Tokat Otelleri
En uygun Tokat otel fiyatlarını bulun.
Dedeman Tokat
Grand Ali'n Otel Tokat
Yazmacilar Hani
Tokat Royal Otel
Önder Otel
Ciddeoğlu Otel
Familya Otel
Atlas Otel Tokat
Çavuşoğlu Tower Hotel
Green Erek Otel
Ayvaz Park Hotel
İnci Resort Otel
Vatan Suit
Rush Hotel Tokat
Doruk Garden Hotel Tokat
Turhal Sansar Hotel
Rova Suit
Fırat Palace Otel
Tokat
Zengin kültürü ve tarihiyle keşfedilmeyi bekleyen ve Anadolu’nun tarihi İpek Yolu üzerinde durak noktası olmuş Tokat, doğal güzellikleri ve bağlarıyla ile meşhurdur.
Türlü medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır ve 5000 yıldır üzerinde yaşayan tüm uygarlıkların izlerini barındırır. Tokat’ın büyüleyici ve zengin tarihini keşfe çıkabilirsiniz. Tokat’ı ziyaret etmek veya iş seyahatleri sırasında Tokat’ın güzelliklerini görmek isteyenler ve Tokat Şehir Otelleri konaklamalarınız için sizlere avantaj sunan Otelz.com’u inceleyebilirsiniz.
Otelz.com'da Tokat ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.Tokat’a Nasıl Gidilir?
Hava Yolu ile Tokat’a Ulaşım
Tokat’ta havalimanı bulunur. Ancak, aktif olarak kullanılmaz. Bu sebeple Tokat’a en yakın konumda bulunan Sivas Nuri Demirdağ Havalimanı’ndan ulaşım sağlamak mümkündür. Havalimanından Tokat’a Havaş otobüsleri hizmet verir.
Kara Yolu ile Tokat’a Ulaşım
Tokat’a ulaşımda en sık tercih edilen ulaşım şeklidir. Türkiye’nin birçok şehrinden direkt ulaşım sağlayan çeşitli otobüs firmaları mevcuttur. İstanbul’dan Tokat’a otobüs ile ulaşım ortalama 13 saat sürer.
Bireysel araçla ulaşım da sıklıkla tercih edilir.
Tokat’ın Popüler İlçeleri
Erbaa
Merkeze 80 km olan Erbaa ilçesi, şehrin en kalabalık yerlerinden birisidir. İlçe Horoztepe ve Düden Gölü ile ünlüdür.
Niksar
Tokat il merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta yer alan Niksar, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle her yıl birçok tusiti ağırlamaktadır.
Reşadiye
Şehir merkezinden yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk sonucunda ulaşabileceğiniz Reşadiye’de birçok derda şifa olan kaplıcaları ile sizleri bekliyor.
Almus
İlçede bulunan Almus Baraj Gölü’nün çevresi doğa yürüyüşleri için benzersiz bir atmosfer sunar. İlçe merkeze sadece 30 km uzaklıktadır.
Almus'da bulunan tesisler için Almus Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Sulusaray
Sulusaray, Kaplıcaları ile ünlüdür. Ayrıca Sebastapolis Antik Kenti de bu ilçede bulunmaktadır.
Yeşilyurt
Tokat ile Yeşilyurt arası sadece 50 km’dir. Yeşilyurt’ta gittiğinizde birçok tarihi yapının sizleri beklediğini göreceksiniz. Bunların en başında Comana Antik Kenti ve Kuşçu Höyük gelir.
Tokat’ta Gezilecek Yerler
Tokat’ın Tarihi Yerleri
Tokat’ın gezilecek tarihi yerlerinin çoğu şehir merkezine çok yakındır. Ancak birkaç tanesi merkeze yaklaşık bir saatlik mesafede bulunur.
Sulusaray Antik Kenti (Sebastopolis)
Şehir merkezine mesafesi 69 km olan Sulusaray Antik Kenti Roma dönemine ait bir kenttir. Günümüzde açık hava müzesi olarak kullanılan mekân, turistler tarafından ziyaret edilen durak noktalarından biridir.
Kesin olmamakla birlikte, tarihi M.Ö. 1. yüzyıla dayandırılan antik kent, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlerde önemli bir yerleşim alanı olarak değerlendirilir.
Mahperi Hatun Kervansarayı
Pazar ilçesinin sınırlarında yer alan Mahperi Hatun Kervansarayı, Selçuk Sultanı Alaeddin Keykubat’ın annesi Mahperi Hatun için inşa edilmiştir.
Tarihi İpek Yolu’nun üzerinde bulunan kervansaray, Anadolu Selçuklu mimarisine uygun inşa edilmiştir. Gösterişli giriş kapısı ile ziyaret edenleri etkiler. Ayrıca, görkemli mimarisiyle günümüzden Anadolu Selçuklu mimarisine ışık tutan nadide yerlerden birisidir.
