Yardım

Palandöken Otelleri

En uygun Palandöken otel fiyatlarını bulun.

Loading...
Sırala

Snowdora Ski Resort Hotels & Villa

Çok iyi
8.6
Palandöken, Erzurum
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Snowdora Ski Resort Hotels & Villa, EJDER3200 Kayak Merkezi'nin gelişim politikasına paralel olarak yenilenen yüzü ile kayak merkezinin en sıcak evi haline gelen otelimiz pistlere sadece 100 m mesafede konumlanmıştır.
Çok iyi
8.6

Ramada By Wyndham Erzurum

Müthiş
9.6
Palandöken Merkez, Palandöken, Erzurum
Taksitli Ödeme Seçeneği
Doğudaki bu Türk şehri; muhteşem kayak tesisleri, tarihi camileri, ağız sulandıran cağ kebapları ve takı ile diğer süs eşyaların yapımında kullanılan harika Oltu taşı ile tanınır.
Müthiş
9.6

The Erzurum Hotel

Müthiş
9.6
Palandöken Merkez, Palandöken, Erzurum
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Kış ve yüksek irtifa kamp merkezi sporlarıyla öne çıkan The Erzurum Hotel, 12 ay boyunca Erzurum ve çevresine yüksek standartlarda hizmet sunmayı hedeflemektedir. Ayrıca şehir merkezine yakınlığıyla şehir oteli olarak da öne çıkmaktadır.
Müthiş
9.6

Dedeman Ski Lodge

Müthiş
9.1
Palandöken Merkez, Palandöken, Erzurum
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip olan Palandöken'de yer alan Dedeman Ski Lodge, Palandöken Dağı’nın ilk butik oteli olarak karlı yamaçlarının nefes kesici manzarasına sahip ve pistlere sadece 30 m uzaklıkta yer almaktadır.
Müthiş
9.1

Polat Palandöken

Çok iyi
8.6
Palandöken, Erzurum
Taksitli Ödeme Seçeneği
Erzurum'un güneyini bir yay gibi kuşatan Palandöken Dağları uzun ve doğal kayak pistleri ve kristalize kar dokusu ile dikkat çekmektedir.
Çok iyi
8.6

Dedeman Palandöken

Çok iyi
8.1
Palandöken Merkez, Palandöken, Erzurum
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip olan Palandöken'de yer alan Dedeman Palandöken Resort, Palandöken Dağı’nın ilk kayak oteli olarak karlı yamaçlarının nefes kesici manzarasına sahip ve pistlerin tam ortasında yer almaktadır.
Çok iyi
8.1

Sway Hotels

Müthiş
9.6
Palandöken, Erzurum
Taksitli Ödeme Seçeneği
2012 yılı Türkiye'nin En Başarılı Spor Turizm Yatırımı Oteli ve 2013 yılı Türkiye'nin En İyi Kayak Oteli ödüllerini kazanan tesis; konfor, adrenalin ve eğlence tutkunlarını zirvede buluşturuyor.
Müthiş
9.6

Palan Hotel Ski & Convention Resort

Müthiş
9.5
Yildizkent, Palandöken, Erzurum
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Palandöken Kayak Merkezi`nin göbeğinde yer alan Palan Hotel Ski & Convention Resort teleferik ve gondollara oldukça yakındır.
Müthiş
9.5

Balsoy Mountain Hotel

Müthiş
9.6
Palandöken, Erzurum
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Palandöken Kayak Merkezi'nde tamamen doğal çevre ile uyumlu göze hoş görünen modern yapısı ile 2017 yılında kayak severleri misafir etmeye başlamış 2021 yılında da Balsoy Grup tarafından alınıp renovasyondan geçirilerek kayak severlerin yeniden hizmetine
Müthiş
9.6

Snowdora Hotels & Villas

İyi
7.7
Palandöken, Erzurum
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Snowdora Hotels & Villas, EJDER3200 Kayak Merkezi'nin gelişim politikasına paralel olarak yenilenen yüzü ile kayak merkezinin en sıcak evi haline gelen otelimiz pistlere sadece 100 m mesafede konumlanmıştır.
İyi
7.7

Palandöken

Palandöken Gezi Rehberi

Ülkemizin önemli kış turizmi adreslerinden biri olan Palandöken Dağı 3.125 metre yüksekliği ile popüler bir kayak merkezi konumundadır. Erzurum ilinde bulunan Palandöken dağı kış mevsiminde biriken kar miktarı sayesinde kış sporları ile ilgilenenlerin oldukça tercih ettiği bir kayak merkezidir. Uzun pistleri ve her seviyede kayak severe uygun olan pist seçimleri ile öne çıkan Palandöken Dağı Türkiye’nin en eski kayak merkezi olmasının avantajı ile de öne çıkıyor.

