Karaburun Otelleri
En uygun Karaburun otel fiyatlarını bulun.
North Wind Hotels Karaburun
Karaburun Konak Otel
The Klazomenai Marine Hotel
Tasada Otel
Mordogan Zeytinli Konak Otel
Mordoğan Otel & Restaurant
Hayalbaz
Grand Avci Otel
Casa Mimosa Hotel
Arya Karaburun
Rota Otel
Barbun Pansiyon
Vera Otel
Capo Calaberno
Daff Town Beach & More
Seza Pansiyon
Rüya Beldesi Martı Pansiyon
Tiny Town Kuyucak
Hayela Bungolow Otel & Restoran
Akvaryum Butik Otel
Karaburun
Karaburun, Karaburun Yarımadası’nda bulunan şirin bir İzmir ilçesi. İzmir’in en az nüfusa sahip ilçelerin başında geliyor. İzmir’in en doğal yerlerinden biri olan Karaburun birbirinden güzel köylere, koylara, denizlere ev sahipliği yapıyor. Tarihi ve doğal güzellikleri aynı anda içinde barındırıyor. İklimi ve bulunduğu konum nedeniyle oldukça temiz denizlere ve havaya sahip.
Tarihte bilinen en eski adı Mimas olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak ilçenin son haline ulaşana kadar aldığı pek çok isim var. Capo Calaberno ya da Kömür Burnu eski adı ne olursa olsun en son Karaburun olarak adlandırılmış. Körfezin yanında Mordoğan, karşı kıyısında Foça, Küçükbahçe, Çeşme ilçeleri yer alırken Urla ilçesiyle de güneyde komşu sayılabilir.
Karaburun’un Caleberno adından bozularak geldiğini söyleyenlerin yanında coğrafi olarak doğrudan kara ve burun kelimelerinin birleşmesiyle oluştuğunu söyleyen yerli halk, kararı size bırakıyor.
Karaburun ilçe merkezi Kaza, İskele, Burgaz ve Bodrum olarak ayrılmış. Karaburun sahilden görebileceğiniz yerleşimi olmayan iki ada var, Büyük Ada ve Küçük Ada. Ege’nin bir köşesinde kalabalıktan uzak, huzurlu bir tatil sunan Karaburun İzmir’e ise 1,5 saat uzaklıkta.
Doğal zenginlikleri, tarihi ve tertemiz havası ile tatil turizminin tüm imkanlarına sahip olan ilçe turistler tarafından doğal kalmış bakir bir yer olması nedeniyle tercih ediliyor. Sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek için seçilebilecek bir yer. Karaburun’da tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz konaklama hizmetlerine Otelz.com ile ulaşabilirsiniz.
İzmir ilinin doğal ambiansını yaşatan yerlerinden biri olan Karaburun'da tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Karaburun Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Karaburun’a Nasıl Gidilir?
Karaburun yarımadası oldukça engebeli bir yeryüzü yapısına sahip olduğu için virajlı yollardan geçilmesi gerekiyor. Çok sayıda uçurum ve keskin virajların olduğu yolu tercih edebileceğiniz gibi daha paralel giden sahil yolunu da tercih edebilirsiniz. İzmir merkez ile Karaburun yaklaşık 100 km mesafededir. İzmir – Çeşme Otoyolu’nu tercih ederseniz sahil yolundan ilçeye ulaşabilirsiniz.
Urla üzerinden de Karaburun’a yol bulunuyor. Hava yolu, kara yolu ya da deniz yolu hangisini tercih ederseniz İzmir’den Karaburun’a kara yolu ile gelmek oldukça kolay. Ayrıca İzmir Mordoğan arası vapur seferleri yazın düzenleniyor. Gittiğiniz dönemde denk gelirseniz Mordoğan’a vapurla gelerek, ardından minibüs veya otobüs ile aktarma yaparak Karaburun’a geçebilirsiniz.
