Gölcük Otelleri
En uygun Gölcük otel fiyatlarını bulun.
Tryp By Wyndham İzmit
Wellborn Luxury Hotel
The Sign Kocaeli Thermal Spa Hotel Convention Center
Yuvacık Kazlı Bahçe
Saral Otel
Melin Otel
Gölcük
Kocaeli’nin bir ilçesi olan Gölcük doğası ve tarihi ile ünlüdür. İzmit Körfezi’nin güneyinde bulunmaktadır. Osmanlı Dönemi’nde tersane olarak kullanıldığı için Cumhuriyet Dönemi’nde de bunun temelleri atılarak günümüzdeki haline gelmiştir.
Her mevsim ziyarete uygun olan Gölcük’ün güzelliklerini keşfetmek isterseniz erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Otelde ödeme seçeneğinin de yer aldığı Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com’da Gölcük’de bulunan otellere bakıp size uygun olana karar verebilirsiniz.
Kocaeli ilinin göz bebeği olan Gölcük'te tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Gölcük Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Gölcük’e Nasıl Gidilir?
Gölcük’e Hava Yolu İle Ulaşım
Gölcük’e en yakın havaalanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’dır. Havaalanı ile Gölcük arası yaklaşık 80 km’dir. İsterseniz havaalanın içinde bulunan araç kiralama yerlerinden araç kiralayabilir, isterseniz de toplu taşıma araçlarını kullanarak ilk olarak İstanbul’dan İzmit’e oradan da Gölcük’e ulaşabilirsiniz.
Gölcük’e Kara Yolu İle Ulaşım
Türkiye’nin birçok ilinden kolaylıkla Gölcük Otobüs terminaline ulaşmak mümkündür. Eğer özel aracınız ile ziyaret edecekseniz, Gölcük’te kara yolunun gelişmesi sayesinde çok kolaydır. E-5 karayolunun bu ilçeden geçmesinin etkisi çok büyüktür. Komşusu olduğu şehirlerdeki bağlantı yollarından istediğiniz ile buraya ulaşabilirsiniz.
Gölcük’e Deniz Yolu İle Ulaşım
2004 Ağustos ayından beri devam eden İzmit- Karamürsel- Gölcük ve İzmit- Gölcük- Derince- Değirmendere- Körfez- Karamürsel hatlarındaki vapur seferleri ile Gölcük’e ulaşım mümkündür.
Gölcük’te Gezilecek Yerler
Gölcük Nüzhetiye Şelalesi
Nüzhetiye köyünde bulunan bu şelale Gölcük merkezden yaklaşık 13 km uzaklıktadır. Eşsiz ağaçların bulunduğu bu şelalenin manzarası, ziyaretçileri büyülemektedir. Günübirlik geziler için veya doğada yürüyüş yapmayı sevenler şelalenin sesi ile güzel bir gün geçirecektir.
Eğer yağışların az olduğu yaz aylarında gelirseniz, etrafta bulunan restoran ve işletmelerde kiremitte alabalık yiyebilir veya kahvaltı yapabilirsiniz.
Gölcük Deniz Müzesi
12 galeriden oluşan Gölcük Deniz Müzesi, 1976 yılında deniz şehitlerinin anısı için kurulmuştur. Müzenin amacı denizcilik tarihini ziyaretçilere aktarmaktır. Müzede, 17.yy’da kullanılmış olan denizi giysileri, tarihi tüfekler, deniz şehitleri hakkında bilgiler yer alır.
Müzenin bahçesinde ise Kıbrıs Barış Harekatı’nda ele geçirilen Rum hücum botunu görebilirsiniz.
Müzenin giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise ücretsizdir.
Gölcük Yarhisar Gemi Müzesi
Uzun seneler boyunca Türk Donanması’nda hizmet veren Yarhisar Gemisi, Türkiye’nin 3. müze gemisi özelliğini taşımaktadır. Bu gemi Donanma Komutanlığı’nın Gölcük’e hediyesidir.
Kaynak makinaları ile bir platforma sabitlenmiş olan gemi, üç parçadan oluşmaktadır. Geminin en önemli özelliği, karaya yerleşik bir şekilde su üstünde bulunmasıdır. Savaş gemisi olmasından dolayı Türkiye için tektir.
