Amasra Otelleri
En uygun Amasra otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Amasra Otelleri
Amasra Sunrise Otel
Amasra Dadaylı Hotel
Northdoor Hotel
Seventy Four Hotel
Karya Pansiyon
Işıkaltın Otel
Hakbilir Pansiyon
Frau Guler
Çarşı Pansiyon
Çesmi Çakraz Yörük Otel & Kamping
Bedesten Otel
Balkaya Pansiyon
Villa Amasra Pansiyon
Sesamos Pansiyon
Amasra Ayışığı Pansiyon
Amasra Kerem Apart
Kristal Otel Pansiyon
Amasra Ceylin Otel
Ada Apart Amasra
New World Otel
Amasra
Amasra, zengin kültürel miras varlığı ve buram buram şehrin tarihi dokusunu yaşatması ile var olmuştur. Zengin bir tarihi süreçten geçerek ilmek ilmek günümüze gelerek varlığını korumayı başarmıştır. Amasra, tarihi geçmişi ile hem ticari bir liman kenti hem de doğa ve yeşillik harikalığı ile büyülenen saklı bir cennet üssüdür.
1900’lü yıllardan beri süregelmiş bu güzel kent, ülkemizde turizmin başladığı şehir olarak bilinmesinde önemli rol oynamaktadır. Tüm bunların yanı sıra Amasra günümüzde kültürel turizm ve deniz turizmi faaliyetlerinin yürütüldüğü kent olarak bilinmektedir.
Heybetli dağları, masmavi denizi, içinizi ısıtan güneşi, yemyeşil ve mis gibi kokan yeşillikleri ile tam bir doğa harikalığını yansıtmaktadır. Sizleri doğal güzelliklerin huzuru ile dinlendirecek ve şehir hayatının keşmekeşliğinden sıyırabilecek tatilcilik anlayışına sahiptir.
Amasra’da huzur dolu bir tatil planlıyorsanız Amasra Otelleri'nden en uygun fiyatlarla rezervasyon yapabilirsiniz.
Otelz.com'da Amasra ve diğer tüm ilçelerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.
Amasra’ya Nasıl Gidilir?
Hava Yolu ile Amasra’ya Ulaşım
Batı Karadeniz Bölgesi’nin incisi konumunda yer alan Amasra, ulaşım konusunda sizlere çok çeşitlilik sunmaktadır. Amasra Bartın şehir merkezine 19 km uzaklıktadır.
Hava yolu ile erişim seçenekleri arasında Zonguldak Çaycuma Havalimanı ve Kastamonu Havalimanı bulunmaktadır. Zonguldak-Bartın arası yarım saatte bir kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz. Daha sonra Bartın’dan Amasra’ya, Amasra seyahat otobüslerini kullanarak 15-20 dakika aralığında ulaşabilirsiniz.
Hava yolunu kullanarak Çaycuma Havalimanına ulaştıysanız, buradan araçla Amasra’ya yolculuk etmeniz 1,30 saat sürecektir. Zonguldak-Amasra arası mesafe 107 km’dir.
Bir diğer havaalanı ulaşım seçeneği Kastamonu Havalimanıdır. Kastamonu ile Amasra arası mesafe 231 km’dir. Ulaşım yöntemine göre yaklaşık olarak 3 saat sürmektedir. Dilerseniz kendi aracınızla ulaşabilir veya havalimanından çıkınca araç kiralayabilirsiniz.
Kara Yolu ile Amasra’ya Ulaşım
Türkiye’nin her yerinden Amasra’ya ulaşım mevcuttur.
İstanbul-Amasra arası kara yolu mesafesi Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu üzerinden 5 saat 30 dakika, İzmir-Amasra arası O-5 ve Anadolu Otoyolu üzerinden 8 saat, Ankara-Amasra arası ise Anadolu otoyolu üzerinden 3 saat 56 dakika sürmektedir.
Amasra’ya Deniz Yolu ile Ulaşım
Amasra Belediyesinin yüksek oranda tamamladığı deniz ulaşım projesi, 1 sene içerisinde istenilen hedefe hızla ulaşmayı amaçlamaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan Amasra kenti deniz yolculuğunun tamamlanmasıyla sevenlerine benzersiz deniz seyahatinin keyfini yaşatacak.
Yerli ve özellikle yabancı turistlerin sıklıkla rağbet edeceği Amasra, deniz ulaşımı ile taçlanacak. Çevrenin turistik potansiyeline önemli ölçüde katkı sağlanacaktır.
