Kastamonu Otelleri
En uygun Kastamonu otel fiyatlarını bulun.
Park Dedeman Kastamonu
İnebolu Gardenya Hotel
Amorium Hotel Kastamonu
İksir Resort Town
Abana Berrunil Otel
Doğramacı Hotel
Gün Residence
Mütevelli Otel
Gölköy Yaşam Resort
Uğurlu Konakları
Toprakçılar Konağı
Gold Otel Kastamonu
Otel Kastamonu Kadioglu Konak
Ballik Konak
Sinan Bey Konağı
Kayı Otel
Hisar Otel
HD Miray Otel
Kurşunluhan Hotel
Mavi Pansiyon Kastamonu
Kastamonu
Karadeniz Bölgesinin batısında yer alan Kastamonu, tarihsel süreçte birçok medeniyet ve uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Sahip olduğu zengin kültürel yapısı, doğal güzellikleri ve kendine özgü mutfağıyla Kastamonu ziyaretçilerini bekliyor!
Kastamonu'da tatil veya iş seyahatleri sırasında keşfe çıkmak isteyenler için Kastamonu Otelleri, bütçenize uygun ve otelde ödeme seçeneği ile Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com’da!
Otelz.com'da Kastamonu ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.
Kastamonu’ya Nasıl Gidilir?
Tarihi dokusuyla merak uyandıran Kastamonu’ya kara ve hava yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Hava Yolu ile Ulaşım
Kastamonu şehir merkezi ile havalimanı 13 km bir mesafe arasında bulunmaktadır. Hava yoluyla da Kastamonu’ya gönül rahatlığı ile ulaşabilirsiniz.
Kara Yolu ile Ulaşım
İster kişisel aracınız isterse otobüs seferleri ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz Kastamonu, son dönemde yapılan otobanlar ile birlikte Türkiye’nin her yerinden kolaylıkla ulaşım sağlanılabilecek bir noktada konumlanmaktadır.
Kastamonu’nun Popüler İlçeleri
İnebolu
İnebolu’nun en bilindik özelliği Atatürk’ün Cumhuriyet dönemini inşa ederken yaptığı Şapka ve Kıyafet Devrimi’nin yapıldığı yerdir. Bu açıdan İnebolu Kent Müzesi de görülmeye değer bir müzedir.
İnebolu tesisleri için İnebolu Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Taşköprü
Taşköprü, geleneksel ve kendine has bir yerdir. Bunu sağlayan ise etnik ve karakteristik Kastamonu evleri ile yerleşime başlamış olmasıdır. Pompeiopolis Antik Kenti de Taşköprü ilçesinin sınırlarında bulunmaktadır.
Taşköprü'de yer alan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için Taşköprü Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.
Cide
Merkeze 134 km mesafede yer alan ilçenin etrafı kestane, çam, meşe ve şimşir ağaçlarıyla çevrilir. Cide’de bir liman bulunur. Limanın çevresinde balık lokantaları vardır. Bununla birlikte ilçede denize girilebilen birkaç nokta yer alır.
Cide'de en uygun fiyatlarda konaklamak için Cide Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Çatalzeytin
Merkeze yaklaşık 2 saatlik mesafede yer almasına ve küçük bir ilçe olmasına rağmen tatilçiler tarafından sıklıkla tercih edilir. İlçede denize girilebilen noktalar mevcuttur. Karadeniz'de yeşilin ve mavinin birleşimini gözlemleyebileceğiniz en güzel noktalardan birisidir.
Çatalzeytin'de bulunan tesisler için Çatalzeytin Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kastamonu’nun Gezilecek Yerleri
Kastamonu, tarihsel süreçte birçok medeniyet ve uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Sahip olduğu zengin kültürel yapısı, doğal güzellikleri ve kendine özgü mutfağıyla rotanızı Kastamonu’ya çevirin!
Valla Kanyonu ve Küre Dağları Milli Parkı
Valla Kanyonu, dünyanın derinliği en yüksek kanyonları arasındadır. Manzarayı rahatça izleyebileceğiniz, tüm detaylara hakim olacağınız ahşap bir terası mevcuttur. Bu seyir terası üzerinden manzarayı izleyebilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Horna Kanyonu
Ilıca Şelalesi’nin başlangıcı olan Horma Kanyonu, Küre Dağları Milli Parkının içinde doğanın her tonundan muhteşem buluşmalara şahit olmanızı sağlıyor.
Ilıca Şelalesi
Horna Kanyonu’nun başlangıç yolunda konumlanan Ilıca Şelalesi, sunduğu yüzme imkanıyla görenleri büyülüyor.
Çatak Kanyonu Cam Teras, Azdavay
Çatak Kanyonu, Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olup, dünyanın 4. büyük kanyonu olma özelliğine sahiptir.