Bu konsepte bir müzenin oluşturulmasının nedeni, gemici ziyaretçilere tanıtmaktır. Gemi, Gölcük Kavaklı Parkı’nda bulunmaktadır.
Gölcük Çarşı
Yerli halkın yöresel ürünlerini sattığı Gölcük’ün merkezinde yer alan küçük ve şirin bir yerdir. Yöresel ürünleri tatmak isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. Merkezde olduğu için kolay ulaşım sağlanmaktadır.
Gölcük Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri
Yazlık Ilıcası’na gelen kişiler buradan çıkan sıcak sularla şifa bulmaktadır. Sağlık turizmine ilginiz varsa mutlaka ziyaret etmelisiniz. Tarihi olması sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken bu yer, Gölcük’ün Yazlık beldesinde bulunmaktadır.
Bu termal tesiste kadınlar ve erkekler için ayrı yerler bulunmaktadır. Ayrıca aile odaları, havuz, çamur banyosu mevcuttur. Tesiste çalışanlar tarafından masaj, kese ve köpük hizmetleri verilmektedir.
Tesis her gün 09:00- 23:00 saatleri arasında hizmet verilmektedir.
Gölcük Festivalleri
Aşağıdaki festivaller genellikle bahar ve yaz aylarında düzenlenmektedir. Katılmak isterseniz festival tarihlerini önceden araştırabilirsiniz.
- Seramik Sempozyumu
- Bahar Şenliği
- Kadırga Şenliği
- Değirmendere Fındık Festivali
- Sünnet Şöleni
- Kırkyama Festivali
- Yeşil İhsaniye Elma Festivali
- Ahşap Heykel Sempozyumu
- Kiraz Şenliği
- Kafkasya Yaz Şenlikleri
- Uluslarası ve Ulusal Fotoğraf Yarışması
Gölcük Çevresinde Gezilecek Yerler
Gölcük Maşukiye
Ormanlık bölgelerinin yanı sıra alabalık çiftlikleri ile ziyaretçilerin gözdesi olan bu alan, Gölcük’e yaklaşık yarım saatlik uzaklıktadır.
Kesinlikle adım atmanız gereken yerlerden birisi olan Maşukiye'de tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak Maşukiye Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Gölcük Aygır Deresi
Kartepe’nin zirvesinden başlar ve Sapanca Gölü’ne dökülür. Gölcük’e yaklaşık 35 km mesafede yer alır.
Gölcük TCG Gayret Müzesi
Eski adı “USA Everson” olan, 1946’da Amerikalılar tarafından yapılan gemi Türk Donanma Komutanlığı’na 1973 senesinde verilmiştir. Yeni ismi “TCG Gayret” olan bu gemi, 20 yıldan uzun süre görev yapmıştır. Şu anda müze olarak ziyaretçilerini beklemektedir.
Gölcük’e yaklaşık 25 km uzaklıktadır.
Gölcük Hünkar Çayırı
Bu çayırın önemi, 27 Nisan 1481 tarihinde Fatih Sultan Mehmet, İtalya’ya yapacağı sefer için üç yüz bin askeri ile mola verdiği ve otağını kurduğu alan olmasıdır. Gölcük’e yaklaşık 78 km uzaklıktadır.
Yemeden Dönme
Gölcük Umaç çorbası
Un, tereyağı, hamur ve soğuk su ile yapılan bir çorba.
Gölcük Cızlama
“Akıtma” olarak da bilinen bir hamur işidir. Genellikle kahvaltılarda yenir.
Gölcük Ciğceli kavurma
Süt kaymağı ile hazırlanan bir kavurmadır. Pilav ile servis edilir.
Gölcük Mancar yemeği
Mancar bitkisi, kuru soğan, tereyağı, domates salçası ve mısır unundan yapılan bir yemektir.
Ayrıca Gölcük seyahatlerinizde aşağıdaki lezzetleri de tadabilirsiniz.
- Lapera ile dövülmüş kara lahana yemeği
- Ev baklavası
- Saçta fındık kavurması
- Turşu çeşitleri
- Tandır ekmeği
- Mısır ekmeği
- Turşu kavurması