Amasra’nın Popüler Plajları
İnkumu Plajı
Mutlaka gezilip görülmesi gereken ve denizinin güzelliğine yüzerek varılması beklenen plajlar arasındadır. Bartın’ın eşsiz deniz ziyafetini İnkumu Plajı ile deneyimleyebilirsiniz.
3 km uzunluğundaki plaj Karadeniz Bölgesi’ndeki sahil plajcılığı anlayışı ile büyük bir ilgi odağı olmaktadır.
Her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır.
Bu beldedeki yeşilin eşsiz manzarasına ve doğa harikalığına masmavi denizin eklenmesiyle büyüleyici bir deneyim sunmaktadır.
Mayıs ile kasım aylarının tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız mutlaka özellikle bu tarihler arasında İnkumu plajını ziyaret edebilirsiniz.
Bartın kentinden İnkumu plajına seferler düzenlenmektedir. 15-20 dakika aralığında İnkumu plajına ulaşabilirsiniz.
İnkumu plajı içerisinde konaklama yapmak isteyen misafirlere özgü otel ve pansiyon alternatifleri bulunmaktadır.
Denizin en önemli özelliklerinden biri suyun yüksek oranda temiz ve berrak olmasıdır. Bu nedenle de yüzerken suyun içerisinde balıkları görmeniz olasıdır.
Dilerseniz bu alanda kamp yapabilirsiniz
İnkumu Plajı çevresinde konaklamak için İnkumu Plajlı Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Çakraz Plajı
Bartın ve Çakraz plajı arası 30 km’dir.
Çakraz plajı Amasra ilçesinin doğusunda yer alır.
Plaj üzerinde birçok deniz sporu yapılmaktadır.
En güzel kumsallardan biri olması ile bilinir ve Altın sarısı kum güzelliği ve masmavi temiz denizi ile ilgi odağı olmaktadır.
Amasra merkez ile Çakraz plajı mesafesi 10 km’dir.
Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte içerisindeki duş ve giyinme kabinlerini kullanmak ücrete tabidir.
Şezlong ve şemsiye plaj içerisinde ulaşılabilir fiyatlara kiralanmaktadır.
Kapısuyu Plajı
İsmini Kapısuyu Köyü’nde bulunmasından dolayı almıştır. 1 km plaj uzunluğuna sahiptir. Çevre civarlardan ve diğer şehirlerden çok sayıda kişiyi tarafından ziyaret edilmektedir.
Kurucaşile ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır.
Plaja girip plajın keyfini doyasıya çıkarmak ücretsizdir. Aynı zamanda plaj içerisinde giyinme ve duş kabinleri mevcuttur. İhtiyacınız olan ürünlere plaj içerisindeki market ve restorantlardan ulaşabilirsiniz.
Şezlong ve şemsiye cüzi fiyatlar karşılığında kiralanabilir.
Büyükliman Plajı
Amasra’nın en kalabalık plajı olarak bilinmektedir. Yaz aylarında yüksek oranda yoğundur.
Bu plajı keyfini doyasıya çıkarmak isterseniz en güzel zamanları temmuz ayının başından ağustos ayının sonuna kadardır.
Plaj içerisinde Karadeniz Yat Rallisi’nde yarış esnasında durulan rotalardan biri de Büyükliman plajıdır. Liman çevresinde yüksek oranda midye görülür. Ayrıca plajda yürüyüş yaparken istiridyeler size eşlik edebilir.
Etrafı yemyeşil ağaçlarla kaplı olan bu plaj alanı Amasra’ya yolunuz düştüğünde mutlaka gezip görülmesi gereken tatil beldesi duraklarından birisi haline gelmiştir.
Büyükliman Plajı'nde bulunan tesisler için Büyükliman Plajı Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bozköy Plajı
Sanayileşmiş yapılardan beton binalardan soyutlanmış bir şekilde tamamen kendi doğal güzellikleri ile bir bütün oluşturur. Mavi ve yeşilin birbirini tamamlayan güzelliği ile tatilinizin güzelliğini üst seviyelere çıkarma.
Çakraz’a 1 km ve Amasra’ya 14 km uzaklığındadır.
Kişi başı plaja girme fiyatı sezona göre değişim göstermektedir. Giyinme kabini ve duş kullanım alanları ücrete tabidir.
Plaj içerisinde küçük marketler ve alkollü-alkolsüz satın alabileceğiniz büfeler bulunmaktadır.
Ücretli olarak şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir.
Özel aracınızla seyahat ediyorsanız Amasra-Doğu Karadeniz Otoyolunu takip ediyorken Çakraz Tatil Köyü’ne gelmeden 1 km öncesindeki yol ayrımından ayrılmanız gerekir.
