Çeşme Otelleri
En uygun Çeşme otel fiyatlarını bulun.
Akay Garden Family Club
Boyalık Beach Hotel & SPA Thermal Resort
Sun Pearl Resort Çeşme
Sisus Marina
Primus Otel
Tek Han Alaçatı
Cumbalıca Beach Hotel
Nidus Alaçatı
Cumbalica Garden Hotel
Costalinn Premium Çeşme
Armi Alacati +13 Adult Only
Ertan Otel
Aura Village Alaçatı
La Berca Boutique Hotel
Amarillo Alaçatı
Sun Paradise Hotel
Yeşim Pansiyon
Q Alaçatı Otel (+16 adult)
Alaçatı Marina Palace Otel
Çeşme
Çeşme, Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir ilinin nadide ve güzel bir tatil beldesidir. Şifalı sıcak suları, kaliteli ve farklı ihtiyaçlara uygun hizmet veren konaklama işletmeleri, eşsiz kumsalları, temiz havası ve masmavi deniziyle tam anlamıyla bir turizm noktasıdır. İzmir’in batı kesiminde yer alan bu lokasyon merkeze yaklaşık 94 kilometre mesafededir.
Kendi adını taşıyan yarımadanın en ucuna kurulan bir yerdir. Gemiciler tarafından küçük liman olarak adlandırılır.
Türkiye’nin en ünlü turizm merkezlerinden biri olan Çeşme’ye her yıl binlerce yerli ve yabancı turistler gelmektedir. Hem Çeşme hem de çevresi görmeye değer yerler arasındadır. Sıcak yaz aylarını geçirebileceğini yerde aradığınız pek çok şeyi bulabilirsiniz.
Dilerseniz hafta sonu için dilerseniz de yaz ayları için oldukça uygun bir tatil imkanı sunar. Sizler de ailenizle veya sevdiklerinizle güzel bir tatil yapmak için bu nadide lokasyonda yer alan Çeşme Otelleri'nden yerinizi ayırabilirsiniz. Türkiye’nin erken rezervasyon imkanı sunan ve çeşitli avantajlarla sizleri yüksek maliyetlerden kurtaran Otelz.com ile tatillerinizi hemen planlayabilirsiniz.
Otelz.com'da Çeşme ve diğer tüm ilçelerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.
Çeşme’ye Nasıl Gidilir?
Sunduğu birçok hizmetin ve doğal güzelliğin yanı sıra ziyaretçilere farklı ulaşım imkanları sunan bir yerdir.
Tatillerinizi kaliteli ve güzel bir şekilde geçirmek için ziyaret edebileceğiniz destinasyonda kara yolu, deniz yolu ve hava yolunu kullanarak farklı güzergahlar üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Çeşme’ye Kara Yolu Ulaşımı
Çeşme’ye isterseniz özel aracınızla isterseniz de şehirler arası otobüs firmaları sayesinde kolayca ulaşabilirsiniz.
Çeşme ile İzmir merkez arasındaki mesafe yalnızca 85 kilometredir. Yaklaşık olarak 1 saatlik yolculukla ilçeye kara yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Kara yolu ulaşımını tercih etmeniz halinde eşsiz güzelliklere tanık olarak sahil şeritlerinden ve doğal güzelliklerin arasından geçerek ulaşabilirsiniz.
İzmir şehirler arası otobüs terminalinden de otobüs ve servislerle ilçeye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Çeşme’ye Deniz Yolu Ulaşımı
Çeşme’ye feribot aracılığıyla da kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Denizin tadını çıkarmak ve yoldayken bile tatil ruhunu yaşamak için deniz yolu ulaşım imkanlarından faydalanabilirsiniz. Limana vardıktan sonra otobüslerle, araçla veya taksiyle istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.
Çeşme’ye Hava Yolu Ulaşımı
Çeşme’ye vakitten tasarruf etmek ve hızlı bir şekilde gitmek isterseniz hava yolu ulaşımını tercih edebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanarak ilçeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Uçak biletinizi erken almanız size uygun fiyatlarla uçuş imkanı sunar.
