Tekirdağ Otelleri
En uygun Tekirdağ otel fiyatlarını bulun.
Des Otel
Odrys Beach Hotel & Resort
Hampton by Hilton Çerkezköy
Iskelerum Otel
Divan Çorlu
Hattuşa Vacation Thermal Club Saray
Hotel Sefa 2
Evim Hotel
Rumeli Konak Butik Otel
Hawthorn Suites by Wyndham Çerkezköy
Grand Park Hotel Çorlu
Mills Hotel
Wyndham Çerkezköy
Brand Business Hotel
Begonya Otel
City Park Suites Çorlu
Royal Park Hotel Çorlu
Hotel Sefa 1
Rodosto Hotel
Tekirdag Otel Restaurant
Tekirdağ
Marmara Denizi’nin sınırları içerisinde yer alan ve Karadeniz’e kıyısı bulunan Tekirdağ, bulunduğu konum sebebiyle tarihsel süreçte olduğu gibi günümüzde de önemini korur.
Kültürel, tarihsel ve doğal yapısı sayesinde yerli ve yabancı turistlerin sevdiği bir seyahat durağı olma özelliği taşır. Tarım ve sanayiye dayalı ekonomisi ile stratejik bir öneme sahip olan Tekirdağ, seyahatlerinizde temiz ve doğallığını korumuş sahiller ile sizi buluşturur.
Tekirdağ’ın sahip olduğu Marmara iklimi ve sahilleri yaz tatili için idealdir. Tekirdağ’da tatilinizi geçirmek, ya da hafta sonu kaçamağınız için Tekirdağ otellerinde en uygun fiyatlar ile Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com’da.
Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?
Bulunduğu merkezi konumdan dolayı Tekirdağ’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kara yolu, hava yolu ve demir yolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz Tekirdağ, civarındaki iller için de merkezi bir konumdadır.
Kara Yolu ve Demir Yolu İle Ulaşım
Şehirlerarası terminalinin şehir merkezinde yer alır. Terminale her şehirden otobüs seferleri düzenlenir. Tren yolu ile ulaşılabilecek alt yapısı da mevcuttur.
Hava Yolu İle Ulaşım
Tekirdağ Çorlu Havalimanı, şehir merkezine 37 km mesafededir. Aracınız ile 40 dakikada merkeze ulaşmanız mümkündür.
Tekirdağ’ın Popüler İlçeleri
Çorlu
Tekirdağ ve Çorlu arası yaklaşık 40 km’dir. İlçe Atatürk Orman Korusu ve Çorlu Halk Plajı ile dikkatleri çeker.
Çorlu'da bulunan tesisler için Çorlu Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Şarköy
Merkezden yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz Şarköy, İstanbul’dan da 2,5 saat sürdüğü için tatilciler tarafından sık tercih edilen yerlerdendir. Şarköy, mavi bayraklı plajları ve üzüm bağlarıyla ünlüdür.
Şarköy'de konaklamayı planlıyorsanız Şarköy Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.
Çerkezköy
Çerkezköy ile şehir merkezi arası 60 km’dir. İlçede bulunan Istranca Ormanları trekking ve piknik yapmaya uygundur.
Çerkezköy'de bulunan birbirinden güzel tesisler için Çerkezköy Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Tekirdağ’da Gezilecek Yerler
Namık Kemal Evi ve Namık Kemal Heykeli
Tekirdağ denilince akla ilk olarak Namık Kemal evi gelir. Namık Kemal'in 1840 yılında Tekirdağ'da doğduğu ev ve çevresi titizlikle korunmuştur. 1993 yılında Namık Kemal Derneği tarafından düzenlenmiştir. Namık Kemal Heykeli de il merkezinde hükümet konağının karşısında bulunur. 1949 yılında inşa edilmiştir.
Rakoczi Müzesi
Rakoczi müzesi, yerli ve yabancı turistler için ziyaret edilmesi gereken bir önemli noktalardandır. Macaristan Hükümeti tarafından satın alınmış ve ardından bir müzeye dönüştürülmüştür.
