Üsküdar Otelleri
En uygun Üsküdar otel fiyatlarını bulun.
Mercure Istanbul Altunizade
Holiday Inn Express Istanbul - Altunizade
The Marmara Çamlıca
Aspera Hotel Altunizade
A11 Hotel Bosphorus
216 Bosphorus Suite
Askadar May Otel
Elite Marmara Bosphorus & Otel
Mahall Hotel
Grand Üsküdar Otel
Antwell Suites
Wond House
Grand Eyüboğlu Hotel
Su Merdum Hotel
Sahil Otel Üsküdar
Garden Hill Hotel
Zirkon Suit Atasehir Otel
Üsküdar Hotel
Valide-i Maide Hotel
New Beylerbeyi Hotel
Üsküdar
Vapurları, çığlık çığlığa martıları, akşamın ilk ışıklarında kıyıda yer alan kafe ve restoranlarının renkli ışıklarıyla Boğaz manzarasının en güzel seyrini, otelz.com üzerinden rezervasyon yaptırdığınız Üsküdar otellerinde yaşayabilirsiniz. İstanbul'un bu eski ilçesini keşfetmeye hazır mısınız?
Üsküdar'da görülmesi gereken yerler arasında en ünlüsü elbette Kız Kulesi. Kaldığınız otelden ring seferleriyle ziyaret edebileceğiniz Kızkulesi'nde bulunan ışıl ışıl bir restoranda, fazlasıyla romantik bir akşam yemeği yiyeceğinize emin olabilirsiniz.
Ünlü Hababam Sınıfı filminin çekildiği Adile Sultan Kasrı'na yapacağınız ziyaret ise hem yakın geçmişe hem de Osmanlı tarihine uzanan bir gezi yapmanızı sağlayacak.
Üsküdar'da gezilecek başka bir tarihi güzellik olan Beylerbeyi Sarayı'nın denize nazır ihtişamlı görüntüsü bile sizi büyülemeye yetecek. Selimiye Kışlası ve Özbekler Tekkesi de tarihe tuttuğu ışıkla Üsküdar'ın kimliğini oluşturan yapılar arasında. Ayazma Camii, Beylerbeyi Camii, Altunizade Camii gibi birçok cami de muhteşem mimari özellikleri ile ruhunuzu dinlendirip huzur bulacağınız tarihi değerler. Mihrimah Sultan Külliyesi'nde güneşin doğuşunu ve batışını izlemeyi de sakın unutmayın. III.Ahmet Çeşmesi, Çinili Külliyesi, Sultan Abdülaziz Av köşkü gibi pek çok Osmanlı Dönemi eserinin bulunduğu Üsküdar'da günlük hayat parklarda geçerken, alışveriş keyfi yaşadığımız modern çağın bir gerçekliği olan AVM'lerde yaşanıyor daha çok.
Üsküdar'da yeme içme mekanları ise Türk damak tadına hakim restoranlar ve balıkçılar çoğunlukla. Üsküdar'da gece hayatını yaşamak içinse denize nazır kurulmuş meyhaneleri tercih edebilirsiniz.
Üsküdar, İstanbul’un Anadolu yakasında boğaz kenarına konumlanmış güzide bir ilçesidir. Hareketli ve kalabalık oluşu huzur verici bir yer olmasına engel değildir. Tarihi yarım ada manzarasını ve İstanbul’un simgesi olan Kız Kulesini bünyesinde bulunduran ilçe âşıkların ve turistlerinde önemli uğrak noktasıdır.
Geçmişten ve günümüzden izler taşıyan sokakları ile İstanbul’a ayna tutan bir kültür merkezi Üsküdar’da tiyatrolardan, müzelere, camilerden saraylara kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. İstanbul’a Üsküdar penceresinden bakmak, hafta sonunuzu güzelleştirmek için Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com’a uğramayı unutmayın.
İstanbul'un en güzel izlerini taşıyan ve hissetiren yerlerden biri olan Üsküdar'da tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Üsküdar Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Üsküdar’a Nasıl Gidilir?
