Yardım

Çıldır Otelleri

En uygun Çildir otel fiyatlarını bulun.

Loading...
Sırala

Cildir Gölü Konagi

Müthiş
9.6
Çıldır, Ardahan
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
2010’lu yıllarda, Çıldır Gölü’nün ünü giderek artmasına rağmen, hala misafirlerini ağırlayacak bir yapıdan yoksundu. Bu ihtiyaçtan dolayı Prof. Dr.
Müthiş
9.6

Çıldır

Köklü tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle Ardahan iline bağlı Çıldır ilçesi bünyesinde bulundurduğu Çıldır gölü ve tarihi yapılarıyla yerli ve yabancı birçok turist tarafından ilgi görmekte. Ardahan il merkezine 44 kilometre mesafede bulunan, Gürcistan ve Ermenistan sınırında konumlanan Çıldır, ilçe merkezi alabildiğine uzanan büyük bir ova üzerinde kurulu, her yanı çayırlarla, tarlalarla kaplı ve ilçenin büyük bir bölümünü gölün bulunduğu arazi kaplamakta. 

 

Çıldır Otel ve Tatil Önerileri

Çıldır ve çevresinde iki ile birden yakınlığıyla konaklama seçenekleri oldukça fazladır. Kars otelleri ve Ardahan otelleri arasından yapacağınız seçimle zevkinize ve bütçenize uygun oteli kolaylıkla bulabilirsiniz. Kars şehir merkezinde tarihi yapılarda hizmet veren lüks butik oteller ya da daha ekonomik olan apart otel, küçük oteller arasından seçim yapabilir, Çıldır'da bulunan az sayıda otel arasından veya Ardahan'da bulunan farklı otel seçenekleri arasından size en uygun olanı seçip tatilinize başlayabilirsiniz. Ayrıca otellerin erken rezervasyon fırsatlarından yararlanıp yerinizi şimdiden ayırabilirsiniz.

 

Çıldır'a Nasıl Gidilir?

Çıldır'a havayolu, karayolu ve demiryolu ile ulaşım sağlamak mümkün. Şehirler arası Kars otogarı ve Ardahan otogarı aracılığıyla otobüs, en yakın Kars Harakani Havalimanı aracılığıyla uçak, araba veya Ankara'dan hareket eden Doğu Ekspresi ile Kars'a ulaştıktan sonra otobüs, minibüs ve taksilerle Çıldır'a geçiş yapabilirsiniz. Otobüs yolculuğunu tercih edecekler için İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin otobüs firmalarından Ardahan seferleri bulunmakta. İstanbul-Ardahan arası 1456 kilometre yaklaşık 16 saat, Ankara-Ardahan arası 1100 kilometre yaklaşık 13 saat, İzmir-Ardahan arası 1690 kilometre yaklaşık 19 saat sürmekte. Çıldır ilçesine bağlı Çıldır gölü ise Kars'a 65 kilometre, Ardahan'a 60 kilometre uzaklıkta bulunmakta.

 

Çıldır Gölü

Kışın bembeyaz örtüyle kaplanmış uçsuz bucaksız görüntüsü, yazın mavi ve yeşil tonlarıyla, bakmalara doyamayacağınız güzelliği ile ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunan Çıldır Gölü, mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su gölü ve en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, Ardahan ve Kars illerinin sınırları içinde yer almakta, birçok dere ve pınardan beslenmekte ve 120 kilometrekarelik bir alan kaplamakta. Şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Çıldır Gölü'nün, Akbaba Dağları ve Kısır Dağları arasında kalan tektonik bir çöküntüyle oluşumu Tersiyer adı verilen 65 milyon yıl öncesine dayanmakta.

Türkiye'nin kış aylarında tamamen donma özelliğine sahip olan tek gölünün üzerinde yürüyüş yapabilir, kızağa binebilir, bolca fotoğraf çekilebilir ve gölde delik açarak balık avlayabilirsiniz. Yöre halkının geneli her mevsim geçimini Çıldır Gölü'nden tuttuğu balıklardan sağlamakta ve Çıldır Gölü'nde donma özelliğinden dolayı balıkçılar her gün kendilerine yeniden delikler açıp avlanmakta. Göl kenarında bulunan balık restoranlarındaki sazan balıkları, tazeliği ve lezzetiyle denemeye değer. Ayrıca denk gelebilirseniz her yıl düzenlenen ve yerli yabancı turistleri Kars'a çeken Çıldır Göl Festivali ile sanatçılar, folklor ekipleri ve aşıkların katılımıyla renkli görüntülere şahitlik edebilirsiniz. Yaz aylarında ise yöre halkı serinlemek için Çıldır gölünü tercih etmektedir. 

 

Akçakale Adası

Ardahan il sınırları içinde,Çıldır merkeze 27 kilometre mesafede ve Çıldır Gölü üzerinde bulunan Akçakale Adası, müthiş doğal güzelliği, Neolitik Döneme kadar uzanan antik kent kalıntıları ile görülmeye değer. Son yıllarda evlenecek çiftlerin dış çekim mekanı olarak sıkça kullandığı ada, Alparslan Adası olarak da bilinmekte. Kara ile bağlantısı sonradan inşa edilen köprü ile sağlanmakta olan Akçakale Adası, ziyaretçilerine muhteşem ada manzarasını sunmakta.

