Yardım

Gelibolu Otelleri

En uygun Gelibolu otel fiyatlarını bulun.

Loading...
Sırala

Hampton By Hilton Çanakkale Gelibolu

Müthiş
9.3
Gelibolu Merkez, Gelibolu, Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Otelimiz Türkiye’nin tek mevlevihanesi Gelibolu’da yer almaktadır. Dalış sporuna elverişli Saroz Körfezi ise otelimize sadece 14 km mesafede yer almaktadır. Otelimiz oda kahvaltı hizmet vermekte olup, kahvaltı açık büfe olarak sunulmaktadır.
Müthiş
9.3

Mercan Otel

Müthiş
9.3
Güneyli Köyü, Gelibolu,Çanakkale
Denize sıfır konumlandırılmış otelimizden denizin keyfini serin suya ve altın kumsallara sahip Ege kıyısında yaşayabilir, muhteşem manzaralar izleyebilir, konforlu odalarımızla sevdikleriniz ile birlikte unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.
Müthiş
9.3

Gelibolu Tuna Otel

Müthiş
9.6
Gelibolu Merkez, Gelibolu, Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Çanakkale Boğazı üzerinde, Marmara Denizi'nin girişinde yer alan bu tuğla duvarlı Gelibolu Tuna Otel, misafirlerine keyifli bir tatil sunmaktadır.
Müthiş
9.6

Hotel Milestone 1915

Müthiş
9.6
Gelibolu Merkez, Gelibolu, Çanakkale
Gelibolu’da bulunan Hotel Milestone 1915'in tüm odalarında; TV, gardırop, çalışma masası, banyo, minibar, saç kurutma makinesi, klima gibi olanaklar bulunuyor.
Müthiş
9.6

Hamzakoy Blue Park Boutique Hotel

Müthiş
9.4
Gelibolu Merkez, Gelibolu, Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
2014 yılında faaliyete geçen Hamzakoy Blue Park Boutıque Hotel kalite ve misafir memnuniyetini temel prensip edinmiştir.
Müthiş
9.4

Kalanora Resort Hotel

İyi
7.8
Gelibolu, Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Kredi Kartı Gerekmiyor
Gelibolu'nun huzurlu bir ilçesinde yer alan Kalanora Resort Hotel, güzel kumsala sadece 100 m. uzaklıktadır. Otelin bahçesinde oval yüzme havuzu vardır. Klimalı odalarda Wi-Fi erişimi ücretsizdir.
İyi
7.8

Flora Hotel

Normal
5.7
Gelibolu, Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Gelibolu şehrini ziyaret ettiğinizde Flora Hotel göz önünde bulundurabileceğiniz harika bir seçenektir.
Normal
5.7

Holifera Otel

Müthiş
9.1
Güneyli Köyü, Gelibolu,Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Saroz Körfezi'nin en güzel ve en temiz koylarından biri olan Güneyli'de özel tasarım köşkün otele çevrilmesi ile tasarlanan otelimiz sahile yalnızca 30 metre mesafededir.
Müthiş
9.1

Güneyli Köşk Motel

Çok iyi
8.8
Güneyli Köyü, Gelibolu,Çanakkale
Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli Köyü’nde bulunan otelimizde, Ege Denizi’nin eşsiz güzelliği Saroz Körfezi’nin tadını çıkarabilirsiniz.
Çok iyi
8.8

Engin Otel Gelibolu

Çok iyi
8.3
Gelibolu, Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Taksitli Ödeme Seçeneği
Engin Otel, Marmara denizini Ege denizine bağlayan Çanakkale boğazının kuzeyden güneye giriş noktası olan güzel Gelibolu'muzda kurulmuş olup, tümü özel banyo tuvaletli, yaz kış daimi sıcak sulu, geniş ve havadar 45 odası (toplam 100 yatak) ile 12 ay boyu
Çok iyi
8.3

Kaya Suit Otel

İyi
7.5
Gelibolu Merkez, Gelibolu, Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Kaya Suit Otel, merkezi konumu, sade ve şık dizaynı, 10 adet konaklama birimi ile misafirlerini ağırlamaktadır. Tesiste, 7/24 resepsiyon ile hizmetinizdeyiz.
İyi
7.5

Güneyli Pansiyon

Müthiş
9.2
Güneyli Köyü, Gelibolu,Çanakkale
Zumbara ile Sonra Öde
Kredi Kartı Gerekmiyor
Güneyli Pansiyon, Saroz Körfezi'ne kıyısı bulunan Güneyli Köyü'nde yer almaktadır. Güneyli Pansiyon'da mangal yapılabilir, oyun parkı olan büyük bir bahçesi ve körfez manzarasına sahiptir.
Müthiş
9.2

Ozen Hotel

Gelibolu, Çanakkale
Özen Hotel, merkezi konumu ile misafirlerine hizmet vermektedir.

