Bursa Otelleri
En uygun Bursa otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Bursa Otelleri
Grand Yazıcı Uludağ Otel
Mövenpick Hotel & Thermal Spa Bursa
Ramada By Wyndham Bursa Çekirge Termal & Spa
Divan Bursa
Almira Hotel Thermal Spa & Convention Center
Marigold Thermal & Spa Hotel Bursa
Swissotel Uludağ Bursa
Baia Bursa Hotel
TrendLife Hotels Uludağ
Oksijen Zone Hotels Uludag
Ramada By Wyndham Bursa Nilüfer
Crowne Plaza Bursa
Ağaoğlu My Mountain
Four Points Express by Sheraton Bursa Nilüfer
Kaya Uludağ
Hilton Bursa Convention Center & Spa
Hotel Kırcı Thermal & Spa
Celik Palas Hotel Convention Center & Thermal Spa
Tiara Termal Hotel & Spa
Gold Majesty Hotel
Bursa
Marmara Bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden bir tanesi olan Bursa, büyükşehir konumunda değerlendirilir. Osmanlı ve Bizans İmparatorlukları başta olmak üzere, birçok imparatorluk ve medeniyete ev sahipliği yapan Bursa, kültürel açıdan oldukça gelişmiştir.
Otelz.com'da Bursa ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.Bursa’ya Nasıl Gidilir?
Marmara Bölgesindeki büyük şehirlerden bir tanesi olan Bursa, çeşitli ulaşım yöntemlerine sahiptir. Bursa seyahatleri için hava yolu, deniz yolu, kara yolu ve demir yolu seçenekleri kullanılır.
Bursa Hava Yolu Ulaşımı
Bursa Yenişehir Havalimanı, 1944 yılından beri hizmete açıktır. Bursa merkezin 10 km dışında kalan Bursa Yenişehir Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı seferlere açıktır.
Büyük şehirler başta olmak üzere, birçok ilden aktarmasız uçuş seferleri düzenlenir. Türkiye'nin diğer illerinden Bursa'ya uçak seyahati yapacak misafirler, İstanbul üzerinden aktarmalı olarak uçuşlarını gerçekleştirebilir.
Bursa Deniz Yolu Ulaşımı
İstanbul başta olmak üzere, Marmara Denizi’ne sınırı olan tüm illerden ve farklı deniz kıyısı şehirlerden, Bursa'ya gemi yolculukları düzenlenir.
İstanbul'dan feribotla Bursa'ya geçiş seçeneği bulunduğundan, köprüyü kullanmayan yolcular feribot seçeneğiyle Bursa'ya ulaşabilir.
Bursa Kara Yolu Ulaşımı
Şehrin 10 km dışında kalan şehir otogarına her gün sayısız otobüs seferi düzenlenir.
Otogardan şehrin diğer ilçelerine erişmek için otobüs firmalarının sunduğu servis hizmetlerinden faydalanabilir ya da minibüs ve otobüs gibi seçenekler kullanılabilir.
İstanbul'dan Bursa'ya özel araçla ulaşmak için İzmit yolu ve Yalova – Bursa kara yolu tercih edilebilir.
Feribot kullanarak ya da Köprüsü’nü tercih ederek, Bursa'ya direkt geçişler sağlanır.
Bursa Şehir İçi Ulaşım
Bursa şehir içi seyahatler için teleferik, metro, otobüs, minibüs, tramvay ve taksi seçenekleri bulunur.
1998 yılından beri hizmet veren Bursaray metro hattı, şehrin tüm ilçelerine yer altından ulaşım sağlar. Doğu ve batı yönlü olacak şekilde, iki ayrı hatta sahip olan metronun birinci hattı Emek ve Arabayatağı arasında ilerlerken, ikinci metro hattı Bursa Uludağ Üniversitesi’nden başlar.
7 ayrı ilçede hizmet sağlayan Bursa belediye otobüsleri, halkın en fazla tercih ettiği ulaşım araçları arasındadır. Şehir içi otobüs seferleri bulunurken, şehrin dışında kalan köylere de otobüslerin güzergâhı bulunur.