Havalimanından Çeşme’ye farklı saatlerde kalkan servis ve otobüsleri kullanabilirsiniz. Havalimanına varmanızın ardından HAVAŞ otobüsleri ile Çeşme’ye direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz. Bu otobüsler gece gündüz saat başı faaliyet gösterir.
Farklı Şehirlerden Çeşme’ye Ulaşım İmkanları
İzmir’de yer alan Çeşme’ye yakın ilçelerden ve çeşitli illerden bir çok ulaşım imkanı vardır.
İstanbul’dan ilçeye geliyorsanız 563 kilometrelik bir yolculukla rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Ankara ile Çeşme arası ise 687 kilometredir. Bu da yaklaşık olarak 9 saate tekabül eder.
Muğla ile Çeşme arası 360 kilometredir. Yaklaşık olarak 4 saat sürer.
Bursa’dan gelecekseniz 7 saatlik bir yolculukla Çeşme’ye ulaşabilirsiniz.
Antalya’dan ise yalnızca 5 buçuk saatlik bir yolculukla Çeşme’ye varabilirsiniz.
Çeşme’de Öne Çıkanlar Nelerdir?
Çeşme’nin dünya çapında ünlü bir turizm beldesi olmasının sebebi başta doğal güzelliğidir. Ege Denizi’ne kıyısı olan Çeşme sizlere harika bir tatil yaşatmak için çeşitli güzellikler sunar. Masmavi denizlerinde ve yemyeşil doğasında günlük hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz.
Çeşme’ye gelip de enfes Ege yemeklerinden yemeden dönmemelisiniz.
Çeşme’de her yıl düzenlenen festival ve şenliklere katılarak sosyalleşebilirsiniz. Çevrede ve beldede yer alan tarihi ve kültürel alanları gezebilirsiniz.
Çeşme’de Gezilebilecek Yerler
Çeşme her ne kadar deniz kum ve güneş tatili olarak akıllarda kalsa da size gezebileceğiniz pek çok yer sunar. Çeşme’de gezebileceğiniz başlıca yerler şunlardır:
Alaçatı
Dünya çapında ünlü beldeye her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelir. Alaçatı plajlarıyla, restoranlarıyla ve mükemmel havasıyla ünlüdür.
Rengarenk sokakları ile ünlü olan Alaçatı'da konaklamak için Alaçatı Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.
Erythrai Antik Kenti
Farklı kültürleri tanımak ve izlerine yakından şahit olmak amacıyla ziyaret edebileceğiniz bir yerdir. Erythrai, en büyük İon devletlerinden birisidir. Antik kent içerisinde Helenistik ve Roma Dönemi’nin yanı sıra Arkaik dönemden de kalıntıları görebilirsiniz.
Çeşme Kalesi
Çeşme’nin harika kale surlarını görmeden tatilinizi tamamlamamalısınız. Ailecek ziyaret edebileceğiniz bir yerdir. Kale, II. Beyazıt döneminde inşa edilmiştir. Arkeoloji müzesi de kalenin hemen içinde yer alır.
Çeşme Arkeoloji Müzesi
Müzede Roma Dönemi’nden eserler, Erythrai Antik Kenti’nin kalıntıları ve Topkapı Müzesi’nden alınan silahlar sergilenmektedir.
Sakız Adası
Ege Denizi’nde yer alan harika bir adadır. Dünyaca ünlü olan bu lokasyonda sakız ağaçları ve bu ağaçlardan elde edilen damla sakızları oldukça meşhurdur.
Germiyan Köyü
Doğal güzelliklere tanıklık edebileceğiniz bu yer, rağbet gören köylerinden biridir. Çeşme’ye sadece 20 km mesafede yer alır. Köy içinde organik ürünleri bulabilirsiniz. Eğer konaklama tarihiniz ekim aylarında olacaksa köyde eğlenceli bir festival düzenleniyor. Bu festivalde geleneksel Germiyan lezzetleri tanıtılıyor.
Çeşme’nin Popüler Plajları
Ilıca Plajı
Ege Denizinin serin sularında keyifli vakitler geçirebileceğiniz Ilıca'da, güneşlenebileceğiniz, çeşitli su sporları aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz bir halk plajıdır. Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler için son derece uygundur.
Altınkum Plajı
Altınkum Plajı, adını altın tozuna benzeyen benzersiz kumlarından almıştır. Plaj, merkezden ortalama 10 kilometre mesafede yer almaktadır.
Dalyan Kocakarı Plajı
Plaja giriş ücretsizdir. İçerisinde hiçbir işletme olmadığı için şezlong ve şemsiyenizi yanında getirmeniz gerekir. Genellikle Çeşme’nin diğer plajlarına göre daha sakindir.
Ayayorgi Koyu Plajı
İlçenin ünlü beachlerinden biridir. Her yıl yerli ve yabancı pek çok turist ziyaret eder. Birçok ünlü isim görebileceğiniz koy, Çeşme’nin en güzel sahillerinden birinde yer alır. Serinlemek ve eğlenmek için tercih edebileceğiniz bir yerdir.
Çeşme Çark Plajı
Denizi son derece sığ olmasına rağmen dalgalıdır. Bu sebeple sörf için en ideal alanlardan birisidir.
Boyalık Plajı
Çeşme’nin en popüler plajlarının arasında yer alır. Merkeze sadece 5 km uzaklıkta yer alır. İnce kumdan oluşan plaj, sığ denizi ile ünlüdür.
Pırlanta Plajı
Rüzgarlı deniziyle ünlü olan Pırlanta Plajı, sörfçülerin uğrak mekanıdır. Ayrıca burası Kitesurf ve Windsurf gibi su sporları için elverişlidir.
Çeşme Kaplıcaları
Çeşme yalnızca deniz kum güneş tatili sunmakla yetinmez. Aynı zamanda doğal suları, havuzları ve kaplıcalarıyla tam bir sağlık merkezidir. Kaplıcalar, birçok hastalığın alternatif tedavisinde olumlu sonuçlar verir. Özellikle Çeşme seyahatiniz kış aylarında olacaksa bu kaplıcalardan mutlaka faydalanmanız tavsiye edilmektedir.
Şifne Kaplıcaları
Kaplıcanın termal suyu, 42 ve 49 derece sıcaklar arasındadır. Termal suyun en büyük özelliği kalsiyum ve sodyüm klorür yüklü olmasıdır. Faydalı içeriği ile Şifne Kaplıcaları, cilt hastalıklarının yanı sıra böbrek, mide ve bağırsak hastalıkları için destekleyici bir tedavi olarak önerilir. Kaplıca çevresinde konaklama tesisleri, kafeler ve restoranlar yer alır.
Şifne Kaplıcası Otelleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ilıca Kaplıcaları
Merkeze sadece 5 km uzaklıkta yer alan Ilıca, deniz kıyısındadır. Deniz kıyısında olması sebebiyle Türkiye’de en çok tercih edilen kaplıcalar arasında yer alır. Termal suyu 42 ile 52 derece arasındadır. Termal suyun içeriği romatizma başta olmak üzere kadın hastalıklarına, sindirim sistemi rahatsızlıklarına fayda sağlar. Ayrıca mineral içeriği ile metabolizmayı da güçlendirdiği söylenir.
Kaplıcanın suyu mineral içeriğinden dolayı sarımtırak bir renge sahiptir.
Çeşme’de Yapılabilecek Doğa Aktiviteleri ve Sporları
Çeşme’de dilerseniz tek başınıza dilerseniz ailecek dilerseniz de arkadaşlarınızla yapabileceğiniz bir çok aktivite vardır. Dilerseniz spor için dilerseniz de yalnızca eğlenmek için bu aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Aktiviteler arasından bazıları şunlardır:
- Doğa yürüşleri
- Bisiklet turları
- Tekne turları
- Scuba diving
- Yelken sporu
- Uçurtma sörfü
- Rüzgar sörfü
- Gyrocopter
Çeşme’de Gece Hayatı Nasıldır?
