Mardin Otelleri
En uygun Mardin otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Mardin Otelleri
Yay Grand Otel
Hilton Garden Inn Mardin
Ramada Plaza By Wyndham Mardin
Raymar Hotels
HH Babil Konağı
Kızıltepe Expert Otel
Rest & More By Dedeman Mardin Kızıltepe
Midyat Royal Hotel
Shmayaa Hotel
Maridin Otel
Antik Han Otel
Midyat Ladinos Otel
Merdin Boutique Hotel
Aydınlar Hotel
Legacy Mesopotamia Hotel
Kadim Hotel
Mirsoum Hotel
Pasa Konagi Hotel Mardin
Mardin
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin gözde şehirlerinden biri olan Mardin, turizm açısından en fazla ziyaretçi alan şehirler arasında yer alır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve farklı etnik grupların ortak yaşadığı şehirlerden birisidir. Bu sebeple kültürel açıdan oldukça zengindir.
Mardin evleri atmosferini hissedebileceğiniz, her bütçeye ve zevke göre birbirinden güzel Mardin Otelleri Otelz.com'da!
Otelz.com'da Mardin ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.
Mardin'e Nasıl Gidilir?
Turistik açıdan çok fazla rağbet gören ve her yıl binlerce turist ziyareti alan Mardin, ulaşım açısından farklı seçeneklere sahiptir. Hava yolu ve kara yolu ulaşımlarına elverişli olduğundan, turizmin gelişimi hızla ilerlemiştir.
Mardin Hava Yolu Ulaşımı
Büyük şehirlere uzak bir konumda olan Mardin, kendine ait havalimanına sahiptir. Şehir merkezi<ne 20 km mesafede olan Mardin Havalimanı, 1999 yılından beri hizmetine devam etmektedir.
Ankara, İstanbul ve İzmir üzerinden, Mardin'e doğrudan uçuş seferleri düzenlenir. İstanbul ve Mardin arası uçuş süresi 1 saat 55 dakikadır.
Mardin'e yurt dışından ulaşmak ya da Mardin'den yurt dışına seyahat etmek için İstanbul aktarmasının kullanılması gerekir.
Mardin Kara Yolu Ulaşımı
Mardin'e seyahat için en fazla tercih edilen ulaşım yöntemleri arasında yer alır. Seyahat firmalarının düzenlediği otobüs seferleri kullanılarak, tüm illerden Mardin'e erişilebilir. Çevre illerle Mardin arasında da günübirlik otobüs seferleri düzenlenir.
Hangi ilden Mardin'e seyahat edileceğine bağlı olarak, otobüs firmalarının özellikleri ve otobüs seferlerinin detayları farklılık gösterebilir. Özel ya da kiralık araç tercih edilerek de Mardin'e kara yolu üzerinden seyahat edilebilir.
Mardin Demir Yolu Ulaşımı
Demiryolu için hat bağlantısı bulunmayan Mardin, demir yolu ulaşımını çevre iller üzerinden sağlar. Şehre en yakın tren istasyonları, Gaziantep ya da Adana illerinde yer alır.
Mardin'e Hangi Mevsimde Gidilir?
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin meşhur illerinden biri olan Mardin, karasal ve Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Yaz aylarında güneşin etkisi sebebiyle oldukça sıcaktır. Kış aylarında ise soğuk ve bol yağışlıdır.
Mardin, yüksek basınç sebebiyle çok fazla kar yağışı almaz. Yılın ortalama iki ayı sıcaklıklar sıfırın düşer. Kış aylarının ortalama sıcaklıkları 3 derecedir
Yaz mevsiminde oldukça sıcak ve kurak hava koşulları yaşayan Mardin, ortalama 35 derece sıcaklığa sahiptir. En sıcak dönemi temmuz ayında görülür. Bu dönemlerde şehir, çöl ikliminin etkisi altında kalır.
