Kartalkaya Otelleri
Kartaltepe Boutique Hotel
Lagoon Palace Spa & Activities
Adya Otel
Poi Oberj Kartalkaya
Kartal Otel Kartalkaya
Golden Key Kartalkaya
Dorukkaya Ski & Mountain Resort
Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort
Grand Kartal Hotel
Kartalkaya
Kartalkaya kış turizmi için ilk akla gelen tatil mekanlarından biridir. Yaklaşık 2200 metre yüksekliğinde bulunan dağ Batı Karadeniz illerinden olan Bolu’nun Köroğlu dağları arasında yer almaktadır. Otellerin her seviyede kayak kaymaya uygun olan parkurları bulunmaktadır. Kartalkaya oldukça geniş bir alanda kış tatilinizi büyülü bir atmosfere döndürecektir.
Kartalkaya oldukça fazla sayıda çam ağaçları ve gürgen ağaçlarından oluşmaktadır. Aralık ve nisan ayları arası karla kaplı olan dağ geri kalan aylarda yeşil bir bitki örtüsü ile kaplanmaktadır.
Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden olan Kartalkaya kış mevsiminde kayak sever tatilcileri ağırlamaktadır. Manzaranın uzun çam ağaçlarıyla süslendiği Kartalkaya'da tatil planı için birbirinden güzel Kartalkaya Otelleri sizleri bekliyor.
Kartalkaya’ya Nasıl Gidilir?
Kartalkaya Bolu ilinin doğusunda yer alan Köroğlu Dağlarının arasında yer almaktadır. Kış tatili için en çok ziyaret edilen kayak merkezlerinden olan Kartalkaya’ya ulaşım için çeşitli alternatifler bulunmaktadır.
Kartalkaya’ya Karayolu ile Ulaşım
Kartalkaya kayak merkezi Bolu iline yaklaşık 38 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ankara-İstanbul karayoluna ise 28 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İstanbul’dan da Ankara’dan da oldukça kısa sürede ve kolaylıkta ulaşabilirsiniz. Yolun manzarası ve güzelliği ile de tatilinize keyifli bir katkı sağlayabilirsiniz.
Kartalkaya’ya İstanbul ve Ankara’dan otobüs ile ulaşım sağlayacaksınız öncelikli olarak Bolu şehir merkezine otobüs seferi düzenlenmesi gerekmektedir. Ardından şehir içi ulaşımı kullanarak Kartalkaya’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Halk otobüsleri ile yapılacak olan kısa süreli yolculukta yolun güzergahı virajlı ve dik olsa da doğa harikası eşsiz manzaralar eşliğinde keyifli olacaktır.
Kartalkaya’ya Hava Yolu ile Ulaşım
Bolu’ya en yakın mesafede bulunan illerden olan Ankara ve İstanbul illerinden uçakla seyahatte bulunmanız mümkündür. Ankara üzerinden seyahat gerçekleştirmek isterseniz Ankara Esenboğa Havalimanına gerçekleştireceğiniz uçuşun ardından yaklaşık 200 kilometrelik bir yolculuk yapılması gerekmektedir.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına gerçekleştireceğiniz uçuş ile Bolu merkeze kadar yine 200 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bolu şehir merkezinden Kartalkaya kayak merkezine yapılacak yolculuklar yaklaşık 45 dakika sürmektedir.
Kartalkaya’nın Popüler Yerleri
Bolu’da yer alan ve güzelliği nam salmış olan Köroğlu Dağları’nın bir bölümünde bulunan Kartalkaya kayak merkezi kış aylarının hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 2220 metre yüksekliğe kurulan parkurlar üzerinde tatilciler kış sporlarının tadını çıkarıyorlar.
Günübirlik kayak turları yapmak için de kayak yapmak dışında bir kar tatilinden beklediğiniz tüm doğal güzellikleri keşfetmek için de harika bir kış tatili deneyimi yaşayabilirsiniz. Pek çok önemli kayak merkezlerinden biri olan sessiz ve büyükşehirler açısından en rahat ulaşımlardan biri olan Kartalkaya'da keyifli bir tatil sizi bekliyor.
Kartalkaya Kayak Pistleri
Kartalkaya uluslararası standartlara sahip olan snowboard alanıyla dikkatleri çekmektedir. Kayak severler tarafından sıklıkla tercih edilen alanda konaklama imkânları mevcuttur. Ancak buraya çevreden günübirlik seyahatler de düzenlenir. Kayak ile ilgilenmek isteyen ve yeni başlayacak olanlar için kayak dersleri de verilmektedir.
Kartalkaya’da her mevsim için ayrı derecede güzellikler barındırmaktadır. Kış aylarında bembeyaz kar örtüsü ile kaplanmış olan kayak merkezinde doğa manzarasının keyfini sürerken doğa fotoğrafçılığı da yapabilirsiniz. Yüksek dağların etrafında parklar ve göller bulunmaktadır. Kış sporları yanı sıra bu parkları, gölleri ve daha nice güzellikleri de gezintinize ekleyebilirsiniz.