Çeşme yalnızca doğal güzelliği ve tarihi mirasıyla değil, gece hayatıyla da ünlüdür. Gündüz doğal güzelliklerin tadına varıp, gece olduğunda da çeşme sokaklarında sınırsız eğlencenin tadına varabilirsiniz. İyi ve kaliteli bir tatil geçirmeniz için sizlere çeşitli imkanlar sunulur.
Çeşme’de popüler kokteyl barları, meyhaneler, gece kulüpleri ve eğlence merkezleri bulunur. Pop, indie, hip hop ve rock gibi çeşitli müzikler eşliğinde gece boyu eğlenebilirsiniz. Ayrıca bazı mekanlarda canlı müzik hizmeti de sunulur. Dünyaca ünlü tatil beldesinde farklı bütçelere ve zevklere uygun eğlence merkezleri vardır.
Çeşme’ye Ne Zaman Gidilir?
Çeşme özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören bir turistik ilçedir. Sıcak yaz aylarında eşsiz doğal güzelliklerin arasında vakit geçirebilirsiniz. Buna ek olarak bahar aylarında da rengarenk doğanın tadına varabilirsiniz.
Çeşme aynı zamanda kış aylarında da tatil yapabileceğiniz bir yerdir. Tarihi gezileri ve çeşitli sporları gerçekleştirebileceğiniz Çeşme’de dört mevsim keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Çeşme’de Mutlaka Tadılması Gereken Lezzetler
Çeşme Ege Bölgesinde yer alması sebebiyle sizlere çeşitli lezzetler sunar. Harika restoranlarda manzara eşliğinde yiyebileceğiniz taptaze balıklar, zeytinyağlı yemekler ve harika mezeler bulunur. Çeşme’de yemeden dönmemeniz gereken başlıca lezzetler şunlardır:
- Boyoz
- Gevrek
- Balık
- Deniz börülcesi
- Isırgan
- Radika
- Labada
- Arapsaçı
- Kuşkonmaz
- Girit ezmesi
- Şakşuka
- Sakız reçeli
- Katmer ve bazlama
Çeşme’ye Gitmek İçin Başlıca Nedenler Nelerdir?
Çeşme özellikle yaz aylarında deniz, kum ve güneş tatili için idealdir. Doğal güzelliklerin içinde ruhunuzu arındırmak ve temiz hava almak için ziyaret edebilirsiniz. Canlı gece hayatı ile de eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.
Yöresel ürünleri alabileceğiniz yerler bulunur. Doğal yemekleri evlerinize taşımak için birebirdir. Ek olarak sevdiklerinize hediye alabileceğiniz noktalar vardır. Hem hatıra olması sebebiyle hem de sürpriz yapmak için alışveriş yapabilirsiniz.
Çeşme’de her yıl birbirinden güzel ve özel festivaller düzenlenir. Alaçatı ot festivali, Çeşme satranç turnuvası, hıdırellez şenliği ve uluslararası Çeşme Klasik Müzik festivalerine katılarak eğlencenizi artırabilirsiniz. Bu etkinlikler sayesinde birçok farklı faaliyetin bir parçası olabilirsiniz.
Çeşme’ye Şehir İçi Ulaşım İmkanı
Ege Bölgesi’nin en güzel yerlerden biri olan Çeşme’ye Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından ulaşım olmasının yanı sıra şehir içi ulaşım da oldukça kolaydır. İlçe içinde ulaşım otobüs ve minibüslerle sağlanır. Ek olarak araç kiralayarak veya taksi kullanarak da dilediğiniz her yere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Yaz dönemlerinde marina ve limanları kullanarak farklı koylara gidebilir ve el değmemiş sularda yüzebilirsiniz.