Karaburun’a Şehir İçi Ulaşım
Vapur, otobüs, dolmuş ve minibüs ile şehir içi ulaşım sağlayabilirsiniz. Karaburun’un kendi içinde de oluşturulmuş bir servis ağı mevcut. Merkezden çevredeki köylere de bu dolmuşlar ile ulaşarak çevreyi keşfedebilirsiniz.
Karaburun Çevresindeki Popüler Yerler
Eski adıyla Mimas olan Karaburun’un Yunan mitolojisinde sıkça yer alıyor ve çok da uzak olmadığımız konularla ilişki kurabiliyor. Antik dönemde bu alanda yaşayan ve İliada ve Oddise’nin yaratıcısı ünlü Homeros, bir eserinde buradan rüzgarlı Mimas olarak bahsediyor. Bahsedilen Mimas Dağı bugün Bozdağ olarak bilinen coğrafi yapıdır.
Bozdağ'da yer alan otellerde konaklamak için Bozdağ Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.
Bu dağda mitolojik savaşların olduğu ve Zeus’u çok zorlayan dev Mimas’ın üzerine demir, çelik, bakır gibi erimiş madenlerin döküldüğü ve dağın altına gömüldüğü hikayeleri anlatılıyor.
Karaburun’da Gezilecek Yerler
Karaburun yarımadası açık denize bakması ve suyun sürekli devirdaim içinde olması nedeniyle temiz bir denize ve koylara sahip. Yaz aylarında da öğleden sonradan hava kararana kadar her gün esen imbat rüzgârına sahip olan Karaburun bunaltmayan bir havasıyla ünlü. Gezmek için ihtiyacınız olan tüm imkanları size sunan bir coğrafya.
Karaburun İskelesi
Karaburun ilçe merkezinde yer alan Karaburun İskelesi’nde rengarenk balıkçı teknelerini izleyebilir, Büyükada manzarasının tadını çıkarabilir, yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Merkezde bol yokuşlu sokaklarda yürüyüş yapabilirsiniz.
Karaburun Mordoğan Mahallesi
İsmini muhteşem morumsu gün doğumundan alan 20 km uzaklıktaki Mordoğan Mahallesini gezebilirsiniz. Karaburun merkeze göre daha hareketli olan bu mahalleyi gezerken, balık lokantalarına, kafelere uğramadan dönmemelisiniz.
Karaburun’un Tarihi Yerleri
Karaburun Sarpıncık Feneri
Sarpıncık Feneri, Sarpıncık Köyü’nde yer alıyor. Sahilden fenere doğru yürüyerek mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Karaburun Dilek Pınarı
Mitolojiden tanınan ve su birikintisinde yansımasını görüp kendisine aşık olan Narcissos‘un, aşkından yemeyi içmeyi unutup, eriyerek nergis çiçeğine dönüştüğü yerin burası olduğu düşünülüyor. Muhteşem kokulu nergis çiçeğinin en güzelleri bu çevrede yetişiyor.
Karaburun Ayşe Kadın Cami
İlçede yaşayan Ayşe Kadın öldükten sonra annesi onun adına bu camiyi yaptırmış. Caminin üzerindeki resimler de Ayşe Kadın’ın kendi çeyizine işlediği motiflerden oluşuyor. Karaburun seyahatinizde mutlaka bu camiyi görmelisiniz.
Karaburun’un Doğal Güzellikleri
Karaburun İris Gölü
Ayrıca Hera kocası Zeus’un ölümlü kadınlar ve tanrıçalarla ilişkilerini gözetlemesi için yüksek tepelere, iki gözcü yerleştirmiş ve bunlardan biri olan haberci İris’i de Mimas’a göndermiş. Bugün ilçede bulunan İris Gölü’nün de adını buradan aldığı düşünülüyor.
Göl çevresi, nesli tükenme tehlikesi altındaki kuş türlerinin üreme ve konak noktalarından.
Karaburun Tarihi Sazak Köyü
Tarihi Sazak Köyü de burada görmek isteyeceğiniz doğal yerlerden. Bugün terk edilmiş durumda olan Sazak, eski bir Rum köyü.
Karaburun’un Popüler Plajları ve Koyları
Karaburun Bodrum Plajı
Sahili çakıllı olan plaj, ilerledikçe derinleşiyor. Bu sebeple çocukların ebeveyn kontrolünde yüzmesi gerekiyor.
Plajda şezlong ve şemsiye kiralama hizmetleri mevcut.
Karaburun Ardıç Plajı
Kumluk olan plaj son derece sığ deniziyle yüzme bilmeyenlere bile uygun. Ancak, rüzgarlı bir mevkiide olduğu için deniz biraz dalgalı.
Karaburun Ayıbalığı Koyu
Karaburun’un en güzel koylarından birisi. Aynı zamanda koy Akdeniz Fokları’nın üreme yerlerininin arasında.
Koy yamacın hemen altında yer aldığı için gölgelik bir bölüme de sahip.
Karaburun Mimoza Koyu
Koy, Karaburun’un merkezinde bulunuyor. Denizi son derece sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Plaj çevresinde yemek yiyip içebileceğiniz işletmeler mevcut. Ancak şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti verilmemekte.
Karaburun Dolungaz Koyu
Dolungaz Koyu, kamp alanlarıyla ünlü. Tertemiz ve berrak bir denizi olmasına rağmen Karaburun’un birçok koyuna göre oldukça sakin.
Karaburun Badembükü
Kara yoluyla yaklaşık yarım saatte ulaşabileceğiniz bükte, herhangi bir tesis bulunmamakta bu sebeple ihtiyacınız olabilecek eşyaları, yiyecek ve içecekleri yanınızda getirmelisiniz. Deniz ise son derece temiz ve berrak.
Karaburun’da Aileniz İle Yapabileceğiniz Aktiviteler
Karaburun’da gezme ve keşfetme aktiviteleri haricinde yapabileceğiniz pek çok aktivite var. Dağlarda yürüyüş, trekking ve engebesiz bisiklet rotaları hakkında çevreden bilgi alabilirsiniz. Karaburun’da denizle dalış ve balık avı gibi sportif faaliyetler de sıklıkla yapılmakta.
Karaburun’a Ne Zaman Gidilir?
Karaburun'a bahar aylarından sonbahar aylarına kadar turistik amaçlı gidebilirsiniz.
Görmeden Dönme
Yaz aylarında gidecekseniz nergislerle dolu kırları ve tarlaları görmeden ve mis kokusunu içinize çekmeden dönmemelisiniz. Karaburun’a özel olan nergisleri görmek, fotoğraflamak ve koklamak size harika bir anı bırakacaktır. Eğer kış ayında giderseniz de oldukça şanslısınız demektir. Nergis Festivali Karaburun ilçe merkezinde yapılıyor.
Nergis hasadına denk gelen bu dönemi görmeden dönmemelisiniz. Nergis çiçeği ve nergis ürünleriyle yapılan ürünleri satın alabilir yerel ürünler pazarını gezerek alışveriş yapabilirsiniz.
Yapmadan Dönme
Narcissos Dilek Pınarı’ndaki akarsu çevreye adını veriyor. Küçük su birikintilerinin oluşturduğu havuz ve etrafındaki dilek ağaçlarına dileğinizi dileyip bağlamadan dönmemelisiniz. Bu mitolojik alana gitmişken dilek dileyip ağaca bağlamak zihninizi dinlendirmenize yardımcı olacaktır.
Tatmadan Dönme
Karaburun’da özel olarak yetiştirilen hurma zeytini, enginar, yeşil otlar ve keçi sütünden yapılan ürünleri mutlaka denemelisiniz.
Sağlıklı ve lezzetli Ege mutfağının en güzel örneklerini burada bulabilirsiniz. Kekik, adaçay, turp otu, bağ sarımsağı, arapsaçı, karabaşotu ve onlarca otla beslenen keçilerden elde edilen süt ile yapılan Kopanisti peynirini ve Karaburun’a özel olarak yapılan enginar reçelini tatmadan dönmemelisiniz.