Şirince Otelleri
En uygun Şirince otel fiyatlarını bulun.
Chez Rumi Butik Otel
Ahsen Pansiyon
Sirince Klaseas Hotel & Restaurant
The Klazomenai Marine Hotel
Kayserkaya Dağ Evleri
Güllü Konak Otel
Zeytinli Konak Hotel
İlya Konak Şirince
Nişanyan Evleri Hotel
Pir Efes Konakları
Çirkince Konak Şirince
Şirin Ev Pansiyon
Deniss Pansiyon
Klaros Home & Cafe
Markiz Konakları
Deniz Kızı Green Garden
Selanik Pansiyon
Begonvil Pansiyon
Limaki Konak Şirince
Şirince
Şirince İzmir’in en popüler yerlerinden biridir. Çeşme ya da Alaçatı gibi yaz turizminin gözdelerinden olmasa da tarihi yerleri, konumu ve şaraplarıyla ünlü bir köydür.
İzmir’in Selçuk İlçesi'ne bağlı olan Şirince köyü uzun zamandır bilinen bir yer olsa da özellikle 2012 yılından beri oldukça popüler. Bunun sebebi ise Maya takviminin bittiği 2012 yılında yerli yabancı birçok turistin Şirince’ye akın etmiş olmasıdır.
Geçmişte Balkanlar’dan gelenlerin göçtüğü bir köy olsa da şimdilerde turistleri ağırlamaya devam ediyor. Yılın her zamanı tercih edilebilen Şirince seyahatlerinizde erken rezervasyon ya da ön ödemesiz fırsatlardan yararlanmak için otelz.com rezervasyon sitesini tercih edebilirsiniz.
İzmir ilinin şahane yerlerinden biri olan Şirince'de tatil yapma planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Şirince Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Şirince’ye Nasıl Gidilir?
İzmir’e gitmek için Adnan Menderes Havaalanı’nı tercih ettiyseniz oradan İZBAN kullanarak Tepeköy’e geçebilir ve ardından aktarma ile Selçuk’a kadar gidebilirsiniz.
Bunun yanı sıra havaalanının yakınından kalkan İzmir-Denizli TCDD treni de sizi Selçuk’a kadar götürür. Fakat Selçuk tren garına kadar gittiği için biraz yorucu ve uzun sürebilir.
Kara yolunu tercih ederseniz İzmir otogardan her 40 dakikada bir kalkan Selçuk otobüslerine de binebilirsiniz. Selçuk’a vardıktan sonra ise Şirince minibüsleriyle kısa sürede ulaşım sağlarsınız.
Şirince’nin Öne Çıkan Popüler Unsurları
Şirince tarihi yapısı, göz alıcı evleri ve şaraplarının yanı sıra kıyamet senaryoları ile popülerleşmiş bir köydür. 2012’de kıyametin kopacağı ve Şirince’nin etkilenmeyeceği efsanesi sonrasında birçok turistin akınına uğramıştır. Bu durum da Şirince’nin her bir noktasını daha da değerli kılmıştır.
Şirince’nin Şarap Evleri
Şirince’nin popüler unsurlarından biri şarapları. Yerli ya da yabancı fark etmeksizin Şirince’ye sadece şarap tadımı için bile birçok turist gidiyor. Şirince’nin turizmden önceki geçim kaynağı şarap üreticiliği, zeytincilik ve bağcılıktır. Fakat turizmden sonra da şarap üreticiliği daha farklı bir boyuta geçmiştir.
Eski Sinema Şarap Evi ve Şirince Şarap Evi gibi birçok noktada birbirinden güzel şarap tadımları yapabilirsiniz.
Şirince St. John Baptist Kilisesi
1832 yılında yapılmış bu kilise hem şarap tadım bölümü hem de dilek havuzu ile görülmeye değer bir yer. Eski yapısı çok iyi korunamamış olsa da hala kilisenin duvarlarında eski fresklerden birkaçı halen görülebiliyor.
İçinde bulunan dilek havuzu ise turist çeken noktalarından biri. İnanışa göre büyük havuzun ortasında bulunan küçük deliğe bozuk paranızı atabilirseniz dileğiniz gerçek oluyor. Ayrıca kilisenin bitişiğinde darphane, şarap bölümü ve kafeterya yer alıyor.
Şirince Hodri Meydan Kulesi
Bu kulenin 2010 yılında aslında turizmin köye olumsuz etkisinin bir sonucu olarak yapıldığı söylenebilir. Şirince’de Sevan Nişanyan’ın pansiyon olarak kullanılması için köydeki eski evleri restore etmiştir. Ardından bu yapılara yıkım kararı gelmesi ile Nişanyan “Hodri Meydan” diyerek bu 12 metre yüksekliğindeki taş kuleyi yapmıştır.