Nusaybin, Derik ve Savur ilçeleri, Akdeniz ikliminin etkisini daha fazla yaşamaktadır. Mardin seyahatleri için en ideal mevsimler, ilkbahar ve sonbahar olarak değerlendirilir.
Aşırı sıcak ya da soğukların etkisini göstermediği aylar, nisan ve mayıs aylarıdır. Turistik amaçla Mardin ziyareti yapacak kişiler, bahar dönemlerini tercih ederek, gezilerini daha konforlu geçirebilir.
Mardin Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?
Mardin şehir içi seyahatler için taksiler, minibüsler ve özel halk otobüsleri kullanılır. Eski ve Yeni Mardin olarak iki ayrı kategoriye ayrılan şehirde, Eski Mardin sadece yürüyerek gezilebilir.
İlçeler arası seyahat için özel minibüsler ve halk otobüsleri kullanılır. Taksi ya da kiralık araç seçenekleri ile Mardin’in tüm ilçeleri seyahat programına dahil edilebilir.
Mardin Havalimanı’na iniş yapıldıktan sonra 20 km mesafede olan şehir merkezine erişmek için otobüsler kullanılabilir. Kızıltepe ilçesinde yer alan Mardin Havalimanı’ndan, 20 dakika sürede merkeze erişilebilir.
Mardin’in Popüler İlçeleri
Midyat
Tarihi yapıları ile dikkatleri çeken ilçede Asur Dönemi’nden kalma kalıntılar da yer almaktadır. İlçe merkeze yaklaşık 65 km mesafededir.
Tarihi dokusu, eski taş binaları ile mistik bir atmosfere sahip olan Midyat'ta konaklamak için Midyat Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.
Kızıltepe
İpek Yolu’nun içerisinden geçtiği ilçe Mardin’in en kalabalık yerlerindendir. İlçede Artuklular Dönemi’nden kalma bir tarihi cami bulunmaktadır.
Kızıltepe'de bulunan tesisler için Kızıltepe Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Artuklu
Tarihçiler tarafından bereketli hilal olarak anılan Fırat ve Dicle’nin ortasında kalan ve Mezopotamya’ya dahil olan ilçedir. İlçede Mezopotamya Uygarlıkları’ndan kalan yapılara rastlanır.
Artuklu'nun eşsiz mimarisi ile bezenmiş tesislerde konaklamak için Artuklu Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Mardin'de Gezilecek Yerler
Tarihi ve sosyokültürel açıdan çok zengin bir bölge olan Mardin, turistik amaçla ziyarete açılmış sayısız mekâna ev sahipliği yapar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en gözde illerinden birisidir. Tarihi ve kültürel mekânları sebebiyle yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eder.
Kendine özgü şehir içi planlaması ve mimarisiyle tanınan Mardin, özellikle bölgeye has mimariye sahip olan evleri ile dikkat çeker.
Mardin Kalesi
Mardin'in simgesi haline gelen ve asıl adı “Kartal Yuvası” olan Mardin Kalesi, 1600 yıllık geçmişe sahiptir. Tarih boyunca sayısız uygarlık ve medeniyete şahitlik eden Mardin Kalesi, 900’lü yıllara dayanan geçmişiyle göz önüne çıkar.
Deyrulzafaran Manastırı
Mardin merkeze 5 km mesafede bulunan Deyrulzafaran Manastırı, Süryani halk tarafından bugün dâhi kullanılmaya devam eder. İbadete açık olan manastır, dini bir toplanma merkezi ve okul olarak faaliyetlerini sürdürür.
Manastırın giriş bölümünde, Süryani patriklerine ait heykeller yer alır. İç kısmında, 52 Süryani patriğine ait mezar bulunur.
Manastıra ziyaretler ücretsiz olarak gerçekleştirilebilir. 08.30 ila 17.30 saatleri arasında, istediğiniz bir zaman diliminde manastırı gezebilirsiniz.