Küçük Liman Plajı
Yarımada üzerine kurulmuş iki limanı ve iki adalı plajdır. Amasra kentinde batıya bakan yönü ile tatilcilerin uğrak mekanlarından biri haline gelmiştir. Doğal güzellikleri ile yer alan bu koy huzur merkezlerinden biridir.
Plajda şemsiye ve şezlong hizmeti bulunur.
Limanın kuzey tarafı denize girmek için tercih sebebidir.
Amasra’da Gezilecek Yerler
Amasra’daki Tarihi Yapılar
Amasra kahverengi, yeşil ve mavinin doğal güzelliklerini yansıtmasının yanı sıra çok çeşitli tarihi yapısı ile de bilinmektedir. Amasra toprakları, üzerinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve tarih kokusunu kent üzerinde barındırmayı başarmıştır.
Amasra Müzesi
Amasya Müzesi dört bölüm salondan oluşmaktadır.
- 1 nolu Arkeolojik Eserler Salonu: Helenistik, Roma ve Bizans dönemindeki toprak ve cam koku şişeleri, altın ve bronz süs eşyaları, testiler, heykelcikler ve bilezikler silahlar kandiller ve Osmanlı dönemine ait sikkeler bulunmaktadır.
- 2 nolu Arkeolojik Eserler Salonu: Helenistik, Roma, Bizans ve Cenevizliler döneminde yapılmış heykel, mezar ve kabartmalı ürünler bulunur.
- 1 nolu Etnografik Eserler Salonu: Osmanlı dönemine ait mutfak kapları, silahlar, bakır ürünler, şamdanlar, mühürler, seramikler, yüzükler ve Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatına özgü ürünler bulunur.
- 2 nolu Etnografik Eserler Salonu: Osmanlı dönemine ait yörenin giyim kuşam zevkini yansıtan giysiler, gümüş süs eşyaları, halı, keseler ve Kuran-ı Kerim bulunur.
Amasra Kalesİ
Amasra Kalesi iki ana köprüden oluşmaktadır. Boztepe Kemeri denilen bir köprü ile bağlanmaktadır. İki ana kaleden biri Sormagir Kalesi, diğeri ise Zindan Kalesi’dir.
Osmanlı Hamamı
17 yüzyıldan bu yana varlığını sürdürmüştür. Ilıklığı, üç kurnalı yıkanma odası, giriş halveti, dinlenme holü, sıcak ve soğuk su hazne bölümleri mevcuttur.
Bedesten Anıtı
Roma Dönemi’nden kalmış ve iyi korunmuş yapılardan biridir. Gittiğinizde görebileceğiniz alanlardan bazıları şunlardır; 5000 kişilik tiyatro alanının bir girişi, Akropol surlarının küçük bir parçası, Arter’in bazı sütunları, su ve kanalizasyon şebekelerinin bazı bölümleri görülmektedir.
Küçük Kilise-Şapel
Gereken korunamadığından dolayı kendiliğinden yıkılmış ve maalesef ki içerisindeki mozaikler sökülmüştür. Küçük Klise, Günümüzde Kültür ve Sanat Evi olarak hizmet vermektedir.
Direkli Kaya
Denizi aydınlatmak ve gözetlemek için Cenevizliler tarafından inşa edildiği bilinmektedir. 7 metre uzunluğunda olup deniz ile bağlantılı bir havuz ve kayaya oluşturulmuş iskele görünümündedir.
Kuş Kayası Yol Anıtı
Roma dönemine ait yol-dinlenme anıtıdır. İçerisinde doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ve yolculuk üzerinde keyifle dinlenebileceğiniz alanı kapsamaktadır.
Bartın Fatih Camii
İlk yapıldığı dönemde kilise olarak inşa edilmiş daha sonra Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi ile camiye çevrilmiştir.
Amasra’da Alışveriş
Amasra’daki doğal güzelliklerin tadına vardıysanız ve bu unutulmaz hatıraların sürekli size ve sevdiklerinize eşlik etmesini istiyorsanız tarihi güzellikteki çarşılardan dilediğiniz alışverişi gerçekleştirebilirsiniz.
Alışveriş için uygun seçenekler sunan eşyalarla bezenmiş çarşılar, Amasra Galla Pazarı ve Amasra Çekiciler Çarşısı ile sizlere hizmet vermektedir.