Pistlerin başlangıç ve bitiş mesafesi arasında 20 km var. Tüm pistler,
- Yeşil Lift (Chairlift – 700 m)
- İnek Çayırı 1-2 (Ski-Lift – 900 m)
- Çamçukuru Lift (Chairlift – 650 m)
- Resul Dede 1-2 (Ski-Lift – 600 m)
- Köroğlu Lift (Ski-Lift – 1200 m)
- Kazankaya (Ski-Lift – 650 m)
- 2 Baby Lift olarak isimlendiriliyor.
Doğal Güzellikleri
Türkiye’nin kış turizmi denildiğinde ilk akla gelen kayak merkezlerinden olan Kartalkaya’da kış turizminin ve kayak yapmanın yanı sıra görmeye değer doğal güzellikleri de bulunmaktadır. Yılın dört mevsimi bu güzelliklere ev sahipliği yapabilen Kartalkaya görülmeye değer manzaralar sunmaktadır. Bu doğal güzellikler:
Sarıalan Yaylası
Doğa ile iç içe güzel vakit geçirmek isteyenler uğrak noktalarından olacak olan Sarıalan Yaylası en uygun yerlerden biridir. Bahar ve yaz aylarında yemyeşil doğasıyla olağanüstü bir güzellik sunan yayla kış aylarında da bembeyaz bir örtüyle süslenmektedir.
Kış turizmi için oldukça önemli olan Kartalkaya ile arasında yaklaşık 10 kilometre bulunmaktadır. Kış aylarında Kartalkaya Kayak Merkezinden çok daha kolay ulaşılabilir bir noktada bulunmaktadır. Bahar ve yaz aylarında ise serin ve ferah yayla havasında tatilinizi tamamlayabilirsiniz. Yaylada yürüyüşler düzenleyebilir, ailece piknik yapıp keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Seben Gölü
Bolu il merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunan Seben Gölü oldukça büyük ve görkemlidir. Tamamen yapay bir göl olan Seben Gölü çevre düzenlemeleri ile birlikte ziyaretçilerin en çok uğradığı doğal alanlardan biri olmuştur. Ormanın içerisinde muhteşem bir doğaya sahip olan gölün tertemiz havası, oldukça sakin ve huzur verici ortamıyla mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir güzelliktir.
Bolu Fındığı Tabiatı Koruma Alanı
Bolu il merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bolu Fındığı Tabiatı Koruma Alanı oldukça fazla çeşitlilikte ağaçlara sahip koruma altına alınmış doğal bir alandır. Fındık ağaçları dışında göknar, sarıçam, meşe, kavak, gürgen gibi pek çok ağaç türünü görme şansı elde edebilirsiniz. Alanda ağaç çeşitliliğinin yanı sıra günlük hayattan farklı hayvanlar da bulunmaktadır.
Kartalkaya’da Yapılacak Aktiviteler
Kartalkaya’da yapılacak aktivitelerden ilk başta akla gelen nokta kayak merkezidir. Türkiye’de en sevilen kayak merkezlerinin arasında yer alan Kartalkaya’da oldukça geniş çaplı pistler, eğitim alanları bulunmaktadır. Kayak yapma dışında pek çok farklı kış sporu da yer almaktadır.
Burada ATV’ler ve kar motorlarını kullanarak Kartalkaya’nın zirvelerinde doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Eşsiz kar manzaraları ile doğa fotoğrafçılığı ile ilgiliyseniz oldukça güzel manzaralara şahit olabilirsiniz. Kış aylarının dışında Kartalkaya’yı ziyaret edecekseniz de çim kayağı aktivitesi yapabilir, göl ve yaylaları ziyaret edebilirsiniz. Doğa yürüyüşlerinde bulunabilirsiniz.
Tüm bu doğal güzellikler arasında göllerin çevresindeki gezi alanlarında bulunabilirsiniz. Parklarda doğa yürüyüşleri yapılabilir. Doğa manzarası karşılığında göl kenarında gün batımını seyredebilirsiniz. Kayak sonraları düzenlenen partilere katılıp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Şehir merkezine inerek çeşitli tarihi alanları keşfedebilir, Bolu’da yamaç paraşütü yapabilir, Yedigöller Milli Parkını ziyaret edebilirsiniz.
Kartalkaya Festivalleri
Ocak ve şubat ayları arasında gerçekleştirilen kış festivallerinde kayak tatilinize renkli dakikalar katabilirsiniz. Snowfest ve Icefest en meşhur festivallerdendir. Bunun yanında yeni yıla karlar altında eğlenerek girmek isterseniz de Yılbaşı Şenliği yapılmaktadır. Bembeyaz bir kar tatilinizi bu eğlencelerle renklendirmek ve güzel vakit geçirmek isterseniz mutlaka tecrübe etmelisiniz.
Kartalkaya’da Ne Yenir?
Bolu aşçılık noktasında ün salmış bir il olduğundan oldukça lezzetli yemekleri pek çok noktada yemeniz ve bulmanız mümkündür. Lezzetli yemekler arasında Kartalkaya’da da bu yemek çeşitliliği arasında en çok bulunan ve tercih edilen yemekler:
- Katık
- Kabaklı gözleme
- Kuzu Güveç
- Paşa Pilavı
- Palize
Farklı yemek tercihleri denemek isteyenler için oluşturulacak seçeneklerin arasında bu yemeklere yer verilmesi oldukça farklı olacaktır. Siz de farklı tatları denemekten keyif alıyorsanız bu lezzetleri mutlaka denemelisiniz.