Bitlis Otelleri
En uygun Bitlis otel fiyatlarını bulun.
Grand Yüksel Otel
İlk Resort Test Hotel
Tatvan Karaman Otel
The Crater Hotel
Taşar Royal Hotel
Tatvan Park Hotel
API Partner Test Hotel 303
Güngör Omesyus Otel
Channel Manager Test Oteli 102
Desbunda Otel
Tatlısu Bungalov Otel
Tatvan Dilek Otel
Bitlis
Otelz.com'da Bitlis ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkanına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.
Bitlis’e Nasıl Gidilir?
Havayolu ile Bitlis’e Ulaşım
Bitlis’te bir havalimanı bulunmuyor ancak çevresinde kente farklı uzaklıklarda olan 3 havalimanı var. Kente uçakla ulaşmak isteyen misafirler Siirt, Batman ya da Van havalimanlarından birine ulaşıp, sonrasında şehirlerarası otobüsler ile Bitlis’e ulaşım sağlıyor. Batman ve Siirt’te bulunan otobüs firmaları, uçak saatlerine göre Bitlis’e seferler düzenliyor. Havalimanlarının Bitlis kent merkezine olan uzaklıkları ise şöyle:
Siirt Havalimanı: | 88 kilometre |
Batman Havalimanı: | 151 kilometre |
Van Ferit Melen Havalimanı: | 157 kilometre |
Tren ile Bitlis’e Ulaşım
Ankara’dan haftanın belirli günleri hareket eden Van Gölü Ekspresi’nin son durağı Van Gölü’nün incisi olarak adlandırılan, Bitlis’in ilçesi olan Tatvan Gar’ı.
Ankara’dan genelde öğle saatlerinde kalkan Van Gölü Ekspresi’nin güzergâhında bulunan Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Elazığ ve Malatya gibi çok sayıda ilden de Bitlis’e ulaşmak mümkün. Tatvan Gar’dan kalkan Bitlis otobüsleri ile kent merkezine ulaşım sadece 35 dakika sürüyor.
Karayolu ile Bitlis’e Ulaşım
Türkiye’nin hemen hemen her noktasından Bitlis’e karayolu ile ulaşım mümkün. Çok sayıda otobüs firması Bitlis’e günlük seferler düzenliyor. Özel aracı ile seyahat edecekler için ise Türkiye’nin bazı illerinden mesafeler şöyle:
İstanbul - Bitlis: | 1395 kilometre |
İzmir - Bitlis: | 1618 kilometre |
Ankara - Bitlis: | 1082 kilometre |
Antalya - Bitlis: | 1326 kilometre |
Samsun - Bitlis: | 793 kilometre |
Bitlis’in Popüler İlçeleri
Bitlis’te bulunan gezilecek yerlerin çoğu il sınırları içinde dağınık halde bulunuyor. Bunlardan en çok öne çıkanları ise Merkez, Adilcevaz ve Ahlat olarak sıralanıyor.
Merkez
Bitlis’te mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazıları kent merkezinde bulunuyor. Bitlis Kalesi, İhlasiye Medresesi ve Şerefiye Cami gibi çok sayıda yapı birbirine yürüme mesafesinde yer alıyor. Yine merkeze yakın bir konumda bulunan tarihi Bitlis evlerini de burada görebilirsiniz.
Tatvan
İpek Yolu güzergâhında bulunan ilçede kervansaray, manastır, kaleleri ve kaya mezarları gibi tarihi yapıları görmek mümkündür. Tatvan, Van Gölü kıyısında belediye tarafından oluşturulan sahili ile ünlüdür. Sahil kordonunda parklar ve mesire alanları bulunur. Ayrıca ilçede dalış faaliyetleri düzenlenir. Bu faaliyetlere katılarak Van Gölü’nün güzelliklerini yakından görme fırsatı tadabilirsiniz.
Adilcevaz
Bitlis’in turizm kenti olarak bilinen Adilcevaz, masmavi Van Gölü kıyısında bulunan sahilleri ile ünlü. Kent merkezine yaklaşık olarak 90 kilometre mesafede bulunan Adilcevaz özellikle yaz aylarında giden turistlerin en gözde mekânlarından biri.
Ahlat
Ahlat, Anadolu Selçukluları zamanından kalan yapıları ile misafirlerini zaman yolculuğuna davet eden bir kent. Bitlis’e yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan ilçe Çifte Kümbet, Usta Şagirt Kümbeti, Ahlat Müzesi ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı oldukça önemli yapılara ev sahipliği yapıyor.
