Burhaniye Otelleri
En uygun Burhaniye otel fiyatlarını bulun.
Tezmadra Hotel
Özden Apart Otel
Aliento Hotel
Blue Port Hotel
Burhaniye Marina Boutique
Erpey Ferah Apart Otel Burhaniye
Asil Apart Otel
Burhaniye Merkez Otel
Karakaş Otel
Ören Konak Otel
İdahan Otel
New Fiord Otel
Blue Topas Otel
Ayışığı Pansiyon Ören
Nilhan Hotel
Ören Konak Apart Otel
Masal Pansiyon Burhaniye
E-87 Highway Otel
Burhaniye
İlçenin başlıca akarsuları Havran Çayı ve Karınca Çayı'dır. İlk Çağdan günümüze önemli bir yerleşim merkezi olan ilçede yapılan kazılar sonucu önemli erken dönem kült merkezleri keşfetilmiştir. Sunak amacıyla kullanıldığı düşünülen bu yerlerden bazılaraın bulunan buluntular Roma ve Bizans dönemleride uzanmaktadır. İçlerinde en bilineni Dutluca Köyü'ndeki "Deliklitaş"tır.
Yalnızca tarihi değil aynı zamanda doğal sit slanı olan Ören’deki asırlık palamut ağaçlarının, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tek tek numaralandırılarak koruma altına alınması ile Yeşil Ören kimliği de güvence altına alınmıştır. Temiz suyu ve ince kumu ile ünlenen Ören Plajı, 2000 yılında bu ününü Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından verilen ve artık tüm dünyada “Denize Girilebilirlik Ölçütü” olan Mavi Bayrak ile tescil ettirmiştir. İlçede görülebilecek diğer yerler arasında ise; Adramytteion Antik Kenti, Burhaniye Kuvvay-i Milliye Müzesi, Yağcı Kültür Merkezi, Ören Açık Hava Tiyatrosu, Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali ve Yılanlıtepe bulunmaktadır.
Balıkesir’in ilçelerinden biri olan Burhaniye, şehir merkezine yaklaşık 90 km uzaklıktadır. Konum olarak Edremit Körfezi’nde bulunmasından dolayı tarih boyunca önemli olmuş, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Mavinin, yeşilin ve tarihin iç içe yaşadığı bir ilçedir.
Yaz tatili için birçok kişinin tercih ettiği Burhaniye’nin güzelliklerini keşfetmek isterseniz erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Otelde ödeme seçeneğinin de yer aldığı Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com’da Burhaniye’de bulunan otellere bakıp size uygun olana karar verebilirsiniz.
Balıkesir ilinin göz bebeği olan Burhaniye'de tatil yapma planınıza varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Burhaniye Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Burhaniye’ye nasıl Gidilir?
Burhaniye’ye Hava Yolu İle Ulaşım
Burhaniye ilçesine yaklaşık 6 km uzaklıkta olan Edremit (Balıkesir Koca Seyit) Havaalanı kış aylarında çok aktif olmasa da yaz sezonunda uçuş sayısı artmaktadır.
İsterseniz havaalanının içinde bulunan araç kiralama yerlerinden araç kiralayabilir, isterseniz -mesafe az olduğu için- taksi ile isterseniz de toplu taşıma araçlarını kullanarak Burhaniye’ye ulaşabilirsiniz.
Burhaniye’ye Kara Yolu İle Ulaşım
Türkiye’nin birçok ilinden direkt olarak Burhaniye otobüs bulunmaktadır.
Özel aracınız ile ziyaret edecekseniz; Eğer İstanbul ve Ankara’dan yola çıkacaksanız, ilk Balıkesir merkeze, oradan Burhaniye’ye ulaşabilirsiniz. Eğer İzmir’den yola çıkacaksanız Çanakkale güzergâhını kullanabilirsiniz.
Burhaniye’ye Deniz Yolu İle Ulaşım
Eğer İstanbul’dan gelecekseniz ve daha az süre araba kullanmak istiyorsanız, Burhaniye’ye en yakın bulunan hızlı feribot seferi İstanbul-Bandırma’dır. Feribottan indikten sonra yaklaşık 3-4 saat içinde Burhaniye’ye ulaşacaksınız.