Erzurum ilinin eşsiz güzelliğini yaşatan Palandöken'de tatil yapma planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Palandöken Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.

Palandöken'e Nasıl Gidilir?

Ulaşım olarak en kolay yol her zaman olduğu gibi havayolu olacaktır. Erzurum Havaalanı'na iniş yaptıktan sonra Palandöken’e servisler ile yaklaşık yarım saat süren bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz. Eğer araç kiralama seçeneğini değerlendirmek isterseniz havaalanından bu hizmeti satın alıp Palandöken’e ulaşabilirsiniz. Bu seçenekler dışında taksi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şehirlerarası otobüsler ile gelmeyi düşünüyorsanız Erzurum otogarından Palandöken’e halk otobüsleri veya taksi ulaşım sağlayabilirsiniz. Araç kiralama seçeneği Erzurum otogarında da mevcut çok tercih edildiği için gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Erzurum’a ulaşım için Erzincan, Malatya ve Kars üzerinden tren ile ulaşabileceğiniz gibi güzergahında bulunan bir ilde yaşıyorsanız Doğu Ekspresi ve Yeni Doğu Ekspresi ile de Erzurum’a ulaşabilir yukarıda belirttiğimiz çeşitli aktarma seçenekleri ile Palandöken’e ulaşabilirsiniz.

Palandöken Erken Rezervasyon

Kış sporları ile ilgilenenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Palandöken kayak merkezi yağışlara bağlı olarak ortalama 5 ay boyunca kayak yapmaya elverişlidir. Bu kısa süre içerisinde otellerin doluluğunu tahmin edebilirsiniz. Kış sporları için elverişli kayak merkezlerinin sınırlı olması bizlere erken rezervasyon yaptırmanın değerini gösteriyor. Sizde tatil planınızı yaparken Palandöken için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmayı unutmayın.

Palandöken Otel Fiyatları

Palandöken'de her bütçeye uygun otel seçeneklerinin bolluğu sayesinde tatil planınızı yaparken bu konuda rahat olabilirsiniz. Gelişmiş bir kayak merkezi olmasının yanı sıra içinde bulunan pist sayısının fazlalığıyla da dikkat çeken Palandöken’de tercihinizi yapmadan önce kullanacağınız pistlere ve otelin sunduğu hizmetlere de dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. 

Palandöken Civarında Gezilecek Yerler

Erzurum tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile sizler için cömert bir yapıya sahip. Tarihi bulgular ve kalıntıların analizleri sonucunda Erzurum’da M.Ö. 4 binli yıllara ait yaşam izlerine rastlanmıştır. Bölgenin verimli ovaları, ulaşım imkanları ve su kaynakları tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmasına imkân sağlamış. Hititler, Selçuklular, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğuna da ev sahipliği yapmış şehirde tarihe tanıklık eden birçok eser ziyaretçilerini bekliyor.

Erzurum’un simgelerinden biri olan Çifte Minareli Medrese, Selçuklulardan günümüze kalan en önemli eserlerden biridir. Medresede bulunan çinilerin ihtişamı ziyaretçilerini kendine hayran bıraktığı gibi Taç kapısındaki bezemeler taş süsleme sanatında Selçukluların ne kadar ileri olduğunu göstermektedir. Ücretsiz olarak gezilebilen müze kışın 08:00-18:00 arası yazın ise 09:00 ile 20:00 arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk ve 53 delegenin Erzurum’da buluşarak milli mücadelenin kararını aldıkları kongre cumhuriyet tarihimiz için önemli dönüm noktalarından biriydi. Günümüzde kongrenin yapıldığı bina Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi olarak hizmet vermektedir. Kongre belgelerini, delegeleri oturdukları masaları ve isimlerini kısa biyografileri ile müzede görebilirsiniz.

20 metre genişliği ve 50 metre yüksekliği ile sizi kendine hayran bırakacak Tortum Şelalesi Erzurum’un doğa harikalarından biridir. Seyir terasının da bulunduğu şelalede aynı zamanda ziyaretçilerin bu doğa güzelliğinin tadına varmaları için çeşitli işletmelerde bulunuyor.