Amasra’ya özgü ve Amasra ruhunu betimleyen tarzdaki yöresel kıyafetlere, hediyelik eşyalara, magnetlere ve yörenin tatlılarına erişebilirsiniz. Yalnızca bu yöreye atfedilen ürünler, sizlerle buluşmaya hazırlanmaktadır.
Amasra’daki Doğal Güzellikler
Göldere Şelalesi
Türkiye’nin sayılı güzelliklerinden biri olan Göldere Şelalesi suyun sesi içinizdeki huzurun sesi ile sizleri mutlu etmeye yardımcı olacaktır.
Bu şelale üzerinizdeki stres ve yorgunluğun yerini huzur ve mutluluğa bırakmanızda sizlere yardımcı olacak doğal güzelliktedir.
Amasra Feneri
Karadeniz fenerlerinin en eskilerinden biridir. Karadeniz dalgalarını ve rüzgârı engelleyen bir adanın üzerinde bulunmaktadır.
Bakacak Mevkii
Amasra’nın doğal güzelliklerini kuş bakışı olarak izleyebileceğiniz sınırsız bir imkân sunmaktadır. Yaz aylarında bu mevki üzerinde keyifle kahvenizi yudumlayabileceğiniz ya da sevdiklerinizle doyasıya mısır keyfi yaşayabileceğiniz yerlerden biridir. Dürbünle bu alanda limandaki tekne ve gemileri gözlemleyebilirsiniz.
Amasra’daki Mağaralar
Gürcüoluk Mağarası
Turistik değer taşıyan mağaralardan biridir. Amasra merkezine 10 km uzaklıktadır ve 169 metre uzunluğundadır. Tek bir galeriden oluşmaktadır.
İçerisinde bulunan damlataş sütunları odacıklar oluşturmuştur. Mağara içerisindeki sarkıt, dikit ve sütunlar sizlere farklı deneyimler yaşatmaya yardımcı olacaktır.
Amasra’da Gece Hayatı
Amasra gece hayatı ile pek fazla bilinmemekle birlikte yerli ve yabancı kişilere daha iyi hizmet verebilmek adına gelişmektedir. Yaz aylarındaki işletmelerin canlılığı ilçenin cıvıltısına eşlik etmektedir. Amasra ilçe merkezi kentin gece hayatının sürdürülmesinde ve hareketli geçmesinde ilk sıradadır. Buna ek olarak otellerde düzenlenen organizasyonlar gece hayatına renk katmaktadır.
Amasra’da Ailenizle Yapabileceğiniz Aktiviteler
Amasra spor aktiviteleri açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Seyahatlerinizde aşağıdaki aktiviteleri yapmadan dönmeyin.
- Kamp-Karavan
- Yüzme
- Yayla Turizmi
- Av Turizmi
- Su Altı Dalış
- Yamaç Paraşütü
- Rüzgâr Sörfü
- Trekking
Amasra’da Yemeden Dönmemeniz Gereken Yiyecekler
Balık
Amasra’nın vazgeçilmek yiyeceklerindendir. Deniz manzaralı, iskeleli yada tarihi yapıda olan balıkçıların birinde akşam yemeği ziyafetini gerçekleştirebilirsiniz. Mezgit tava, çinakop ızgara, çarpan güveç sizlere önerebileceğimiz balık türlerindendir.
Amasra Salatası
İçerisinde birçok farklı ve taze sebzeyi bulundurur. Balığın yanında en çok tercih edilen şeydir. Bu salatanın bu denli meşhur olmasının sebebi içerisindeki ürünlerin günlük taze bir şekilde köylülerden alınmasıdır.
Ballı Yoğurt
Balık ziyafetinden sonra yenilen bir tatlıdır. Restorantların birçoğunda ücretsiz olarak sunulmaktadır. Manda yoğurdundan yapılmaktadır.
Çöven Ekmeği
Balığın yanında tercih edilmektedir. Normal ekmeklere nazaran daha uzun süre tazeliğini korumaktadır. Her zaman satışı yapılmaz. Eğer tadına bakmak isterseniz erken saatlerde fırına gitmeniz gerekir.
Midye Dolma
Sevenlerinin tadına doyamadığı sevmeyenlerin ise yanaşmadığı yiyeceklerdendir. Amasra’ya uğradıysanız size tavsiyemiz Carlos Midye Dolmadır.
Tayland Usulü Dondurma
Büyük Liman’da 2018 yılında hizmete giren Tayland usulü rulo dondurmaları tatmadan dönmemeniz tavsiye edilir.
Gemici Kahvesi
Amasra Vapur Restoran'ta Türk kahvesi tadındaki gemici kahvelerini deneyimleyebilirsiniz.