Gideros Koyu, Cide
Cide, emsallerinin aksine kilometrelerce uzanan kendine has sahili Aydos, Gideros, Denizkonak, Uğurlu gibi koylara sahiptir. Doğal ve özgün yapısı ile Karadeniz şeridinin en çok tercih edilen ve en kıyı şeridine sahiptir. Tarihi MÖ 15. yüzyıla uzanmaktadır.
Kastamonu Merkez Kalesi
M.S. 12. yüzyılda Komnenoslar tarafından yaptırıldığı bilinen Kastamonu Kalesi, kentin geniş bir manzarasını sunuyor. İçinde kaçış tünelleri ve “Bayraklı Sultan” adlı bir türbenin bulunmasının yanında çeşitli kısımlara da sahiptir.
Saat Kulesi
1885 yılında dönemin valisi Abdurrahman Paşa isteği ile yapımına başlanan saat kulesi, aslında İstanbul Sarayburnu’nda konuşlanmıştır. Saat bir gün zamansız çalınca padişahın cariyelerinden biri hamile olduğundan sesin yüksekliğinden dolayı çocuğunu düşürdüğünden Kastamonu’ya gönderilmiştir. Kalıcı olarak orada konumunu almıştır.
İstiklal Yolu
Bilindiği şekliyle Milli Mücadele döneminde, gemilerle Kastamonu İnebolu’ya getirilen cephanenin Ankara’ya taşınmasına yardımcı olan İstiklal Yolu, Milli Mücadele döneminden bugüne gelene kadar geçen tarihsel simgelerden biridir. Bu yol günümüzde bir yürüyüş rotası olarak kullanıma açılmıştır.
Mahmut Bey Cami
Merkeze 18 kilometre mesafede bulunan Mahmut Bey Cami, mutlaka görülmesi gereken eşi benzeri olmayan ahşap bir camidir. Bu cami, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunmaktadır.
1366’da, Candaroğulları Beyliği’nin aynı adı taşıyan Emir Mahmut Bey tarafından yaptırıldığı bilinen cami, ahşap çatısının yanında kendine özgü tasarım ve mimarisiyle eşsiz yapısını görenlerin huzuruna sunuyor. Türkiye’de ihtişamıyla katılan cami eşsiz bir yapıya sahiptir.
Kastamonu Merkez Arkeoloji Müzesi
1917 yılında İttihat ve Terakki’nin toplantılarını Arkeoloji Müzesi binasında yaptığı bilinmektedir. Ardından 1925’te Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nı ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” adlı eserini ilan ettiği yerdir.
Yakupağa Külliyesi
Külliye, 1547’de Yakup Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. Yakup Ağa, Kanuni Sultan Süleyman’ın Kilerci başısı olarak bilinir. Aynı zamanda külliye, cami ve medrese gibi çeşitli yapılardan oluşur.
Kurşunlu Han
Kurşunlu Han, Kemalettin İsmail Bey’in inşası ile 1443-1461 yıllarında yapılan geniş ve işlevsel yapıda bir handır. Han, yapıldığı dönemde Kastamonu’nun önemli bir ticaret merkezi olarak kullanılmıştır. Günümüzde han tarihi dokusunu yaşatmaktadır.
Nasrullah Cami
II. Beyazıd döneminde, 1506’da Nasrullah Kadı tarafından yaptırılmıştır. Köprü ve şadırvan içinde su havuzları olan 9 kubbeli cami, Kastamonu’nun en büyük camisi niteliğindedir. Mehmet Akif Ersoy’un bu camiye gelerek halkı destekleyerek ve inanarak konuşma yaptığı, Milli Mücadele dönemini burada desteklediği bilinir.
Kastamonu’da Ne Yenir?
Tıpkı tarihsel yapısının kendine özgü oluşu gibi Kastamonu’nun mutfağı da eşi benzeri olmayan bir yapıya sahiptir. Geleneksel yelpazesi geniş olan Kastamonu mutfağının tadına doyamayacaksınız!
Kastamonu’nun eşsiz yöresel yemekleri arasında banduma, patates paçası, ekşili pilav, püryan kuyu kebabı, simit tiridi, İnebolu simidi, siyez bulgur pilavı, Kastamonu pastırması, ala pilav, köle hamuru, ıspıt yaprağı sarması, oğmaç çorbası, Ecevit çorbası, kızılcık tarhanası çorbası, incir dolması, üryan eriği hoşafı, kaşık helvası, cırık tatlısı, çekme helva, hasude ve yassı kadayıf gibi tatlar bulunmaktadır.
Kastamonu’da Şehir İçi Ulaşım
Toplu taşımanın şehir içi otobüsler ile yapıldığı Kastamonu’da geniş güzergahlı otobüs seferlerine karşın şehrin tarihi yerlerine ulaşım için çeşitli araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.