Sultan Abdülaziz tarafından Kars yolunu güvenliğe almak için yaptırılan Aziziye Tabyası bir kahramanlığa da tanıklık etmiş tarihimizi ve Türk kadınının düşman karşısındaki gücünü bir kez daha gözler önüne sermesini sağlamıştır. Rus tabyası tarafından öldürülen nöbetçilerin haberini alan Nene Hatun kucağındaki bebeğini bırakıp Ruslara karşı saldırıya geçmiş ve onun bu cesaretinden etkilenen Erzurumlular Ruslara karşı savaşarak buraları geri almışlardır. 

Palandöken gezinizde ziyaret etmenizi tavsiye edebileceğimiz diğer yerler şu şekildedir; Yakutiye medresesi, Erzurum Arkeoloji Müzesi, Çoruh Vadisi ve Pasinler Kaplıcasıdır. Palandöken ve Erzurum gerek yemekleri gerek doğal ve tarihi güzellikleri ile sizi kendisine çekecektir. Sadece kayak yapma düşüncesi ile yapacağınız seyahatinizin size yapacağı sürprizlere şaşıracağınıza emin olabilirsiniz.

Erzurum’un merkez ilçelerinden olan Palandöken, özellikle kış turizminin incisidir. Palandöken muhteşem doğası, leziz yemekleri ile ziyaretçilerini bekliyor.Ziyaretiniz için en uygun otel firmalarını bulmak için Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com ile konaklayacağınız yerlerde ön ödemesiz rezervasyon yapabilir, ödemenizi otelde yapma avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Palandöken’e Nasıl Gidilir?

Palandöken’e 2 farklı yol ile ulaşmak mümkündür:

Palandöken’e Hava Yolu İle Ulaşım

Erzurum Havalimanı’ndan 21 kilometre uzakta olan Palandöken’e hava yolu ile ulaşmak mümkündür. Erzurum Havalimanı’na yılın her günü, Türkiye’nin hemen her yerinden çeşitli firmalarla uçuş gerçekleşiyor. 

Dilediğiniz hava yolu firması ile Erzurum’a ulaştıktan hemen sonra hem servisler ile hem de şehir içi ulaşım yollarını tercih ederek konaklayacağınız yere ulaşabilirsiniz.

Palandöken’e Kara Yolu İle Ulaşım

Kara yolu ile Palandöken’e ulaşım oldukça kolaydır. Dilerseniz, kendi özel aracınız ile dilerseniz çeşitli otobüs firmaları ile ulaşabilirsiniz.

Palandöken’de Şehir İçi Ulaşım

Palandöken’de, otobüs ve minibüsler ile sağlanan şehir içi ulaşım ağı oldukça geniştir. Palandöken’den kalkan toplu taşıma araçlarıyla Palandöken’in çevresini rahatlıkla gezebilirsiniz.

Palandöken’de Gezilecek Yerler

Palandöken her ne kadar kış sporları için merkez bir noktada da olsa, gezilecek pek çok doğal güzelliği, görülecek pek çok yer bulunmaktadır.

Palandöken’de Bulunan Tarihi Güzellikler

Palandöken Yakutiye Medresesi

14.yüzyılda yapılmış, Yakutiye Medresesi Palandöken’in en bilinen tarihi güzelliklerindendir. Yaklaşık 27 yıldır müze olarak kullanılan medrese, ziyaretçilerine zengin tarihini sergiliyor.

Yakutiye Medresesi'nde yer alan otellerde konaklamak için Yakutiye Medresesi Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Palandöken Çifte Minareli Medrese

Anadolu Selçuklu Devletinden günümüze kalan miraslardan biri olan Çifte Mineral, Medrese, oldukça heybetli ve tarihi güzelliği ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Tam olarak yapılış tarihi bilinmiyor ancak 1200’lü yıllarda Selçuklu hükümdarı kızı için yaptırmıştı. Özellikle çini eserleri ile yerli ve yabancı ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

Palandöken Aziziye Tabyası

Sultan Abdülaziz döneminde yapılmış olan bu tabya, savaş sırasında Kars’ın güvenliğini sağlamak görevini üstlenmişti. Palandöken’de önemli tarihi bir simge olan Aziziye Tabyası hakkında pek çok söylem bulunmaktadır. 

Palandöken Abdurrahman Gazi Türbesi

Palandöken’de bulunan pek çok türbeden biri olan Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaret edilmesi gereken türbelerden biridir. Yerli ve yabancı turistlerin ziyareti oldukça yoğundur. Türbelerin mimarisi ve tarihi gezmek isteyenler için önemli bir noktadır. Bunun dışında şu türbelerde ziyaret edilmelidir:

  • Pir Ali Baba
  • Kümbetli Ahmet Baba

Palandöken’de Bulunan Müzeler

Palandöken Atatürk Müzesi

Daha önce konaklama alanı olarak kullanılan bina günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Atatürk Müzesi, isminden de anlaşılacağı gibi içerisinde çeşitli Atatürk’e dair eserlerin bulunmasıdır.

