Yardım

Elbistan Otelleri

En uygun Elbistan otel fiyatlarını bulun.

Loading...
Sırala

Ramada By Wyndham Elbistan

Müthiş
9.6
Elbistan Merkez, Elbistan, Kahramanmaraş
Zumbara ile Sonra Öde
Elbistan'daki ilk ve tek uluslararası otel olan Ramada by Wyndham Elbistan'daki rahat konuk odalarının, leziz Türk mutfağının ve son teknoloji fitness merkezinin tadını çıkarın.
Müthiş
9.6

Elbistan Garden Otel

Müthiş
9.6
Elbistan, Kahramanmaraş
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Kahramanmaraş'ın en büyük ve en eski yerleşim birimi olan Elbistan'da bulunan Samanyolu Otel, misafirlerini şık ve konforlu odalarında keyifle ağırlıyor. Tesiste 36 oda mevcut.
Müthiş
9.6

Hotel Ceyhan

Müthiş
9.4
Elbistan, Kahramanmaraş
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Ev sıcaklığındaki odaları ve güler yüzlü personelleriyle misafirlerini ağırlayan Ceyhan Hotel, keyifli bir konaklama alternatifi sunuyor.
Müthiş
9.4

Elbistan Köker Otel

Elbistan Merkez, Elbistan, Kahramanmaraş
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Elbistan Köker Otel, merkezi konumu ve geniş odaları ile misafirlerine ev sıcaklığında konaklama hizmeti sunmaktadır.

Elbistan

Elbistan Gezi Rehberi

Kahramanmaraş ilinin en büyük ilçelerinden birisi olan Elbistan ilçesi, ortasında bulunan Ceyhan Nehri ve köklü bir geçmişe sahip tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkanı sunmakta. Yöreden çıkarılan eserlerden anlaşıldığı üzere Elbistan, Geç Hitit döneminden bu yana yerleşim yeri olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda höyükler açısından bir hayli zengin olan ilçede ortalama 20 adet höyük olduğu tespit edilmiştir. Türk kültürü açısından da önemli bir yere sahip olan Elbistan, topraklarında 24 Oğuz boyuna ev sahipliği yapmıştır. Ulu Camii, Karahöyük, Kız Kalesi gibi önemli tarihi yapılarının yanında kültür mozaiği oluşturan yöre halkı sayesinde ve besicilik yönünden gelişimi büyük, tarım alanlarının bolluğu ve bereketi ile ün yapmış ilçeler arasında olmasıyla ilçenin mutfak kültürü de bir hayli zengin. Elbistan, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Fırat Bölümü'nde yer almakta ve ilçenin doğusunda Malatya, güneyinde Ekinözü ve kuzeyinde Darende ilçeleri bulunmakta. Ayrıca ekonomik yönden güçlü olan ilçe yaklaşık 100 bin kişilik nüfusa sahip olmakla birlikte merkezinde bulundurduğu her bütçeye uygun otelleriyle misafirlerini ağırlamakta.

 

Elbistan’a Ulaşım

Akdeniz Bölgesinin doğusunda yer alan ve hem kara hem de demir yolu ulaşımında güneyden ve Akdeniz’den gelen yolları doğuya ve kuzeye bağlayan Kahramanmaraş'a demir yolu, kara yolu veya hava yolunu kullanarak ulaşım sağladıktan sonra  ilçesi olan Elbistan'a da kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kahramanmaraş Elbistan arası 160 kilometre ve araçla yaklaşık 2 saat 25 dakika, Gaziantep Elbistan arası 240 kilometre ve araçla yaklaşık 3 saat 37 dakika, Malatya Elbistan arası yaklaşık 126 kilometre mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 47 dakika, İçel Elbistan arası yaklaşık 432 kilometre mesafede ve araçla yaklaşık 5 saat 30 dakika kadar sürmektedir. Birçok ilden otobüs seferlerinin düzenlendiği otobüs terminali ise kent merkezine 4 kilometre mesafede bulunmakta ve terminale otobüs firmalarının servisleri, minibüs ve taksilerle ulaşım sağlanmakta. Tren ile ulaşım sağlayacaklar için Türkoğlu Tren İstasyonundan ağırlıklı olarak doğu illeri ile Adana, Mersin ve Ankara arasında demiryolu ulaşımı mevcut. Kahramanmaraş şehir merkezine 5 dakika uzaklıkta olan havalimanı ise uzun yolculuk sevmeyenler için daha ideal. İstanbul’dan yola çıkarsanız Maraş’a uçak yolculuğunuz, 1 saat 30 dakika civarında sürecektir. İstanbul'dan Kahramanmaraş'a gitmek için karayolunu tercih ederseniz otobüsle 1026 km yol yaklaşık 11 saat ve şahsi otomobilinizle yaklaşık 9 saat sürmekte.

