İznik Otelleri
En uygun İznik otel fiyatlarını bulun.
İznik Askania Otel
İznik Taş Mahal
İznik Seyir Otel
Eleia Hotel İznik
İznik Otel
Zeytin Bahçesi Hotel
Kaynarca Butik Hotel
De La Terrasse İznik
Limnades Hotel
Çamlık Motel
Antigonia Butik Hotel
Lake Life Hotel
Ekinoks Hotel
Istakoz Hotel Restorant
Flora İznik Hotels & Suites
Red Pine Guest House
Candarlı Çiftliği
İznik Seyir Kamp
Whisper Hill Iznik
Göçebe Kamp & Bungalov
İznik
Bursa’nın en güzel yerleşim yerlerinden biri olan İznik, tarihi çok eski zamanlara dayanan uygarlıklara ev sahipliği yapan, adını da sınırları içinde bulunan İznik Gölü’nden alan doğa harikası bir ilçe. Yakın bölgelerden hafta sonu tatilleri ve iş seyahatleri için sık sık ziyaretçi alan İznik tarihi ve doğası ile mutlaka görülmesi gereken, pek çok aktivite yapabileceğiniz özel bir yerdir.
Tarih boyunca birçok medeniyete ve dört imparatorluğa ev sahipliği yapan İznik günümüzde hem yerli hem de yabancı turistler için eşsiz bir durak özelliği taşımaktadır. Marmara’nın İncisi ve Altın Şehir olarak bilinen bu kente günübirlik turlar da sıklıkla yapılmakta. Tarihi binalar, kültürel değerler, doğal güzellikleri ile popüler yerlerin ve yapılacak aktivitelerin alternatifli olması sayesinde oldukça zengindir.
İznik’te hem tarih hem de doğa ile iç içe olabileceğiniz bir hafta sonu seyahati planlamak isterseniz tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve bütçenize en uygun konaklama seçeneklerine Otelz.com ile kolayca ulaşabilirsiniz. Butik oteller, büyük oteller ve kamping gibi konaklama merkezleri arasından istediğinize göre seçim yapabilirsiniz.
Bursa ilinin hem tarihi hem de ihtişamlı doğası olan İznik'te tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde İznik Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
İznik’e Nasıl Gidilir?
İznik, Bursa merkeze 85 km uzaklıkta bulunuyor. Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda yer aldığı için birçok yerden kara yolu ile kolayca ulaşabilirsiniz.
Ayrıca İstanbul’dan yolcu gemisine ya da feribota binerek Yalova’ya vardıktan sonra aracınız ile 60 km devam ederek İznik’e ulaşmak mümkün. İlçe; Kocaeli’ye 67 km, Eskişehir’e 149 km, İstanbul’a 229 km, Ankara’ya 384 km ve İzmir’e 414 km uzaklıktadır.
İznik’e Şehir İçi Ulaşım
Bursa merkezden her yarım saatte bir minibüs ile İznik’e ulaşabilirsiniz. İsterseniz saat başı otobüsler ile İznik’e varabilirsiniz. İznik’e ulaştıktan sonra tüm şehri yürüyerek kolayca dolaşabilirsiniz.
İznik Çevresindeki Popüler Yerler
İznik kültürel zenginliği ve doğal güzellikleri ile birlikte turistik açıdan pek çok popüler mekana ev sahipliği yapıyor. İznik birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi açıdan oldukça zengin, doğası gereği oldukça ilgi çekici ve sahip olduğu diğer özellikler ile dikkatleri çekmektedir. Merkezde yürüdüğünüzde görebileceğiniz cami, medrese, kilise, tiyaro, hamam, müze gibi popüler noktalar var.
İznik’deki Tarihi Yapılar
İznik Orhan Cami
Ayasofya Cami Müzesi ya da diğer adıyla Orhan Cami, Bizans döneminde inşa edilen daha sonra yangında harap olan ve günümüzde restore edilerek kullanılan bir yapı.
İznik Sur Kapıları
Lefke, İstanbul ve Yenişehir Kapıları şehrin surları ile birlikte dikkat çeken tarihi giriş kapılarıdır. İznik’i çevreleyen 4.970 metre uzunluğunda, 114 burçlu surların birçoğu hala ayaktadır.
İznik Antik Roma Tiyatrosu
15 bin kişilik kapasiteye sahip olan Antik Roma Tiyatrosu mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Gladyatör ve vahşi hayvan dövüşlerinin yapıldığı efsanelerde bahsediliyor. Bir başka efsaneye göre ise burada bulunan Nikeia Antik Kenti’nin kurucusunun tanrı Dionysios olduğu söylenmektedir. Burası da gezilecek tarihi yapıların en güzel örneklerinden.
İznik Yeşil Camii
İznik’in en popüler tarihi yapılarından biri de Yeşil Cami. Bu noktanın en önemli özelliği minaresinde Selçuklu mimarisinden izler taşıması ve ilçenin en önemli değerlerinden biri olan çiniler ile kaplanmış olmasıdır.
İznik Dikilitaş
İznik’in merkezinde bulunan Dikilitaş, Roma dönemi eserlerindendir ve MS 1. Yüzyılda inşa edildiği bilinmektedir.
İznik’deki Doğal Güzellikler
İznik Gölü
Marmara Bölgesi’nin en büyük gölüdür. İznik Gölü bir tatlı su gölüdür ve içinde onlarca türde balık ve su ürünleri yaşamakta. Piknik ve gezi alanları, yeme içme tesisleri ve çamlık ormanları ile stres atmak için ideal bir mekan. İznik Gölü’nde tekne turu yapmak ya da gün batımını izlemek ve bu doğal güzelliğin tadını çıkarmak size iyi gelecek aktivitelerdendir.