Zile Kalesi
Tokat merkeze 68 km uzaklıkta bulunan Zile ilçesinde yer alan Zile Kalesi’nin oldukça etkileyici bir tarihi vardır. M.Ö. 48 yılında savaşı kazanan Jül Sezar tarafından söylenen ‘’Geldim, gördüm, yendim’’ sözünü bu kaleyi fethedince söylediği bilinir. Kale içerisinde sütunlarda ‘’Veni, Vidi, Vici’’ sözü yazılı olarak durur.
Tokat’ın Doğal Güzellikleri
Ballıca Mağarası
3,5 milyon yılda oluşan Ballıca Mağarası Türkiye’de eşi benzeri olmayan sarkıt ve dikitlere sahiptir. Karstik mağara oluşumları ile etkileyici bir görünüme sahiptir. Mağaranın dokuz salonu ziyaretçilere açıktır. Tokat şehir merkeze 28 km uzaklıkta bulunan mağara turistlerin uğrak noktalarından biridir.
Kaz Gölü
Tokat’ın en büyüleyici ve güzel manzarasına sahip olan Kaz Gölü, 108 çeşit kuşa ev sahipliği yapar. Gözlem kulesi ile manzaranın keyfini çıkarabilir ve kuşları gözlemleyebilirsiniz. Gün batımında eşsiz bir manzaraya sahip olduğunu belirtmekte fayda var.
Tokat'ın Kaplıcaları
Sulusaray Kaplıcaları
Tokat merkeze 68 km uzaklıktaki Sulusaray ilçesinde bulunan Sulusaray Kaplıcaları’nın pek çok hastalığa iyi geldiği söylenir. Romatizma, nevralji ve cilt hastalıklarına şifa sunan kaplıca, Suluca ilçesine 3 km uzaklıkta yer alır.
Madensel su yönünden de zengin olan kaplıca, şifa bulmak, dinlenmek ve eğlenmek isteyen ziyaretçiler tarafından tercih edilen keyifli yerlerden birisidir.
Tokat’ın Müzeleri
Tokat Müzesi
Şehir merkezinde yer alan Tokat Müzesi’nde 6000 yıllık bir tarihe sahip olan Tokat’ın ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin eserleri sergilenir.
Türk İslam Devri’ne ve Anadolu’ya has sikke koleksiyonu da bu müzede yer alır. Bu devre ait olması ile tanınan eski tarihli bir Kuran-ı Kerim de Tokat Müzesi’nde bulunan değerli eserlerdendir. İslam Kültürü’nü yansıtan zengin eserler mevcuttur.
Tokat Kültür Evi
Sulusokak’ta bulunan konak, süslemelerle donatılmış bir Osmanlı konağıdır. O döneme ait geleneksel bir ev hayatına şahitlik etmenize yardımcı olur. Konak, Tokat’ta geleneksel olan çeşme ve şadırvana sahiptir.
Latifoğlu Konağı Müze Ev
18. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan konak, geleneksel ev kültürünü de ziyaretçilere sunar. Konak yaşamı, geleneksel kıyafetler ve eşyaları görebileceğiniz müze evinde Tokat’ın tarihinde bir yolculuğa çıkabilir ve Anadolu kültürünü gözlemleyebilirsiniz.
Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi
Atatürk tarafından Milli Mücadele zamanında pek çok kez ziyaret edilen Tokat’ta, Atatürk’ün kaldığı evlerden birisidir. Atatürk’ün kullandığı eşyalar, ziyaretçiler için sergilenir. Girişi ücretsiz olan müzeyi hafta içi gezebilirsiniz.
Şehir İçinde Gezilecek Yerler
Şehir içinde her adımınızda bir tarihi ve kültürel değere sahip eserlerle karşılaşabilirsiniz. Şehir merkezinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz alternatif yerler;
- Taşhan
- Ulu Camii
- Saat Kulesi
- Mevlevihane
- Hıdırlık Köprüsü
- Yazmacılar Hanı
- Deveciler Hanı
- Tarihi Sulusokak ve Çevresi
- Tokat Çarşısı
- Tokat Kalesi
Tokat’ta Ne Yenir?
Aşağıdaki lezzetler, Tokat’ın kendine has mutfağında tadılması gereken yiyeceklerdir.
- Tokat Kebabı
- Bakla Dolması
- Yoğurtmaç
- Tokat Yağlısı
- Çökelek
- Zile Pekmesi
- Zile Kömesi
- Keşkek
Tokat’ta Şehir İçi Ulaşım
Tokat merkezde yaya olarak rahatlıkla gezebilirsiniz. Yürüyerek şehir içinde tüm mekânlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Belediye otobüsleri ve taksiler de toplu taşıma aracı olarak hizmet vermektedir. Belediye otobüsleri ile merkeze uzak yerlere ulaşım mümkündür.