Zinciriye Medresesi
1385 tarihinde son Artuklu hükümdarı Melik Necmeddin İsa tarafından inşa ettirilen Zinciriye Medresesi, ilk olarak Sultan İsa Medresesi olarak anılmıştır.
Mardin Kalesinin alt kısmına inşa edilen medrese, 1300’l yıllardan bugüne kadar varlığını devam ettirmeyi başarmıştır.
2 kattan oluşan taş işlemeli yapının içerisinde, cami ve türbe bulunur.
Zinciriye Medresesi’ne toplu taşıma aracı ulaşım sağlanmaz. Bölgeye ulaşmak için özel araç ya da taksi kullanılması gerekir.
Mardin Tarihi Mekanları
Mezopotamya uygarlıklarının merkezlerinden biri olan Mardin, tarihi açıdan sayısız eser ve mirasa sahiptir. Birçok medeniyetin yerleşim yeri olması ve sayısız etnik gruba ev sahipliği yapması, Mardin'deki tarihi mirasın çeşitlilik göstermesini sağlar.
Mardin ziyaretlerini en iyi şekilde değerlendirmek ve tatil boyunca tüm tarihi mekânları ziyaret etmak için Otelz.com üzerinden en iyi Mardin otellerini belirleyebilirsiniz.
Mor Gabriel Manastırı
Mardin Midyat’a 23 km mesafede olan Mor Gabriel Manastırı, Süryaniler için en önemli yapılardan bir tanesidir.
397 tarihinde Mor Şemun ve Şmuel tarafından inşaa ettirilen manastır, ziyarete açıktır.
Mardin Dara Mezopotamya Antik Kenti
Mardin merkeze 30 km mesafede olan Dara Antik Kenti, Mezopotamya uygarlıklarının en gelişmiş yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Bölgenin Efes’i olarak tabir edilen antik kent, 505 yılında inşa edilmiştir.
Doğu bölgesindeki sınırların korunması amacıyla, İmparator Anastasius tarafından yaptırılan antik kent, askeri üs amacıyla kullanılmıştır.
Mardin Ulu Cami
Mardin'in simgesi haline gelen yapılardan bir tanesi olan Mardin Ulu Camii, Mardin'de görülen en eski cami olarak nitelendirilir. Artuklu Hükümdarlığı dönemine kadar uzanan tarihi ile dikkat çeker. 1176 tarihinde inşa edilmiştir.
Mardin'de Ne Yenir?
Birçok medeniyetin ve Mezopotamya Uygarlıkları’nın kurulduğu merkez olan Mardin, kültürel açıdan zengin bir hal almıştır. Mutfağı ve kültürü ile ön plana çıkan şehir, çeşitli yöresel lezzetlere sahiptir.
Kendine has lezzetleriyle bilinen ve turistik açıdan çok fazla rağbet gören Mardin'e giden kişiler, yöresel lezzetleri tatmadan şehirden ayrılmamalıdır.
Kiliçe
Hamur işine ağırlık verilen Mardin mutfağında, tarihi açıdan önemli sayılan kiliçenin yeri ayrıdır. Kiliçe, düğün ve cenaze gibi özel günlerde yapılır.
İncasiye
Mardin'e özgü bir lezzet ola incasiye, Osmanlı Saray Mutfağı’nın ünlü yemeklerinden bir tanesidir. Kuşbaşı et ve kuru siyah erikle hazırlanan yemek, Mardin'in en sevilen yemeğidir. Yağlı bir yemek olmasına rağmen, kuru eriğin verdiği lezzetle damak çatlatan bir tada sahiptir.
Firkiye
Çağla ve kuzu etinin bir arada kullanıldığı yöresel yemek, arpacık soğanın tüm malzemelerle kavrulması sonucu elde edilir.
Kaburga Dolması
Meşhur Mardin lezzetlerinden biri olan kaburga dolması, kuzu ciğeri, kuş üzümü, dolmalık fıstık ve pirinç karışımından hazırlanan bir harçla kaburganın doldurulmasıyla hazırlanır.