Hizan
Hizan çok eski çağlardan beri yerleşimin olduğu, hayatın aktığı bir ilçe. Demirçağı’nda Anadolu medeniyetlerinden biri olan Urartular ile başlayan yerleşim, Persler, Romalılar ve sonrasında Arap hâkimiyeti altına girmiş, son olarak da Osmanlılar tarafından ele geçirilmiş. Özellikle doğası ile büyüleyen bu şirin ilçe mutlaka görülmeye değer!
Hizan'da yer alan birbirinden güzel tesisleri incelemek için Hizan Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bitlis’te Gezilecek Yerler
Bitlis Kalesi
Büyük İskender’in komutanlarından biri tarafından yaptırılan ve surlarının toplam uzunluğu 2800 metre olan Bitlis Kalesi, kente gelen ziyaretçileri tüm heybeti ve ihtişamı ile karşılar. Sarp kayalıklar üzerine kurulu olan kalenin manzarası görülmeye değerdir.
Bitlis Etnografya Müzesi
Kentin geçmişten günümüze kadar olan sosyo ekonomik gelişiminin net şekilde görülebildiği müzede, Bitlis Kalesi kazılarında çıkan Roma, Selçuklu ve Osmanlı’dan kalma arkeolojik buluntuları da yakından görmek mümkün.
Bitlis Çarşısı
Evliya Çelebi’nin yüzyıllar önce kaleme aldığı seyahatnamesine de konu olan ve çok sayıda dükkânın olduğunu anlattığı ünlü Bitlis çarşısı kente gelenlerin mutlaka uğradıkları önemli noktalardan. Çarşıda yöresel ürünlerin tadına bakılması ve küçük çay ocaklarından birinde kısa bir mola verilmesi tavsiye edilir.
Ahlat Selçuklu Mezarlığı
Geçmişte Bitlis topraklarında hüküm süren Anadolu medeniyetlerinin izlerini taşıyan ve İslam dünyasının en güzel mezarlıklarından biri kabul edilen Ahlat Selçuklu Mezarlığı; Ahlatşahlar, İlhalılar, Eyyubiler ve Osmanlılar zamanından kalan farklı özelliklere sahip 8169 mezar taşı ile adeta bir açık hava müzesi görünümündedir.
Bitlis’in Doğal Güzellikleri
Dağlar
Bitlis, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en dağlık bölgelerinden birine sahiptir. Türkiye’nin volkanik dağları arasında bulunan Nemrut ve Süphan dağlarına ev sahipliği yapan Bitlis sınırları içinde bulunan dağların çoğunun yüksekliği 2000 metre ve üzerindedir.
Süphan Dağı (4058 metre)
Türkiye’nin en yüksek ikinci dağı olan Süphan, zirvesinden sunduğu manzaralar ile ziyaretçilerine görsel bir şölen yaşatır. Sönmüş bir volkan olan Süphan Dağı’nın zirvesinde bulunan krater ise görülmeye değerdir.
Nemrut Dağı (2935 metre)
Adıyaman’da bulunan Nemrut dağı ile sıklıkla karıştırılan Nemrut Dağı, ülkemizde faaliyeti en son duran volkanik dağdır. Bitlis’in turizm potansiyeli açısından oldukça önemli olan Nemrut Dağı’nda bulunan Nemrut krater gölü mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerden birisidir.
Bitlis’te Ne Yenir?
Doğu Anadolu gezilerinin vazgeçilmez durağı Bitlis, mutfağıyla da ziyaretçilerine damak çatlatan lezzetler sunuyor. Yere serilen sofralarda etli yemekler ve hamur işleri eksik olmuyor. Kahvaltılarda ise petek ve kasnak balı ile ceviz, pekmez ve tulum başköşedeki yerini her zaman alıyor. Bitlis mutfağının en beğenilen yemekleri ise şöyle:
- Büryan
- Corti Aşı
- Katıklı Dolma
- Bitlis Köftesi
- Keledoş
- Ciğer Taplaması
- Halise Yemeği
Bitlis’te Şehir İçi Ulaşım
Bitlis Doğu Anadolu’nun küçük ve şirin bir kenti. Çok büyük olmadığı için kent içinde genellikle toplu taşıma araçları kullanılarak her yere kolaylıkla ulaşım sağlanıyor. Ayrıca kenti gezmek isteyen turistler ticari taksiler ya da araç kiralama hizmetlerinden faydalanabiliyor.
Bitlis Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Bitlis’e Ne Zaman Gidilir?
Karasal iklimin tüm etkilerinin hissettiği Bitlis’te kışları soğuk ve karlı, yazları ise oldukça sıcak ve kurak geçer. Bu nedenle Bitlis gezileri için kışın seyahat edilmesi çok tavsiye edilmez. Kentin en güzel zamanları ise nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarıdır.