Yardım

Abant Otelleri

En uygun Abant otel fiyatlarını bulun.

Sırala

Büyük Abant Oteli

Müthiş
9.4
Abant, Mudurnu, Bolu
Zumbara ile Sonra Öde
Deniz seviyesinden 1327 m yükseklikte, volkanik patlamalar sonucu oluşmuş, etrafı dağlarla ve çam ormanlarıyla çevrili bir krater gölü ve hemen kıyısında beş yıldızlı konforuyla, Türk misafirperverliğini gerçek anlamda hizmete dönüştürmüş bir otel.
Müthiş
9.4

Abant Köşk Oteli

Müthiş
9.6
Abant, Mudurnu, Bolu
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Abant Gölü kıyısında bulunan Abant Köşk Oteli'nin odalarında ücretsiz Wi-Fi ve özel balkon yer almaktadır. Otelde sunulan imkanlar arasında sauna ve 24 saat açık resepsiyon bulunmaktadır.
Müthiş
9.6

Abant Kartal Yuvası Oteli

Müthiş
9.3
Abant, Mudurnu, Bolu
Zumbara ile Sonra Öde
Abant Kartal Yuvası Oteli, çam ormanlarıyla kaplı dağların arasında, Abant'ın tenha bir bölgesinde konumlanmıştır. Modern odaların bulunduğu otelde, dağ ve orman manzaralı bir teras vardır.
Müthiş
9.3

Abant Lotus Otel

Müthiş
9.6
Abant, Mudurnu, Bolu
Zumbara ile Sonra Öde
Abant’ın muhteşem doğasında yer alan otelimizin en ayırt edici özelliği sakin, huzurlu, zevkli ve konforlu olması. Taş duvarlar, odunlar, şömine, yeşiller ve griler..
Müthiş
9.6

Vonresort Abant

Müthiş
9.6
Abant, Mudurnu, Bolu
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Petro Club Tatil Köyü, yeni sezona hem tesisi, hem de ismini yenileyerek başlıyor! Abant'ın en gözde tesisleri arasında yer alan Petro Club Tatil Köyü'nün yeni ismi Vonresort Abant!
Müthiş
9.6

Abant Aden Boutique Hotel & Spa

Müthiş
9.6
Abant, Mudurnu, Bolu
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
24 odalı çok özel ve sıcak konaklama odası bulunan butik otelde modern otantik yapıyı bozmadan taş, ahşap olmak üzere tamamen doğal malzemeler kullanılmıştır.
Müthiş
9.6

Abant

Eşsiz doğası, Abant Gölü'nün muhteşem manzarası ve tertemiz havasıyla yeşili ve maviyi bir arada yakalamak, şehrin gürültüsünden ve yoruculuğundan kaçmak isteyenler için tam bir rahatlama ve doğaya dönüş gezisi yerine geçebilecek Abant. Bitki örtüsünün muazzam görüntüsü sebebiyle Tabiat Parkı olarak 1988 yılında koruma altına alınan Abant Gölü, denizden yaklaşık 1350 metre yükseklikte ve duruluğu ile ağaçların görüntüsünü şeffaflaştırarak ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmakta. Sarıçam, karaçam, meşe, dişbudak, söğüt gibi çok sayıda farklı ağaç türüne ev sahipliği yapan bitki örtüsü sayesinde yılın her mevsimi dillere destan bir doğa manzarası sunuyor. Zengin bitki örtüsünün yanında yüksek yamaçlarda bulunan Abant Çiğdemi ve gölde bulunan Abant Alabalığı bölgenin endemik türlerinden. Suları tatlı ve en derin yerinin 18 metre olarak ölçüldüğü Abant Gölü, çevresinde bulunan asfalt yolda bir buçuk saatlik yürüyüşle keşfedilebilir. Ayrıca Samat Yaylası yakınlarında geniş bir alana sahip kamp alanı bulunmakta ve göl çevresinde dört adet piknik alanı yer almaktadır. 

Abant Otelleri

Bolu Abant Otelleri dört mevsim misafirlerine eşsiz bir tatil imkanı sunmaktadır. Özellikle kış aylarında yoğun ilgi gören otellerin erken rezervasyon fırsatından yararlanabilir; göl, orman, doğa manzaralı odalarınızda huzur verici saatler geçirebilirsiniz. Her yaşa, ihtiyaca, bütçeye uygun birçok otel arasından size en uygun olanı seçip Abant'ın muhteşem doğası, bol oksijeni ve manzarası eşliğinde unutulmaz bir tatil imkanı bulabilirsiniz. 

Abant'a Nasıl Gidilir?

Abant deresinin vadisinde bir heyelan gölü olan Abant, Batı Karadeniz dağlarının ikinci sırasını oluşturan, Keremali ve Abant dağları üzerinde yer alır. Aynı zamanda İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı sebebiyle birçok ziyaretçi çeken Abant, Bolu'nun Mudurnu İlçesine bağlı ve Türkiye'nin Kuzeybatısında yer alır ve Bolu Karayolu Tüneli ile ulaşım fazlasıyla kolaylaştırılmıştır. Karayolu ile Ankara-Abant arası 225 kilometre ve yaklaşık 2 saat, İstanbul-Abant arası 280 kilometre ve yaklaşık 3 saat, Bolu-Abant arası 35 kilometre ve yaklaşık 40 dakikalık kolay ulaşım ile tablo güzelliğindeki doğa harikasına tanıklık edebilirsiniz. Hava yolunu tercih ederseniz 230 kilometre mesafedeki Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yapabilirsiniz. 

Şehir İçi Ulaşım

Bolu merkezden ve ilçelerden Abant'a minibüs, dolmuş ve taksilerle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Otobüs yolculuğunu tercih edenler için terminalden ulaşım iki saatte bir kalkan minibüsler ile sağlanmaktadır. Abant'ta gezinti yapacaklar için ise fayton ve at kiralama yapılabilen lokasyonlar olmakla birlikte, dikkatli bir sürüşle bisikletinizle de keşfe çıkabilirsiniz. 

Abant'ta Gezilecek Yerler

1970'lerde Türk sinemasına konu olan Abant, her geçen yıl binlerce turist ağırlamakta. Abant Tabiat Merkezi girişinde yer alan Abant Doğal Yaşam Müzesi'ni ziyaret edip Abant hakkında her türlü bilgiyi öğrenebilir ve gezinize rehberlik etmesini sağlayabilirsiniz. Müzede Abant bölgesinde yaşayan ve doğal şartlarla hayatını kaybetmiş vahşi hayvanların, yetişen bitki ve çiçeklerin örneklerine tanıklık edebilirsiniz.

Abant Yedigöller Milli Parkı

Bolu ilinin Mengen ve Yığılca ilçeleri sınırları içinde bulunan, nisan ve kasım aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Yedigöller, gerek canlı çeşitliliğiyle, gerek üzeri yapraklarla dolan göl manzaralarıyla mutlaka görülmesi gereken milli parklar arasında. Özellikle kayın ağaçlarının yoğun olduğu Yedigöller Milli Parkı; orkide, siklamen, zambak gibi 236 bitki türüne ve 100'ün üzerinde kuş türüne ev sahipliği yaparak ziyaretçilerine büyüleyici bir doğa deneyimi yaşatıyor.

Örmeci Yaylası

Ahşap Evleri, taş kaldırımlı sokakları ve kuş cıvıltıları eşliğinde huzur verici atmosfere sahip Örmeci yaylası, özellikle her yıl kampçıların ve karavancıların ilgi odağı halinde. Siz de çadırınızı veya karavanınızı alıp yaylaya konuşlanıp birkaç günlük doğaya kaçışınız esnasında yürüyüş yapabilir, bol oksijen depolayabilir, sevdiklerinizle güzel vakitler geçirebilirsiniz. 

Sinekli Yaylası

Her yıl çokça kampçının tercih ettiği Sinekli yaylası, konuklarına doğada sakin zaman geçirme, fotoğraflar çekme, doğal mantarlar toplama, çam ağaçları arasında sevdiklerinizle hoş sohbetler etme imkanları sunmakta. Her yıl temmuz ayında düzenlenen Sinekli Yayla Şenlikleri ise görülmeye değer. Dilerseniz yaylalar arası trekking, foto-safari, izcilik, bisiklet aktivitelerine de katılım sağlayabilirsiniz.

Samandere Şelalesi

Orman Bakanlığı tarafından 'Tabiat Anıtı' olarak tescillenen Samandıra Şelalesi, zengin bitki örtüsüyle su sesinin harmanlanan senfonisi eşliğinde ziyaretçilerini ağırlamakta. Döküldüğü yerde görülmeye değer bir Cadı Kazanı bulunan şelalenin çevresinde doğa yürüyüş parkurları, mesire ve piknik alanları, kamp alanları ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. 

Güzeldere Şelalesi

Bıçkı Deresi üzerinde bulunan, 120 metre yükseklikten akan suyun coşkulu sesi ve kayın ve gürgen ağaçlarının alkış tuttuğu Güzeldere Şelalesi ziyaretçilerini doğal cömertliğiyle karşılamakta. Şelaleyi gezebilmek için merdiven, patika yol ve seyir teraslarını kullanabilir, kır gazinosu ve kır kahvesinde dinlenebilirsiniz. 

Abant Mutfağı

Bolu'nun yemek kültürünü tüm dünyaya tanıtan, Atatürk'ün ve Osmanlı padişahlarının mutfaklarında adı geçen, nesillerdir kaliteli eğitim alan aşçıların ellerinden çıkan birbirinden güzel, leziz yemekleri sayesinde doğal ve tarihi güzelliklerin yanında eşsiz lezzetlere tanıklık edebilirsiniz. Abant kebabı, kızılcık tarhana çorbası, nohutlu çorba, ovmaç çorbası, yayla çorbası, çantıklı pide, etli mantı, ekmek aşı, kabaklı gözleme, kedi batmaz, orman kebabı, kaşık sapı, höşmerim, kaldırık dolması, mengen pilavı, mengen kuzu güveç, paşa pilavı, kaşık atmaz, kara kabak tatlısı, polize, kabak hoşafı gibi geniş bir yelpazeye sahip lezzetleri arasında kararsızlık yaşayabilirsiniz. Ayrıca gölde bolca bulunduğu için göl kenarı restoranlarından birinde taze ve lezzetli alabalıkların tadına bakabilir ve restoranların herhangi birinde tablo görünümlü doğal güzelliğin karşısında köy kahvaltısı yapabilirsiniz. 

Alışveriş

Merkezin hemen karşısında bulunan köy pazarından erişte, tereyağı, tarhana, dağ reçeli, peynir, bal gibi organik ürünler satın alabilir, yöreye özgü hediyelik eşyalar ve kıyafetler bulabileceğiniz şirin ve otantik dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. 

Abant'a Ne Zaman Gidilir?

İlkbaharda doğanın uyanışı, yaz aylarında cıvıl cıvıl kuş sesleri ve renkleri, sonbaharda yaprakların sarı ve kahverengi tonlarıyla yarattığı romantik atmosferi, kış aylarında ise yeşil doğayı saran beyaz örtüsü ve Abant Gölü'nün kıyılardan başlayarak tamamen donmasıyla oluşan eşsiz ve dingin manzarasıyla dört mevsim ayrı güzellikteki doğal manzaraya şahitlik edebilirsiniz. 

Abant'ta Ne Yapılır?

İlk bakışta fark edilmese de Abant ziyaretinizi dolu dolu geçirebileceğiniz birçok aktivite imkanı bulabilirsiniz.Özellikle yaz ve bahar aylarında kamp kurabilir, piknik yapabilir, doğa yürüyüşü yapabilir, yamaç paraşütüyle adrenalin dolu dakikalar yaşayabilir, gölde sandal gezintisi yapabilir, olta balıkçılığı yapabilir ve kartpostal tadında bolca fotoğraf çekilebilirsiniz. Kış aylarında da Abant'a kadar gelmişken küçük bir kaçamakla Kartalkaya'da kayak, snowboard, kızak gibi sporlarla eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. 

Şehir yaşamının gürültüsünden uzak doğayla baş başa ve sakin bir tatil için vazgeçilmez sayılı yerlerden biri olan Abant'ta gece hayatı da sakin olarak bilinmekle beraber göl kenarındaki otellerin barlarında misafirler dilediğince eğlenebilmekte. Bunun dışında akşamları Göl Gazinosu ve Geyikli Bar ziyaretçilerin beğenisini kazanan mekanlar arasında. 

Hamsi Festivali ise her yıl 13 aralıkta düzenlenerek gelenek gelmiş ve çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla şenlenen, her yaştan misafire hitap eden renkli bir festivaldir. Festivalde Karadeniz Halk Oyunları gösterilerine tanıklık edebilir, ücretsiz dağıtılan nefis hamsinin tadına bakabilirsiniz.

Uygulamada devam et
Seyahatlerinizi rezerve edip yönetmenin en kolay yolu
otelz-loader
Yükleniyor