Üsküdar merkezi konumu ve deniz kenarında olması sebebiyle her türlü ulaşım aracının kullanılabildiği, ulaşım güzergâhlarının fazla olduğu bir ilçedir.
Üsküdar’a Hava Yolu İle Ulaşım
Üsküdar’a İstanbul ‘da bulunan herhangi bir havalimanı ile ulaşım sağlanması mümkündür. En yakın havalimanı Anadolu Yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’dır. Üsküdar’a 30 dakikalık mesafede bulunan havalimanından ulaşım süresi trafik yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Havalimanından kalkan servisler ile direkt Üsküdar’a gelebilmek mümkündür.
Üsküdar’a Kara Yolu İle Ulaşım
Otobüs yolculuklarında Üsküdar ilçesinin sınırları içerisinde bulunan İstanbul Harem Otogarı’nda inmeniz ulaşım açısından kolaylık sağlayacaktır. Özel araçla İstanbul’a yapılacak yolculuklarda Anadolu Yakası’nda bulunması sebebiyle Avrupa Yakası’na kıyasla yoğun bir trafikle karşılaşma ihtimali daha düşüktür.
Üsküdar’a Şehir İçi Ulaşım
Avrupa Yakasından Üsküdar’a geçmek istiyorsanız Beşiktaş, Eminönü, Kabataş gibi pek çok ilçeden Şehir Hatları vapurlarını kullanarak, eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde yolculuk yapabilirsiniz. Üsküdar’a Marmaray hattı ile deniz altından hızlı bir şekilde de ulaşmak mümkün. Metrobüste Altunizade’de inmeniz durumunda metro ile Üsküdar merkeze geçebilirsiniz.
Üsküdar’da Gezeceğiniz Yerler
Üsküdar’ın Doğal Güzellikleri
Üsküdar Salacak Sahili
Şehir sakinlerinin daimi uğrak noktası olan bu sahil, Kız kulesinin karşısında yer alması ve tarihi yarımada manzarası ile muhteşem bir terapi noktasıdır. Sahilde bulunan oturma yerlerinde çayınızı yudumlayıp, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Üsküdar Çamlıca Tepesi
İstanbul’un boğaz manzarasının ayaklar altına serildiği Çamlıca Tepesi sizi kendine hayran bırakacak. Her dönem şiirlere ve şarkılara konu olmuş bu tepe yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olma özelliği taşıyor.
Çamlıca Tepesi'nde yer alan tesislerden yerinizi ayırtmak için Çamlıca Tepesi Otelleri sayfamızdan rezervasyon yapabilirsiniz.
Üsküdar Nakkaştepe Millet Bahçesi
Eşsiz boğaz manzarası ve yeşilliğin buluştuğu bu park, Nakkaştepe Mesire Alanı içerisinde bulunur. Çocukların ve yetişkinlerin hayata bir mola vermek isteyecekleri bu durakta, piknik alanları, kafeler, macera parkuru ve meraklıların vazgeçemeyeceği tenis kortu bulunmaktadır.
Üsküdar'ın Tarihi ve Kültürel Yapıları
Üsküdar Kız Kulesi
İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olan Kız Kulesi Üsküdar’ın incisi konumundadır. Eskiden gözetleme kulesi ve deniz feneri olarak da kullanılmış olan bu popüler anıt, günümüzde gündüz kafe ve müze geceleri ise restoran olarak hizmet vermektedir.
Kız Kulesi'nde yer alan otellerde konaklamak için Kız Kulesi Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Üsküdar Selimiye Kışlası
Üsküdar’ın tepelerinde konumlanmış olan kışla III. Selim tarafından yaptırılmış tarihi bir bina olmasının yanı sıra Kırım Savaşı sırasında İngiliz askerlerini tedavi etmiş bulunan Florence Nightingale tarafından da kullanılmıştır. Bu odalar şu anda müze haline getirilmiş, ziyaretçilerini beklemektedir.