Avusturyalılara karşı Macar ayaklanmasının başında yer alan Macar Prensi II. Frenc Rakoczi'nin ismini taşımaktadır. II. Frenc Rakoczi, savaşta başarısız olunca Osmanlı Devletine sığınmıştır. Bu olaylarla ilgili bilgi sahibi olmak için müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
Atatürk Ormanı
Merkeze 7 kilometre uzaklıkta olan Atatürk Ormanı dinlenmek ve doğaya dönmek için birebirdir.
Hora Feneri
1876 yılında yaptırılan Hora Feneri, Şarköy İlçesi’ne bağlı olan Hoşköy Beldesi’nde bulunur. Fener kendi ekseni etrafında 360 derece döner. Fenerin kendine özgü yapısını, doksan altı kristal ile oluşturulan tasarımında görmek mümkündür.
Süleymaniye Cami
Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1521 yılında yaptırılan cami kendine has mimari ve özenle korunan yapısı ile dikkat çeker. Çorlu merkezde bulunur.
Eski Cami
Caminin minaresi, eski taşlardan yapılmıştır ve tek şerefelidir. 1831 yılında Zahire Nazırı Ahmet Ağa olarak bilinen, dönemin önemli bir şahsiyeti tarafından yaptırılmıştır.
Gazi Ömer Bey Türbesi
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yer alan türbenin, Turan Bey’in oğlu Ömer Bey'e ait olduğu bilinir.
Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
1967 yılında ziyarete açılan müzede Tekirdağ’ın kültürel yapısından ve Anadolu Uygarlıkları’ndan eserleri görmek mümkündür.
Şarköy Sahili
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi, 60 kilometre uzunluğundaki sahili ile Türkiye'nin ve dünyanın ise en uzun kıyılarına sahip bölgelerdendir. Marmara Denizi’ne paralel olan kıyı şeridinin uzun olması balıkçılığın gelişmesini sağlamıştır. Aldığı poyraz rüzgarı sayesinde bölgede su sporları yapılır.
Kumbağ
Tekirdağ Merkez’e 14 km uzaklıkta bulunur. Marmara Denizi kıyısında küçük bir tatil beldesidir. Eski zamanlarda Kumbos ismi ile anılan Kumbağ, tarihin en ünlü balıkçılık köylerinden birisidir. Kumbağ Orman İçi Dinlenme Tesisleri ve mükemmel plajı ile ünlüdür. Yaz mevsiminde tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alır.
Kastro
Tekirdağ’ın Saray İlçesi’ne 27 kilometrelik mesafede yer alan bir mesire alanıdır.
Mesire alanı yeşil ve mavinin buluştuğu Istrancalar Bölgesi’ni de içine alır. Kendine özgü bitki örtüsü, yeşilin ve mavinin her tonuna sahip yapısıyla görülmeye değer bir noktadadır. Karadeniz kıyısında bulunan plajı, deniz ve orman havasını birlikte tatmanızı sağlar. Bölgeye özgü ve nadir bir bitki örtüsünün olduğu bilinir.
Tekirdağ’da Yapılabilecek Sporlar
Şehir merkezinde yapılmakta olan salon spor dallarının yanında Tekirdağ’ın Şarköy İlçesinin aldığı poyraz rüzgârı, su sporlarının rahatlıkla yapılabileceği bir duraktır.
Tekirdağ’da Ne Yenir?
Tekirdağ’ın kendine özgü yemekleri arasında, tarhana, çeneçarpan çorbası, kelle paça çorbası, Tekirdağ köftesi, cizleme, sini mantısı, burma sucuk, damat paçası, kandilli mantı, satır et, manda yoğurdu, bulama, hardaliye, üzüm turşusu, keşkek, zennik, yoğurtlu borani, pireşe, papaz mancası bulunmaktadır.
Şehrin kendine özgü Tekirdağ rakısı da ünlüdür. Tekirdağ’ın kendine özgü tatlıları arasında da Hayrabolu tatlısı, peynir helvası ve üzüm pekmezi yer alır.
Tekirdağ’da Şehir İçi Ulaşım
Tekirdağ’da şehir içi ulaşım otobüs ve taksi seferleri ile son derece kolaydır. Otobüs hattının şehrin her noktasında durakları mevcuttur. Bu sayede uzak ilçelere bile rahatlıkla ulaşım sağlanabilir.