Ziyaretçilere hem mükemmel bir manzara sunan hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlayan bu kule özellikle taşıdığı manevi anlam ile kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.
Şirince St. Demetrius Kilisesi
Şirince’nin tam girişinde sizi karşılayan bu kilise 19. Yüzyılda Rumlar tarafından yapılmış. Daha önceleri görülemez halde olsa da 2012 yılı itibariyle bakıma alınarak turistleri çekmeye başlamıştır. İçinde günümüze kadar gelebilmiş olan freskler ve havari resimleri ile görülmeye değer bir yerdir.
Selçuk Şirince’de Gezilecek Yerler
Şirince Nesin Matematik Köyü
Türkiye’de ilk ve tek unvanı taşıyan bu matematik köyü, ilkokul ve üniversite fark etmeksizin her yaştan öğrenciye belirli dönemlerinde yaz kamplarına katılma imkânı sunuyor. Konaklama, açık ve kapalı derslik, kütüphane ve yemekhane gibi birçok seçeneği bulunan bu matematik köyü kesinlikle ziyaret edilmeli.
Doğanın içinde yer alan Nesin Matematik Köyü çocuklarınız ile gezebileceğiniz harika yerler arasında. Şirince tatilinizde bu köyü de ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca bu eğitim yuvasında sadece matematik değil felsefe, sanat ve sosyoloji dersleri de veriliyor. Yaz okulları da duruma göre farklı zaman aralıklarında düzenleniyor.
Şirince Tiyatro Medresesi
Nesin Matematik Köyü’nün yakınlarında yer alan Tiyatro Medresesi de görülmeye değer yerlerden biri. Hem medrese hem de tiyatroyu birleştiren ve modernliğin yansımasını sunan Tiyatro Medresesi tiyatroyu nesilden nesile aktarma felsefesinin yanı sıra ustanın da çırakla ile birlikte öğrenmeye devam ettiği yeni nesil bir medrese imajı taşıyor.
Türkiye’de birçok ilke ev sahipliği yapan Şirince, Tiyatro Medresesi ile de Türkiye’de tek performans araştırma merkezini de sınırları içerisinde bulunduruyor.
Şirince’ye Ne Zaman Gidilir?
Şirince’ye Akdeniz iklimi hakim olduğu için aslında yıl boyunca ziyaret edilebilen bir yerdir. Yazları hafif bir rüzgar ile sıcaklık ve kuraklık görülür kışın ise ılık ve yağışlıdır.
Şirince içinde bulunan taş evler dolayısıyla yazın sıcağı çok fazla bunaltmaz. Çünkü taş evler ve dar sokaklar ile köyün çoğu bölümü korunur.
Şirince’ye gitme amacınıza göre bir zaman aralığı belirleyebilirsiniz. Her yıl düzenlenen ve birçok tadımın yapıldığı Şirince Şarap Festivali’ne katılmak için gidecekseniz festivalin genellikle Ekim ayında düzenlendiğini aklınızda bulundurmanız gerekir.
Görmeden Dönme
Şirince Efes Antik Kenti
Romalılardan, Yunanlardan ve Türklerden izler taşıyan, geçmişi M.Ö. 6000’li yıllara dayanan ve günümüzde turistlerin akınına uğrayan popüler tarihi mekanlardan olan Efes Antik Kenti Şirince tatilinde kesinlikle gezilmesi gereken yerler arasındadır.
Girişinde ufak bir ücret alınan bu antik kentin içinde Ashab-ı Kehf, Meryem Ana Evi ve Artemis Tapınağı gibi birçok tarihi yapı bulunur.
Şirince ve Efes Antik Kent arasında 8 km yol vardır ve ortalama 15 dakika gibi bir sürede gidilebilir.
Efes Antik Kenti'nde yer alan otellerde konaklamak için Efes Antik Kenti Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Şirince Key Museum Torbalı
Torbalı’da bulunan bu müze Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesi unvanına sahiptir. Koleksiyonerliğin büyük bir örneği olan bu müze içerisinde birçok otomobilin yanı sıra motosiklet, maskot, maket otomobil ve otomobil markalarıyla tasarlanmış eşarpları da ziyaretçilere sunuyor.
Şirince ile ortalama 50 dakika mesafesi bulunan Key Museum Torbalı’yı Şirince’ye giderken ya da oradan dönerken ziyaret etmeniz daha iyi olacaktır.
Tatmadan Dönme
Şirince Mürver Şurubu
Şirince’nin doğa ile iç içe olduğunu bir kez daha göreceğimiz efsane bir tat Mürver şurubu. Mürver çiçeği dere kenarlarında yetişiyor ve Mürver şurubu da bu çiçeğin özünden yapılıyor. Şirince’de bazı mekânlarda kahvenin yanında ya da yemekten sonra ikram edilmesinin yanı sıra St. John Baptist Kilisesinin kafeteryasında da içilebiliyor.