Bursa metrosu, tramvay ve belediye otobüslerinin aktif şekilde kullanılması için Bukart adlı ulaşım kartı geliştirilmiştir. Yerli halk ve turistler, şehir içi ulaşımda bu kartı kullanabilir.
Bursa’nın Popüler İlçeleri
Osmangazi
Bursa’nın en büyük ilçesidir. Ayrıca tüm ilçelere giden yol da Osmangazi’den geçer. Osmanlı’nın kuruluşu için önemli bir nokta olan ilçe adını da kurucu Osman Bey’den alır. İlçede Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri yer alır. Ayrıca Bursa Kalesi, Ulu Cami, Koza Han ilçede seyahat edilebilecek noktalardandır.
Osmangazi'de bulunan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için Osmangazi Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Nilüfer
Uludağ Üniversite’ne yakın olması sebebiyle öğrencilerin ikamet ettiği noktalardan birisidir. İlçeye Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun’un ismi verilmiştir. İlçede seçkin mağazalar, restoranlar ve kafeler bulunur.
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde konaklamayı planlıyorsanız Nilüfer Otelleri sayfamızı ziyaret ederek, rezervasyon yapabilirsiniz.
Mudanya
Mudanya, şehir merkezine kara yoluyla yarım saatlik mesafede yer alır. Denize kıyısı olan ilçe, yaz aylarında tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilir. İlçeye İstanbul’dan düzenli olarak feribot ve deniz otobüsü seferleri düzenlenir.
Birbirinden güzel Mudanya'da bulunan tesisleri için Mudanya Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İznik
Çinileri ile ünlü olan ilçede dünyaca ünlü atölyeleri görmek mümkündür. Ayasofya Müzesi, Sarı Saltuk Türbesi, Roma Tiyatrosu, ve Aziz Tryphonos Kilisesi de bu ilçede bulunur.
İznik'de bulunan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için İznik Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İnegöl
Merkeze 30 km uzaklıkta olan ilçe kaplıcaları ile ön plana çıkar. Ayrıca Bursa için önemli bir lezzet olan İnegöl köftesini de deneyimlemeyi unutmayın.
İnegöl'de bulunan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için İnegöl Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Gemlik
Denize kıyısı olan ilçeden İznik Gölü ve Sarsak Deresi geçer. Gemlik, zeytinleri ile ünlü olduğu için burayı seyahat ederek yerli halk tarafından üretilen zeytin ve zeytinyağlarının tadına bakabilirsiniz.
Birbirinden güzel Gemlik'de bulunan tesisleri için Mudanya Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bursa Gezilecek Yerler
Birçok imparatorluğun gözde şehri olan Bursa, tarih boyunca çeşitli kültürlerin etkisi altında kalmıştır. Zeytini ve yeşiliyle göz önünde olan Bursa, turistik amaçla halka açılmış sayısız mekân ve yapıya sahiptir.
Tiriliye
Mudanya ilçesinin 12 km batı bölgesinde yer alan Tiriliye, Bursa'nın en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Renkli ve cumbalı evleriyle tanınan ilçe, Osmanlı Dönemi’nde Rum tebaanın çoğunlukta olduğu bir bölgeyi içine alır.
Yerli ve yabancı turistlerin merakla gezdiği yerlerden biri haline gelmesi, bölgede sayısız balık restoranı, kafe ve seyir alanı kurulmasını sağlamıştır.
Uludağ
Kış turizminin merkez noktası haline gelen Uludağ, Türkiye ve dünyadan her yıl sayısız turisti ağırlar. 1961 yılında milli park olarak ilan edilen Uludağ, tarih öncesi çağlardan itibaren stratejik bir nokta olarak değerlendirilmiştir.
Uludağ, Bursa şehir merkezinden 35 km uzaklıktadır. Deniz yolu ve kara yoluyla ulaşıma açıktır.
Uludağ seyahatleri için birbirinden güzel ve uygun fiyatlı oteller için “Uludağ Otelleri” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Cumalıkızık
Osmanlı Devleti’nin Bursa'daki ilk yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Cumalıkızık, tarihi evleri ve renkli kültürüyle nam salar.
Osmanlı Dönemi’nden kalma 270 evin 180 tanesi, bugün dahi aktif şekilde kullanılır. Renkli evleri ve sokaklarıyla göz önüne çıkan Cumalıkızık, Bizans dönemine ait kilisesiyle de tanınır.