 

Gezilecek Yerler

Tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyen Elbistan'da tarihi atmosferi solumak adına höyüklerini, camilerini, hanlarını, hamamlarını, kalelerini ziyaret edebilir, şehrin ortasından geçen Ceyhan Nehri kenarında muhteşem manzaraya karşı çayınızı yudumlayabilir, nehrin ana kaynağında bulunan Pınarbaşı mesire yerinde piknik ve su sporları yapabilir, doğal kaynak sularından faydalanabilirsiniz. Ayrıca Elbistan ilçesi içinde yer almakta olan halk otobüsleri ile tarihi ve özel mekanlara kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Elbistan Ulu Camii

Mimar Sinan'a ve daha birçok mimara ilham veren eser olarak bilinen Ulu Camii, kitabesinin bulunmamasıyla birlikte minaresinin benzerliğinden dolayı Anadolu Selçuklu Devleti döneminde inşa edilmiş olduğu rivayet edilmekte. Kesme taş, mermer ve tuğlalardan inşa edilen caminin minaresi 1834 yılında restore edilmiştir ve günümüzde ibadete açıktır. Dört paye üzerine oturan orta kubbe ile yanlarda dört yarım kubbe, köşelerde ise küçük kubbelerle desteklenmiş Ulu Camii'nin kuzeybatısında yer alan minare ise sekizgen tabanlı ve silindirik gövdeli olarak yapılmıştır. Camide bulunan Hünkar Mahfili ise Anadolu’daki en eski ve orijinal mahfil olması bakımından büyük öneme sahiptir.

 

Çarşı Camisi (Cami-i Atik)

Elbistan'ın merkezinde bulunan ve 16. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen tarihi yapı, kesme taş ve tuğladan yapılmış basit bir mimariye sahiptir ve şerefesi balkon biçimindedir. Mimari tarzı göz önüne alındığında Danişmentliler tarafından yapılmış olma ihtimali yüksektir. Çarşı Camisi'nin 1886 yılında tamir görmüş minaresi camiye bitişik bir şekilde inşa edilmiş ve özgünlüğünü koruyarak günümüze kadar ulaşmıştır.

 

Kız Kalesi

Kim tarafından ne zaman yapıldığı ve adının kaynağı bilinmeyen Kız Kalesi, 150 metre yükseklikteki bir tepede yer almasıyla ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunmakta. İlçe merkezine bağlı Kale köyünde yer alan Kız Kalesi'nden günümüze moloz taştan yapılmış ve ahşap örtülü ile kaplanmış iki burç ve bunlara ait kalıntılar ulaşmıştır. Duvardaki kiriş deliklerinden yapının zamanında ahşap örtülü olduğu anlaşılmakta.

