu ve keyifli bir yerde konumlanmaktadır.
Müthiş
10.0

Monika Villa House

Merkezköyler, Çayeli, Rize
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
2 kişilik ve 3 kişilik odalardan oluşan tesisimiz unutulmaz tatil için sizleri bekliyor.

Lavinya Suit Bungalov

Müthiş
9.7
Çayeli, Rize
Taksitli Ödeme Seçeneği
Çay bahçelerinin arasında kuş seslerinin eşliğinde deniz ve doğa manzarası ile güne başlamaya ne dersiniz...
Müthiş
9.7

Ağaran Wooden Houses

Çayeli Merkez, Çayeli, Rize
Taksitli Ödeme Seçeneği
Ağaran Wooden Houses, Ağaran Şelalesi'nin hemen yanı başında konumlanmaktadır.

Çayeli

Çayeli Otelleri

Çayeli güneyde Çamlıhemşin ve İkizdere, doğuda Pazar, batıda Rize Merkez ve kuzeyde Karadeniz ile çevrili bir doğa güzelliği olarak ülkemizin dikkat çeken rotaları içinde yer alıyor . Rize’nin en büyük ilçesi olan Çayeli'nin, eski adıyla Mapavri, daha sonraları Çaybaşı olarak da anıldığı biliniyor. Karadeniz’in doğal güzelliklerini yansıtan en güzel ilçelerden biri olan Çayeli, turistlerin uğrak noktaları arasında. Çay üretimi ile adını duyuran ilçede aynı zamanda bakır yataklarını ve bakır fabrikasını da görmek mümkün. Karadeniz’in eşsiz doğasını barındıran en güzel örneklerden biri olan Çayeli ilçesi, doğal dokusu, yaylaları ve temiz havasıyla doğal güzelliğin dünyadaki en iyi örnekleri arasında yer alıyor.

Çayeli'nin tarihi boyunca Roma, Bizans ve Pontus devletlerine ev sahipliği yapmış olduğu biliniyor. Bu nedenle yalnızca temiz havayla değil tarih kokan ziyaret yerleriyle de nefes alabiliyorsunuz. Eğer adına türküler yazılmış, doğal güzelliği dillere dolanmış Çayeli'ni görmediyseniz, en kısa zamanda gidip görmeniz gerekiyor. 

Çayeli’ye Şehir dışı ve Şehir içi Ulaşım

Rize sınırları içinde kalan Çayeli’ne Rize’den 22 km mesafeli bir deniz kenarı yolculuğu yaparak ulaşabiliyorsunuz. Çayeli nerede, sorusundan yola çıkarak şehre kara yoluyla ulaşmak isteyenler olursa İstanbul’dan 1150 kilometre, Ankara’dan ise 850 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bununla birlikte havayolu ile yolculuk etmek isteyenler Rize-Artvin hava limanına ülkemizin birçok noktasından uçabiliyor ve buradan araçlarla yarım saat yolculukla Çayeli ilçesine ulaşabiliyor. Çayeli'nden her 15 dakikada bir Rize'ye dolmuş hareket ediyor. 

Çayeli’de Yapabileceğiniz Aktiviteler

Çayeli denilince akla ilk gelen şeylerden biri çay oluyor. İnsanlar burada çay üretimi ile uğraşıyor. Bu nedenle eski bir yerleşim yeri olan şehirde doğa harikası olan çay tarlalarını ziyaret edebiliyor ve çay toplama etkinliklerine katılabiliyorsunuz. Özellikle çay severler için ilgi çekici olan ilçede, çay toplama etkinlikleri oldukça rağbet görüyor.

Çayeli Kültür Merkezi yanında bulunan Çayeli Müzesi ise 200 metrekare alan üzerine ahşap işçilikle kurulmuş olup, bölge insanının yaşam şartlarını hakkında bilgi veriyor. Tarımda ve gündelik hayatta kullanılan tüm eşyalar, unutulmaya başlayan tarihi değeri olan parçalar gelen ziyaretçilere tanıtılıyor. Bölgeyi ve insanını daha iyi tanımak, gezilen yeri daha iyi anlamak için bu müzeyi ziyaret etmek faydalı olabiliyor.  