Köyün her an ziyarete açık olması ve turistlerin dikkatini çekecek birçok kültürel öğenin dükkanlarda yer alması sebebiyle Bursa'nın en fazla turist alan noktalarından biri haline gelmiştir.
Bursa Tarihi Yerler
Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan ve diğer devletler için de stratejik bir konumda bulunan Bursa, tarih boyunca çeşitli uygarlıkların etkisi altında kalmıştır. Tarihi ve kültürel anlamda engin bir mirasa sahiptir. Tarihi dokusu ve yapılarıyla turizm değeri kazanmıştır.
Bursa Ulu Cami
Bursa’nın sembollerinden biri haline gelen Ulu Cami, Bursa eski şehir merkezinde yer alır. Sultan Yıldırım Bayezid tarafından inşa ettirilen Ulu Camii, 1393 – 1399 yılları arasında tamamlanmıştır.
Çok ayaklı cami mimarisinin en önemli örneklerinden biri olan ulu Cami, ücretsiz şekilde ziyaret edilir. 20. yüzyılın başında yazıldığı tahmin edilen duvar hat yazıları, 192 farklı noktada kendini gösterir.
Bursa Hanları
Ticaretin önemli bir noktası olan Bursa, çok sayıda han ve kervansaraya sahiptir. Bursa eski şehir merkezinde konumlanan tarihi hanların en büyüğü, İpek Hanı olarak değerlendirilir.
Osmanlı Han Mimarisi ile tasarlanan tarihi hanlar, genellikle 2 katlı olacak şekilde inşa edilmiştir. Hanlardan gelen gelirler, medrese ve külliyelerin geçimi için kullanılmıştır.
Yeşil Medrese
1414 ve 1424 tarihleri arasına inşa edildiği düşünülen Yeşil Medrese, bugün Türk İslam Eserleri Müzesi olarak ziyarete açık hale gelmiştir. Osmanlı dönemindeki ilk medrese olma özelliği bulunan Yeşil Medrese, Sultaniye Medresesi olarak bilinir.
Yapının mimarı Hacı İvaz Paşa’dır. Anadolu Selçuklu Devleti’nin mimari özelliklerini taşıyan Yeşil Medrese, kesme taşlardan ve molozlardan yapılmıştır.
Müzenin içerisinde, çeşitli taş kitabeler, hattatların özel eserleri, çeşitli mezar taşları ve çeşitli dua kitapları sergilenir.
Bursa’da Çocuklarla Yapılabilecek Aktiviteler
Bursa’da çocuklarınızla birlikte tarihi yerleri gezebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızın yaş gruplarına uygun olan kış sporlarını onlar için organize edebilirsiniz. Eğer seyahatinizi yaz mevsimine programlarsanız Bursa’nın denize kıyısı olan ilçelerinde denize girebilir ve keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Bursa’da Ne Yenir?
Kültürel anlamda pek çok devlet ve medeniyetin özelliklerini alan Bursa, kendine has yöresel lezzetleriyle tanınır. Roma, Antik Yunan ve Osmanlı dönemlerinden kalma yemek kültürlerinin bir araya geldiği Bursa mutfağı, farklı özelliklerde yöresel lezzetler geliştirmiştir.
İskender Kebap
Bursa’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan İskender Kebap, Türkiye'nin tüm illerinde yapılır. Döner eti, özel sosu ve yoğurduyla bilinen yemeğin en güzel örneği, Bursa'da görülür.
İnegöl Köftesi
Bursa'nın İnegöl ilçesinden adını almış olan İnegöl Köftesi, şehrin meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. Baharatsız şekilde hazırlanan ve et tadını yoğun şekilde yansıtan İnegöl Köfte, kuzu ve dana etinin karıştırılmasıyla elde edilmektedir.
Muradiye Çorbası
Tavuk etiyle yapılan Muradiye çorbası, bal kabağı ve yoğurtla zenginleştirilir.
Süt Helvası
Osmanlı saray mutfağının meşhur tatlılarından biri olan süt helvası, kazandibi ile benzerlik gösterse de sütün yoğunlaştırılması sonucu elde edilen özel bir tatlıdır.