Atatürk 9. Ordu Müfettişi olarak Samsun’a geçerken Erzurum’a uğramış ve şuan Atatürk Müzesi olarak kullanılan binada konaklamıştır. 

Üç katlı bu binanın özellikle tarihi görünümü ve içerisinde bulunan Atatürk’e ait eserler yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Palandöken’in Doğal Güzellikleri

Palandöken Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü

Palandöken’in başta gelen doğal güzelliklerinden olan Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü ziyaretçilerin uğrak noktasıdır. Tortum Şelalesi 20 metre genişliğinde,50 metre yüksekliğinde görkemli bir şelaledir.

Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü'nde yer alan tesislerden yerinizi ayırtmak için Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü Otelleri sayfamızdan kolayca rezervasyon yapabilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken kış turizmi için önemli merkezlerdendir, her seviyeye uygun pist bulunan Palandöken’de ekipman kiralama imkanı da bulunmaktadır. Kayak Merkezinde her seviyeye uygun 22 farklı pist bulunmaktadır. Bu 22 pistin, 8 tanesi kolay, 9 tanesi orta,3 tanesi ileri seviyededir. Merkezde de 4 tane yol pisti bulunmaktadır. 

Merkez içerisinde snowboard ile slalom yapmayı tercih edenler için 28 kilometre alana sahip olan Olimpik pist yer almaktadır. Kayak yapmayı tercih etmeyenler için de ATV ve Paintball etkinlikleri de bulunmaktadır. Ayrıca Palandöken’de bulunan otellerde termal sular, spa hizmetleri dağ manzarası eşliğinde verilmektedir.

Palandöken’e Ne Zaman Gidilir?

Palandöken, Türkiye’nin en soğuk illerinden olan Erzurum da özellikle kış aylarında, kış sporlarına ilgisi olanlar için ideal bir merkezdir. Kayak ve snowboard yapmayı tercih edenler kasım ayının sonundan nisan ayına kadar ziyaret edebilir.

Türkiye’nin en uzun kış ayları burada geçtiği için kış turizmi de yaklaşık 6 ay sürmektedir. Erzurum’un tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için ise ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret edebilirsiniz.

Palandöken Alışveriş Seçenekleri

Sevdiklerimize gezdiğimiz yerlerden hediye almak çoğumuzun tercihidir. Palandöken’de genel olarak kayak malzemeleri satın alabilir veya kiralayabilirsiniz ancak Erzurum’a kadar gelmiş biri olarak merkezi dolaşmadan dönerseniz üzülebilirsiniz.

Erzurum denilince ilk akla gelen oltu taşı bu şehrin bir simgelerinden biridir. Oltu taşı işlemeciliği konusunda ünlenmiş olan bu ilde özellikle Taşhan’ı ziyaret ettiğinizde birbirinden farklı türde ve çeşitte aksesuar içinden hangisini seçeceğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz. Rüstem Paşa Kervansarayı veya Rüstem Paşa Bedesteni diye de geçen Taşhan 1561 yılında yapılmış ve Osmanlı kervansaray mimarisine ait önemli bir eserdir. Hem tarihi anlamda ilginizi çekecek bu yapı hem de alışveriş konusunda mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir gezi noktasıdır.

Hem tarihe tanıklık eden hem de Taşhan gibi alışveriş imkanı sunan Tebrizkapı Çarşısı hediyelik eşyaların yanında el yapımı bakır malzemeler ile el dokuması halı ve kilimler ile de dikkati çekmektedir. Çarşı son restorasyon çalışmasından sonra ziyaretçilerini yeni haliyle karşılayan çarşının içerisinde belediye tesisleri de mevcut. Yorulur veya acıkırsanız bu tesisin imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Bakır demişken Bakırcılar Çarşısını ziyaret etmeden olmaz. Erzurum’da 16. yüzyıldan beri bakırcılık ve bakır işlemeciliği geleneksel yöntemlerle makine kullanmadan el işçiliği ile yapılmakta. Günümüzde bu işle uğraşan kişilerin sayısı azalsa da bakır mutfak malzemelerine olan talep azalmadı. Üzerinde el yapımı motiflerin bulunduğu sini, güğüm, kazan gibi çeşitli eşyaları bulabileceğiniz Bakırcılar Çarşısını görmenizi tavsiye ediyoruz.