Bölgede yapılan etkinlikler adına ise Karadeniz’in eşsiz doğasına ev sahipliği yapan bu ilçede her yıl yaz aylarında yoğun katılım olan Dağcılık, Turizm ve Yayla Şenliği Festivali düzenleniyor. Etkinlik kapsamında çok sayıda yarışma ve kültürel oyunlar oynanıyor ve yaylalarda birçok organizasyon düzenleniyor.

Bunların yanında ilçe merkezine 6 km mesafede bulunan Kuspa'nın turizm merkezi olarak ilan edildiği biliniyor. Burada mesire yeri olarak kullanılan Melipos Tepeleri de bulunuyor. Karadeniz’in doğasında hoş bir piknik yapmak isterseniz veya oldukça geniş olan alanda deniz manzarası seyretmek isterseniz uğrak noktanız burası olabiliyor. 

Çayeli'de gündüz yapabileceğiniz aktivitelerin yanında geceyi de eğlenceli ya da huzurlu geçirmeniz için olanaklar bulunuyor. Akşamları çoğunlukla Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlenebiliyor, dilerseniz bolca horon oynayabiliyorsunuz. Bunun dışında bir şeyler içebileceğiniz ve müzik dinleyebileceğiniz mekanlar da bulunuyor. Sizin aradığınız daha huzurlu bir akşam ise eşsiz doğasının tadını akşam da deneyimlemek için serin havasında yürüyüşe çıkabiliyorsunuz.  

Görülmesi Gereken Yerler

Çok sayıda kültürü ve izlerini barındıran Çayeli’de gezebileceğiniz yerler tarih kokuyor. Gezi rotanızı buraya çevirerek şehrin tarihi ve doğal dokusunu deneyimleyebiliyorsunuz.

Zeleki Kalesi

Çayeli’ne 2 km mesafede yer alan Zeleki kalesi, Artvin- Rize karayolunda bulunan tünelin hemen üst bölümünde yer alıyor. Kalenin 1100’lü yıllarda Bizans tarafından yapıldığı biliniyor. Ancak günümüzde kale harabe durumunda bulunuyor. Tarihi dokuyu merak eden misafirler kaleyi ziyaret etmeden buradan ayrılmıyor.

Ağaran Şelalesi

Karadeniz Bölgesi’nin yağmurları ünlü olduğundan, bu yağmurlardan kaynaklı pek çok şelale Çayeli'nde gezilebiliyor. Bunların içinde Türkiye’nin tabiat harikalarından birisi olan Ağaran Şelalesi, Çayeli gezilerinde ilk görülmesi gereken yerlerden biri oluyor. İlçe merkezinden içeriye doğru, yeşillikler arasından gidebildiğiniz 12 kilometre uzunluğunda bir yoldan sonra şelaleye ulaşabiliyorsunuz. Şelaleye giderken yemyeşil çay bahçelerinden geçerek güzel fotoğraflar da çekebiliyorsunuz. Yolda çok sayıda çay toplama merkezini görülüyor. Buralarda çuvallarca çay ve kantarlar bulunuyor. Şelalenin adını yüksek ve yalçın bir kayadan köpürerek aktığı için aldığı biliniyor. Göl üzerinde taşların üzerinden atlayarak 50 metre kadar gidebiliyor ve şelalenin tam altına ulaşabiliyorsunuz. Gerçek bir şelale görmek isteyen misafirler bu doğal güzelliği kesinlikle kaçırmamalı. 

Şairler Deresi

Benzersiz bir manzaraya sahip Şairler Deresi de şelale gezisinde karşınıza çıkacak doğa güzelliklerinden biri oluyor. Üzerinde bir de köprüsü olan Şairler deresi Ağaran şelalesine giden dar ve virajlı yolda sizlere yol boyunca eşlik ediyor. 

Pokut Yaylası

Pokut yaylası Çayeli'nin güneyinde bulunan Fırtına ve Hala derelerinin vadileri arasında yer alıyor. Ortalama 2000 metre rakımda bulunan bu yaylalarda doğa yürüyüşü yapmak oldukça keyifli oluyor. Buna ek olarak yaylada çok sayıda endemik bitki ve sivil bir mimari bulunuyor. Yaylada bulunan ağaçlar dağların zirvesine kadar orman şeklinde uzanıyor. Pokut yaylasının ününün dünyayı aşmayı başardığı biliniyor. Yaylanın yerleşim tarihi ise yaklaşık 200 yıl kadar öncesine kadar uzanıyor. Şu anda yaylada yaklaşık olarak 75 civarında ev bulunuyor fakat evlerin hepsi kullanılmıyor.