Üsküdar Mihrimah Sultan Camii
Üsküdar iskelesinin tam karşısında bulunan camiyi Kanuni Sultan Süleyman kızı Mihrimah Sultan için yaptırmıştır. Mimar Sinan tarafından yapılmış olmasının yanı sıra hakkındaki efsaneler ile dikkat çeken bu camiyi yakındankesinlikle görmeniz gerek.
Üsküdar Beylerbeyi Sarayı
Tarihi Bizans’a dayanan Beylerbeyi Sarayı Üsküdar sınırları içinde bulunan önemli bir saraydır. Boğaza nazır oluşu ve eşsiz manzarasıyla bu saray Osmanlı Padişahlarının dinlenmesi ve konuklarını ağırlayabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır.
Üsküdar Fethi Paşa Korusu
Adını Osmanlı Paşasından alan bu koru, şimdilerde sosyal tesis olarak ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Manzaranın ve güzel yemeklerin tadını çıkarmak isteyenler tarafından ilgi görmektedir.
Üsküdar III. Ahmet Çeşmesi
İskele meydanında yer alan çeşme Mehmet Ağa tarafından 1703-1730 yılları arasında deniz kenarında inşa edilmiş olup, günümüzde merkezde yer alması sebebiyle herkesin kullandığı bir tarihi simgeye dönüşmüştür. Fıskiye yerine sebil şeklinde oluşu onu diğerlerinden ayırmaktadır.
Üsküdar Abdülmecid Efendi Köşkü
Osmanlı’nın son dönemlerinin önemli eserlerinden olan Şehzade Abdülmecid Efendi köşkü, dönemin sanatçı ve siyasetçilerinin sık sık toplandığı bir kültür merkezi işlevi görmüştür. Günümüzde de sergilere ve kültürel aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır.
Üsküdar Balıkçılar Çarşısı
Alışveriş yapmadan şehrin keşfedilemeyeceğini düşünenlerdenseniz yapacağınız en güzel şey Balıkçılar Çarşısı’nı gezmektir. Burası tarihi dokusunu hissederken, gezinizi güzelleştirecek atıştırmalıklarda alabileceğiniz bir yer. İçerisinde yalnızca balıkçılar değil, kuruyemişçiler, meyve-sebze satıcıları da bulunmaktadır. Esnafla sohbet edip, alışveriş yapmanın keyfini çıkartın.
Üsküdar İmoga Grafik Sanatları Müzesi
Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan tarafından kurulan müzede hem yerli hem de yabancı birçok sanatçının eserleri bulunmaktadır. Müzede ayrıca özgün baskı ve heykel atölyesi aktif olarak çalışmaktadır. Sanatın görücüye çıktığı bu müzede kendinizi kaybedebilirsiniz.
Üsküdar Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi
Dünyanın birçok yerinden toplanmış 750 uçurtma ile bir gün geçirmek isterseniz bu müze tam size göre. Bu küçük müzede uçurtma yapımı atölyelerine de katılabilirsiniz.
Üsküdar Hababam Sınıfı Müzesi
Yeşilçam’ın klasiklerinden Hababam Sınıfı’nı izlemeyen yoktur. Müze, Hababam Sınıfı filmlerinin çekildiği Adile Sultan Kasrı içerisindedir. Üsküdar’a gelmişken o sıraların tozunu yutmak ve filmin kahramanlarının balmumu heykelleri ile karşılaşmak isteyenler için keyifli bir zamanda yolculuk olacaktır.
Üsküdar Şifa Hamamı
15.yüzyıldan bu yana İstanbul’un Anadolu topraklarında bulunan Şifa Hamamı günün yorgunluğunu atmak için harika bir tercih. Tarihi oluşunun yanı sıra modernize tasarımla harmanlanmış oluşu hamam dışında sauna ve buhar odası gibi hizmetlerinde sunulmasına olanak tanıyor.