Burhaniye’de Gezilecek Yerler
Burhaniye Ören
Deniz kenarında olan bu yer, Burhaniye’ye yaklaşık 2 km uzaklıktadır. Günümüzde Burhaniye’nin mahallelerinden biri olan bu yerleşim yeri, mavi bayraklı plajlarıyla ünlüdür.
Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınmıştır. Burası “Yeşil Ören” adıyla da bilinmektedir.
Tertemiz denizi, altın rengi kumlu sahilleri ve koyları ile özellikle yerli ziyaretçilerin beğenisini alan bir tatil beldesidir.
Ören'de yer alan otellerde konaklamak için Ören Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Burhaniye Adramytteion Antik Kenti
Ören Mahallesi’nde bulunan antik kent, “Eski Edremit” adıyla da anılmaktadır. Roma Dönemi’nde kendi adına para basabilme yetkisi olan bu kent Kaz Dağı ve Manda Dağı arasında M.Ö. 15. Yüzyılda kurulmuştur. Basılan paralar günümüze kadar ulaşmıştır.
Kazı çalışmaları sonucunda, Roma ve Bizans dönemlerine ait birçok kalıntıya rastlanmaktadır. Günümüzde antik kentin bulunduğu yer, sit alanı olarak korunmaktadır.
Burhaniye Pelitköy
Burhaniye’nin güneyinde bulunan bu mahalle, yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Pelit ismi, meşe anlamına gelmektedir ve Anadolu’nun birçok bölgesinde bu ismi kullanılmaktadır.
Pelitköy’de:
- Adını veren meşe ağaçları
- Zeytin ağaçları
- Deniz kenarında olan yerlerinde birçok yazlık site bulunmaktadır.
Deniz ile mavinin buluştuğu bu yeri güzelliği kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Ziyaretleriniz için en uygun otel fiyatlarını bulmak için Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com ile Burhaniye’deki otellere bakabilir, ön ödemesiz rezervasyon yaptırabilir, ödemenizi otelde yapma avantajından yararlanabilirsiniz.
Pelitköy'de yer alan tesislerden yerinizi ayırtmak için Pelitköy Otelleri sayfamızdan rezervasyon yapabilirsiniz.
Burhaniye Kaya Sunakları
Tarihi Cilalı Taş Devri’ne kadar uzandığı düşünülen bu sunaklar eski çağlarda tapınak görevi görmüştür. Doğal kayalardan oluştuğu için günümüze kadar ulaşmıştır. O dönemin din adamları ile bu sunakların etrafında törenler düzenlendiği bilinmektedir.
Bu yerde birçok sunak vardır. Bunlardan bazıları:
- Börezli Fuğla Tepe
- Hisarköy Kaya Sunağı
- Dutlucu Deliktaş Kaya Sunağı
- Bahadınlı Dede Kaya Sunağı’dır.
Burhaniye Şahinler Köyü Cami
Burhaniye’ye 9-10 km uzaklıkta bulunan bu cami sıradan bir cami gibi görünse de camiye girildiğinde ziyaretçileri şaşırtacak derecede güzel süslemelere sahiptir. Bu camide aynı zamanda sıradışı manzara resimleri ve kalem işi süslemeler mevcuttur.
Bu caminin içerisinde harika süslemelerle yapılmış yalancı üç kubbe bulunmaktadır. 1895 yılında yapılan cami, Osmanlı cami tarzı yerine Rum ustalarının yaptığı süslemelerin camiye dönüştürülmesi dikkatleri çeken özgün bir yapıdır.
Burhaniye Hareketli Etnografya Galerisi Bizimköy
Nurdaş Yılmaz tarafından yapılan bu müzenin amacı, eskiden insanların nasıl yaşadığını, köy yaşantısında neler yapıldığı ve insanların çektikleri zorlukları günümüzde yaşayanlara aktarmaktır.
Müzenin bir özelliği de köy hayatı hareketli ve sesli figürlerle tasvir edilmesidir. Bu sayede ziyaretçilerin gördükleri akıllarında kalıcı olacaktır.
Burhaniye Kuvayı Milliye Kültür Müzesi
Müzenin binası, Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayı Milliye Hareketinin karargahı olarak kullanılmıştır. Bu müzede aynı zamanda arkeolojik eserler de mevcuttur.
Yemeden Gelme
- Körfezden çıkan balıklar
Almadan Gelme
- Zeytin ve zeytinyağı