Caferpaşa Cami

Şehrin girişinde yer alan Caferpaşa Mahallesi sınırlarında bulunan caminin en ilgi çeken özelliği denize hakim olan bir teras üzerine kurulmuş olması. Ayrıca yanında eski bir mezarlık da bulunuyor. 1467 yılında Rize Fatihi Cafer Paşa tarafından yaptırılan cami girişinde mermer bir kitabe bulunuyor ve burada yazılanlara göre 1845 ve 1908 yıllarında bir onarım geçirdiği biliniyor. Daha sonra kuzey bölümüne yapılmış yeni ek yerler bulunuyor. Bu bölümler ise günümüzde Kur’an kursu olarak kullanılıyor.

Rize

Çayeli gezisinde tüm rotaları tamamladıktan sonra yaylaları, her bir yanındaki çay bahçeleri, muhteşem manzaraları ve yemyeşil köyleri ile cenneti andıran şehirlerimizden Rize'yi de ziyaret etmek gezinize daha da keyif katabiliyor. Anlatarak bitirilemeyecek kadar çok fazla mekana ev sahipliği yapan bu muhteşem şehirde, şehir merkezinde yer alan Rize müzesini, hem merkeze yakın olan, hem de Rize'yi en güzel izleyebileceğiniz mekanlardan biri Rize kalesini, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en bilindik akarsularından biri de Fırtına deresini ve ağırlıklı olarak sarraflardan oluşan, alışveriş açısından pek çok şeyi bulabileceğiniz bir sokaktan oluşan Kuyumcular çarşısını ziyaret edebiliyorsunuz. Kuyumcular çarşısının en güzel yanı da tepeden rengarenk şemsiyeler ile kapatılmış olması. Misafirler bu şirin ve dopdolu geziden asla pişman olmuyor.

Ayder Yaylası

Ülkemizde yayla denilince akla ilk gelen, Karadeniz Bölgesi’nin en gözde mekanı olan Ayder Yaylası da görülmeye değer bir rota. Kaplıca ve eşsiz doğal güzellikleriyle son yıllarda en çok turist çeken beldelerimizden biri olan Ayder, Çamlıhemşin İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Her zaman yeşil kalan ladin ve çam ağaçlarının, sarıdan kırmızıya dönüşen gürgen, kestane, kayın ve köknar ormanlarının sınırında olan bir vadiye konumlanan bu yayla her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor.

Çayeli’de Ne Yenir?

Çayeli’de yemeden dönmemeniz gereken lezzetlerin başında Çayeli usulü etli kuru fasulye geliyor. Devamında akla gelen ve unutulmayan tatlar ise muhlama, Rize kavurması, Pepeçura, Pekmezli kabak tatlısı oluyor. Bunların yanında Rize ili ve ilçelerine ait turşu kavurması, Rize pidesi, Laz böreği ve enişte lokumu da tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Karadeniz bölgesinin hemen hemen her ilinde en çok rağbet gören yerler ise pideciler oluyor. Misafirler burada tadına doyulmayan peynirli pide ziyafeti çekebiliyorlar. Ayrıca elbette Çayeli’de hamsi ve hamsiyle yapılan yöresel yemeklerden mutlaka yenmesi gerekiyor. Misafirlerinin sokakta satılan köfte-ekmek ikilisinden de tatmaları ve mis kokan çayından bol bol içmeleri kesinlikle öneriliyor. 

Alışveriş

Çayeli'ye gelen misafirler akıllara ilk olarak gelebildiği üzere adını aldığı Rize çayını almadan burada dönmüyor. Bu çaydan kendinize alabileceğiniz gibi hediyelik olarak sevdiklerinize götürmek üzere satın almanız büyük bir jest olabiliyor. Ayrıca burada  yöresel Rize bezleri meşhur. Kendinize veya sevdiklerinize alabileceğiniz bir diğer hediye bu bezler de olabiliyor.

Uygulamada devam et
Seyahatlerinizi rezerve edip yönetmenin en kolay yolu
otelz-loader
Yükleniyor