Palandöken Gece Hayatı

Diğer turistik merkezler kadar geç saatlere kadar süren bir gece hayatı olmasa da Palandöken’de gerek otellerin barları gerekse disko ve barlar da çeşitli eğlence,dans aktiviteleri düzenlenmektedir.

Çok hareketli gece hayatından hoşlanmayanlar da yine otellerin şöminelerinin önünde sıcak çikolatasını yudumlarken canlı müziği dinleyebilir. Gece hayatı için Barlar Sokağı olarak bilinen: Yukarı Mumcular ve Aşağı Mumcular da pek çok bar ve eğlence mekânı bulunmaktadır.

Gündüz kayak yaptıktan sonra gece yapacak bir şey bulamayacağınızı düşünüyorsanız şaşırabilirsiniz çünkü Palandöken’de gece hayatı zirvede… Çeşitli bar, disko ve kulüplerde dışarının soğuğuna aldırmadan eğlenebilirsiniz. Ziyaretçinin yoğun olduğu dönemlere özel DJ etkinliklerinin de olduğu mekanlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Gece kayak yapmayı düşünmediyseniz ışıklandırılmış pistlerde kar yağışı altında kayak yapmanın zevkini çıkarmanızı tavsiye ederiz. Çoğu zaman sporcular ve akrobasi ekiplerinin de şovlarına denk gelebildiğiniz Palandökende özellikle ışık oyunlarının kar üstündeki enfes görüntüsüne bayılacaksınız.

Palandöken’de Yapılan Festivaller

Erzurum’un ilçesi olan Palandöken’de çeşitli festivaller düzenlenmektedir:

  • Palandöken Festivali (Ocak)
  • Uluslararası Buz Tırmanış Festivali (Ocak)
  • Erzurum’un Kurtuluşu (Mart)
  • Âşık Sümmani Şenlikleri (Haziran)
  • Akdağ Kültür ve Sanat Festivali (Temmuz)
  • Oltu Kültür ve Sanat Şenlikleri (Temmuz)
  • Kültür ve Sanat Etkinlikleri Festivali (Temmuz
  • Geleneksel Karakucak Güreşleri (Temmuz)
  • Çermik Festivali (Temmuz)
  • Geleneksel Tortum Şenlikleri (Temmuz)
  • Semerkant Yayla Şenlikleri (Ağustos)
  • Armutlu Festivali (Eylül)

Palandöken’de Ne Yenir Ne İçilir?

Erzurum denilince şüphesiz akla ilk gelen yemek Cağ Kebabıdır. Yatık döner diye de adlandırılan bu kebap aslında şekil olarak benzese de lezzet ve yapılış biçimleri oldukça farklıdır. Cağ kebabı sadece küçükbaş hayvanların etinden yapılırken pişirilişi de dönerden farklı olarak odun ateşinde ve direk bıçak ile kesmek yerine şişe geçirilen Cağ parçaları kesilir ve arzuya göre bir parça da şişteyken pişirilir. Bildiğimiz döner gibi ince kesilmeyen Cağ kebabı porsiyonu şişler ile belirlenir. Palandöken’de yapılması gerekenler listesi yaparken listenize Cağ kebabı yemeyi eklemeyi unutmayın.

Kadayıf dolması daha önce çok fazla duymamış olabilirsiniz ancak bu lezzeti tattıktan sonra bir daha unutamayacağınızı söyleyebiliriz. Dışı çıtır çıtır olan kadayıf olmasının içi tam tersine yumuşacıktır. Üzerine dökülen sıcak şerbet ile kokusu başınızı döndürmeye başlayacak olan bu tatlı lezzetiyle de aklınıza kazınacak.

Erzurum’a giderken yemek konusunda aklınıza çok fazla gelmesi mümkün olmayan bir lezzette burada oldukça popüler bir kültür olan çorbalar olacaktır. Çorbacılar çarşısına girdiğinizde bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu anlayabileceğiniz gibi sınırsız gibi duran çorba çeşitleri arasından hangisini seçeceğinize karar veremeyebilirsiniz. Tatmak istediğiniz çorbaları birbirleri ile karıştırıp kendi lezzetinizi de deneyebileceğiniz çarşıda çorbanın yanında turşu ve zeytin de sunulduğunu söylemek isteriz.

Palandöken’de yiyebileceğiniz en lezzetli etlerin tadına bakabilirsiniz. Palandökene gitmişken şu lezzetlerin de tadına bakmayı unutmayın:

  • Çağ Kebabı
  • Şiş Köfte
  • Kadayıf Dolması
  • Balık
Uygulamada devam et
Seyahatlerinizi rezerve edip yönetmenin en kolay yolu
otelz-loader
Yükleniyor