 

Himmet Baba Camii ve Türbesi

700 yıllık bir geçmişe sahip ve Elbistan ilçe merkezinde yer alan Himmet Baba Cami ve Türbesi, Selçuklular döneminde Elbistan'ın askeri valisi olan, adaletli ve güzel yönetimi sayesinde, halk tarafından çok sevilmiş ve sayılmış bir kişi olan Himmet Baba anısına inşa ettirilmiştir. Himmet Baba'nın şehit düştüğü yere önce kesme ve moloz taş kullanılarak ve konik bir çatı ile kapatılarak türbe yapılmış ve sonra da mescit, yani cami bölümü eklenmiş. Siz de bu önemli zatı ziyaret etmek isterseniz çarşıda bulunan türbesine kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Karahöyük

Elbistan ilçe merkezine 13 km uzaklıkta bulunan Karahöyük Köyü içinde yer alan höyük, 1931 ve 1946 yılları arasında yapılan resmi arkeolojik kazılar sonucunda özellikle, Roma döneminde, burada yoğun yerleşme olduğu tespit edilmiş ve höyükte Roma ve Hitit Dönemine ait birçok tarihi eser ve tarihi yapı bulunmuştur. Buluntular arasında dinsel bir işlevi olduğu düşünülen ve üç yüzünde de yazı yer alan hiyeroglif yazıt (canlı-cansız varlıkların şekilleri kullanılarak yazılan bir tür yazı) en önemlileridir. Bunun dışında bulunan ve çoğu M.Ö 2000 yıllarına ait olan boyalı-boyasız çanak ve çömlekler, gaga ve yonca ağızlı testiler, taslar, vazolar, aslan başlı vazolar, geometrik süs eşyaları, hayvan tasvirleri, ev ve şahıs eşyaları  adeta tarihe ışık tutmuştur. Yazının tedir. 19 metre yüksekliğe sahip olan Karahöyük’ün büyüklüğü değerlendirildiğinde, Karahöyük yerleşkesinin, çevrede en büyük yerleşke olduğu anlaşılmaktadır.

 

Elbistan Yemek Kültürü

Kent kültürünün önemli bir parçasını oluşturan yöresel yemeklerde daha çok et ve buğday kullanılmakta. Kültür harmanı Elbistan topraklarında günümüze kadar pek çok çeşidiyle sofraları şenlendiren ünlü mutfağı, ziyaretçilerin gönlünde taht kurmakta. Yöreye özgü yemeklerde kullanılan kırmızı biber adeta bir sembol görevi üstlenmekte. Ayrıca yaz aylarında kurutulan patlıcan, biber, kabak gibi sebzeler Kahramanmaraş yemeklerinde önemli bir yere sahip. Elbistan mutfağına ait krepli bohça kebabı, etli bostan patlıcan kebabı fırında yapılan ve beşamel sos ile lezzet şöleni yaşatan et yemeklerinden. Ayrıca Elbistan yemek kültüründe çokça bulabileceğiniz et yemekleri arasında antrikot, sultan kebabı, konak kebabı denemeye değer lezzetler arasında. Özellikle Elbistan tava sunduğu lezzet bombardımanıyla ziyaretçiler tarafından çokça tercih edilmekte. Kahramanmaraş'ın bol çeşitli ve leziz yemekleri de saymakla bitmez ancak mutlaka denenmesi gereken ürünlerin başında Kahramanmaraş Dondurması gelmekte.

 

Alışveriş

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan yörede kültürel mirasın simgelerini oluşturan satın alabileceğiniz pek çok hediyelik eşya bulunmakta. Uğrayabileceğiniz mekanlar arasında Osmanlı Kapalı Pazarı, Mezmanlar Çarşısı, Demirciler Pazarı, Bakırcılar Pazarı, Çinli Alışveriş Mekanı ve farklı pasajlar bulunmakta ve buralardan yerel eşyalar ve çokça bulabileceğiniz hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Ağaç oymacılığı ile yapılmış el sanatları, bakırdan yapılmış hediyelik eşyalar, Maraş'a özgü sim sırma ile süslenmiş eşyalar, Osmanlı çarıkları, deri sandaletler, kuru dolma, Maraş dondurması şehirden alınabilecek ürünlerin başlıcalarıdır.

otelz-loader
Yükleniyor