İznik Sansarak Kanyonu
Sansarak Kanyonu İznik’in en özel notalarından. Bu kanyonda soğuk sularda yüzme keyfini yaşayabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve yemyeşil ağaçlar ile şelalelerin sesinde huzur bulabilirsiniz. Sansarak Köyü’nün 500 yıllık bir Osmanlı Köyü olduğu bilinmektedir.
Sansarak Kanyonu'nda yer alan otellerde konaklamak için Sansarak Kanyonu Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İznik Keramet Ilıcası
Bir diğer doğal güzellik Keramet Ilıcası. Bu ılıca İznik’e de 25 km uzaklıkta. Ilıcanın şifalı suyu kükürt içermesi nedeniyle İznik ziyaretleri sırasında sıklıkla ziyaret ediliyor. Şifalı sulardan faydalanmak ve ilçedeki bir diğer doğal güzelliği keşfetmek için İznik’ten 30 dakikalık bir yolculuk yapmak yeterlidir.
İznik Arkeoloji Müzesi
İznik Arkeoloji Müzesi, İznik Müzesi ya da diğer adıyla İznik Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce eser ile dolu. 1388 yılında yapılan bina Osmanlı eserleriyle dikkat çekiyor.
İznik Batık Bazilika
Osmanlı döneminde yaşayan Hoca Saadettin Efendi, zamanında göl seviyesinin doğal olarak alçalıp yükseldiğini gözlemlemiş ve yılın kurak ayları boyunca su çekildikçe gölün ortasında büyük eski yapılar meydana çıktığını söylemiş.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “Tarihi Kültürel Mirası Tespit ve Havadan Fotoğraflama Çalışmaları” kapsamında keşfedilen Batık Bazilika kesinlikle görmeden dönmemeniz gereken bir nokta. Sırrı tam anlamıyla çözülememiş bu batık şehirden pek çok tarihi eser çıkarılmış olsa bile hala sualtı kazıları gerçekleşiyor.
2 bin yıllık olduğu ortaya çıkarılan bazilikayı gölde gezerken batığa yaklaşarak görebilirsiniz. 2021 yılı haziran ayında resmen ziyarete açılacağı tahmin edilen batığın dünyadaki en önemli arkeolojik keşiflerden olduğu belirtiliyor.
İznik Zeytin ve Meyve Bahçeleri
İznik’i çevreleyen zeytin ve meyve bahçeleri de doğa ile buluşmak için size harika bir fırsat sunuyor. İlçeyi seyahat ettiğinizde birçok noktada bu bahçelerle karşılaşmanız mümkün.
İznik’te Aileniz İle Birlikte Yapılabilecek Aktiviteler
İznik merkezde yürüyerek etrafı keşfetmek, tarihi binaları görmek ve doğanın tadını çıkarmak haricinde yapılabilecek farklı aktiviteler de var.
İznik’te gezerken sıklıkla hamamlara rastlayacaksınız. Çok eski tarihlerden beri var olan hamamlara girip gezebileceğiniz gibi hamam sefası yaparak rahatlayabilirsiniz. İznik rıhtımı ya da diğer adıyla İznik limanında deniz feneri manzarasına karşı odun ateşinde içebileceğiniz çaylar geziniz sırasında huzurlu bir dinlenme imkanı sunuyor.
Dünyanın en ünlü çinilerinin İznik’te yapıldığı söylenmekte. Hatta ilçe halkının inancına ve bazı araştırmalara göre yapımında kullanılan renkler bugünün teknolojisiyle elde edilemiyor. 14. ve 17. yüzyıllar arasında yapılan Tarihi İznik Çini Fırınlarını görmek ve bu tarihi keşfetmek oldukça ilgi çekici.
İznik’te Yapabileceğiniz Sporlar
İznik’te yürüyüş, trekking, bisiklet, kano, yamaç paraşütü ve çim kayağı gibi spor aktivitelerini yapabileceğiniz sınırsız alanlar mevcut. Ayrıca zamanında giderseniz göl kenarında İznik Ultra Maraton koşusuna ve eğer mevsiminde giderseniz balıkçılık etkinliklerine katılabilirsiniz.
İznik’e Ne Zaman Gidilir?
Genellikle ılıman bir Marmara iklimine sahip olan İznik, dört mevsim ziyarete açık olsa bile yağış ve aşırı sıcaklar zaman zaman görülebiliyor. Kış ve sonbahar ayları hariç, yaz mevsiminde ya da yağışın olmadığı bahar aylarında seyahat etmeyi planlayabilirsiniz.
Yapmadan Dönme
İznik sokaklarında yürürken birbirinden güzel ürünlerin yapıldığı çini atölyelerine girip hediyelik çinilerin yapımına katılmadan dönmemelisiniz. Atölyelerdeki work-shoplar sırasında çini sanatı hakkında bilgi edinebilir ve çini yaparak ve boyayarak kendi hediyelik eşyanızı üretmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.
Tatmadan Dönme
İznik mutfağında öne çıkan belli başlı lezzetler var. Kaynağını gölden alan İznik’de yetişen zeytin ağaçlarının en kıymetlisi zeytinyağını tatmadan dönmemelisiniz. Gölde yaşayan tatlı su balıkları ile yapılan buğulama, kızartma ve ızgaraları deneyebilirsiniz. Istakoz ve kerevit tatma şansınız olursa da kaçırmadan tecrübe etmelisiniz.
Oldukça meşhur olan ve yayın balığından yapılan şiş ve balık çorbası diğer lezzetlerden. Kerevit salatası ve tereyağında kerevit güveç ilçede sıklıkla tüketilen ve denemeye değer meşhur tatlardandır.