 

Şeytan Kalesi

Tarihte yer aldığı bölge çetin savaşlara sahne olmuş ve birçok medeniyetin hakimiyeti altına girmiş olan Şeytan Kalesi'nin tam tarihi bilinmemekle birlikte Orta Çağ Dönemi'nde ve Urartular tarafından yapıldığı söylentiler arasında. Çıldıran Kalesi, Kaçiş, Kal'a-ı Şeytan,İblis Hisarı isimleriyle de anılan kale, Çıldır merkeze 2 kilometre mesafede bulunmaktadır. Anadolu'nun diğer kalelerinden farklı olarak çok dar bir vadinin ortasına kurulmuş olmasıyla savunma amaçlı inşa edilmediği düşünülen kale sunduğu eşsiz manzarasıyla birçok ziyaretçinin ilgi odağı olmakta. Karaçay Koyu'nun ortasında sarp kayalıkların üzerindeki konumu, gizli bir giriş kapısı, efsanesi ile ilgi görmekte.

 

Taşköprü Kitabeleri

Kesin olmamakla birlikte Urartu Kralı II. Sardus'a ait olduğu söylenen Taşköprü Kitabeleri, Taşköprü Köyü sınırlarında, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunmakta. Bir kayanın üzerine işlenen kitabe, Ardahan'da bulunan en eski yazılı kaynak olma özelliği ile turistlerin ilgi olağı halinde.

 

Hamişoğlu Rasim Bey Konağı

Kurtuluş Savaşı yıllarında resmi karargah binası ve kongre binası, Cumhuriyet'in ilk yıllarında da resmi hükümet binası olarak kullanılan Hamişoğlu Rasim Bey Konağı, klasik Baltık mimarisinin örneğidir.Tek katlı ve dikdörtgen planlı yapı, iç içe açılan oda ve salonlardan oluşmakta. Ardahan Çıldır ilçesinin merkezinde yer alan Hamişoğlu Rasim Bey Konağı'nın giriş kapısı üzerinde bir de sonradan eklendiği düşünülen 1911 tarihli Osmanlıca bir kitabe bulunmaktadır.

 

Çıldır'da Ne Yenir?

İlçenin büyük bir kısmını kaplayan Çıldır gölü çevresinde bir balık restoranında Eskimo usulü gölden çıkarılan taze balıkların özellikle de tereyağda kızarmış sarı sazan balığının tadına doyamayacaksınız. Ardahan iline bağlı Çıldır ilçesi, yöresel yemeklerinin eşsiz lezzetiyle de gönülleri fethedecektir. Ayranaşı, helle aşı, kesme aşı, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi gevrek, çayın yanında bişi, mafiş tatlısı, hıngel, hasuta,kaz etli üçlü pilav, feselli, katmer, tandır kebap gibi daha birçok lezzete tanıklık edebileceğiniz zengin bir mutfak kültürüyle karşılaşacaksınız.

 

Alışveriş

Tarihi ve kültürel mirasın güzide örneklerini taşıyan Çıldır'dan ayrılmadan satın alabileceğiniz birçok ürün bulunmakta. Bu ürünlerin başında kalitesi ve lezzetiyle ün salmış kaşar peyniri, yörede açan çeşit çeşit çiçekler sayesinde ünlenen Kafkas sarı balı, halk arasında özel bir yeri olan ve sadece kış aylarında bulabileceğiniz kaz eti, 1996 yılında Japonya'da yapılan el emeği yarışmasında birinci olan damal bebeği, gümüş işçiliği takılar, süs eşyaları, Ardahan halısı gelmektedir. 

 

Etkinlikler

Çıldır ilçesinin büyük bir bölümünü kaplayan Çıldır Gölü'nde özellikle kış aylarında yapabileceğiniz pek çok aktivite mevcut. Kış aylarında tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, yaklaşık 30 santimetre kalınlığındaki buz üzerinde kızak yapmak, göl kenarında kamp yapmak,  buz tabakasında bir delik açarak balık tutmak, göl üzerinde yürüyüş yaparken yerin ve göğün beyazlığı arasında mükemmel fotoğraflar çekilmek yapabileceğiniz aktivitelerin başında geliyor. Eğer yaz aylarında gölü ziyaret ediyorsanız yöre halkına katılıp yüzmenin de tadına varabilirsiniz. Ayrıca denk gelebilirseniz her yıl düzenlenen ve yerli yabancı turistleri Çıldır'a çeken Çıldır Göl Festivali ve diğer festivaller ile renkli görüntülere şahitlik edebilirsiniz. 

Çıldır ve çevresindeki zengin bitki çeşitliliği ve temiz doğası ile Ardahan yaylalarında gezintiye çıkabilir, Posof'un yeşil doğasına tanıklık edebilir, Mozeret Geçidi’nde Kür Vadisi, Şeytan Kalesi ve Aktaş Gölü'nü seyre dalabilirsiniz.

Uygulamada devam et
Seyahatlerinizi rezerve edip yönetmenin en kolay yolu
otelz-loader
Yükleniyor