Hero Gallipoli

Müthiş
9.2
Gelibolu Merkez, Gelibolu, Çanakkale
Kredi Kartı Gerekmiyor
Hero Gallipoli, 5 odalı butik bir işletmedir. Oda kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir.
Müthiş
9.2

Sevez Apart Daire

Gelibolu Merkez, Gelibolu, Çanakkale
Sevez'de sizlere muhteşem bir konaklama deneyimi yaşatmayı, ailenizle evinizin sıcaklığında hissedeceğiniz konforlu dairemize bekleriz.

Gelibolu

I. Dünya Savaşı Çanakkale Deniz ve Kara Muharebelerinin yapıldığı yerler Gelibolu Yarımadası içerisindedir. Ayrıca batık gemiler, toplar, siperler, kaleler ve burçlardan ve savaşla ilgili yüzlerce başka kalıntıdan oluşan geniş bir yelpazenin yanı sıra 60.000'i aşan Türk şehidinin ve yine 250.000'i aşan Avustralya, Yeni Zelanda, İngiliz ve Fransız askerlerinin savaş mezarları ve anıtları buradadır. Muharebe alanları, savaş mezarları, anıtlar ve savaşla ilgili kalıntılar "tarihi sit alanı" ve "kültürel varlık" olarak tescil edilmiştir. Ayrıca MÖ 4000 tarihine dek giden birçok "Arkeolojik sit alanı ve anıtı" vardır. Çok çeşitli "doğal sit alanları ve anıtlar" içerisinde ise kumsallar, koyaklar, Akdeniz çalıları(maki) ile karışık koru parçaları, çarpıcı görünümlü jeolojik ve jeomorfolojik oluşumlar, bir tuz gölü(yakın zamana kadar bir kıyı gölüydü) ve 15. yüzyıl askeri mimarisinin eşsiz örneklerini içeren ilginç bir "kültürel miras" kolleksiyonu vardır.

Gelibolu Saros Körfezi ve Çanakkale Boğazı’nın Avrupa tarafında yer alan Çanakkale ilinde bağlı bir ilçe. Yerleşim tarihinin ne zamana kadar dayandığı bilinmiyor ancak özellikle milattan önce 12.yüzyıla kadar dayandığı biliniyor.

İyi ve güzel şehir anlamına gelen Galli ve Pollis kelimelerinden oluşan ilçe, Hitit, Frig, Lidya, Pers, Sparta, Makedonya, Bergama, Roma, Bizans ve Türklerin yerleşim yeri olarak kullanılmış.

İlçeye ve yarımadaya isim babalığı yapan antik kentin de ilk olarak ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu bilinmiyor. İlk yerleşim alanının adının Gallipolis olduğu ve ilçenin adının Türkçeleşerek bugünkü halini aldığı tahmin ediliyor.

Osmanlı döneminde Avrupa’ya geçmek isteyen Türkler için de köprü vazifesi gören Gelibolu, zamanla deniz üssü haline gelmiş ve burada bir Osmanlı tersane inşa edilmiş. Gelibolu Osmanlı’nın Akdeniz’e açılan kapısı olması özelliği ile de meşhurdur.

1915 yılında gerçekleşen  I. Dünya Savaşının en acı, en kanlı ve en zorlu cephesi olma özelliği ile Çanakkale Savaşları için oldukça önemli olan Gelibolu, girişindeki ‘’Dur Yolcu’’ yazısı ile tarihimizi hatırlatıyor. Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazanılan Çanakkale Zaferi’nin yarattığı hüzünlü atmosfer, gurur ve minnet duygularını aynı anda yaşatmayı başarıyor.

Çanakkale’nin en güzel ilçelerinden olan Gelibolu, tarihi, doğası ve kültürü ile turistlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Avrupa topraklarındaki son alan olan Gelibolu, muharebe alanları, mezarlar, anıtlar ve savaş kalıntıları, tarihi sit alanları, kültürel varlık mirasları, doğal ve arkeolojik sit alanları ile dikkat çekiyor. Plajları, koyları, kumsalları, gölleri ve ormanları ile nefes almanıza yardım ediyor.

Çanakkale ilinin göz bebeği olan Gelibolu'da tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Gelibolu Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.

Gelibolu’ya Nasıl Gidilir?

İlçeye hava yolu, deniz yolu ve kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Konumu nedeniyle pek çok bölgeye yakın olan Gelibolu, Türkiye’nin her noktasından ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Çanakkale Havalimanı’nı hava yolu ile ulaşım için tercih edebilirsiniz. Özel araç ile kara yolu ulaşımı yapacaksanız Çanakkale ve Gelibolu arasında 50 km’lik bir yolculuk yapmalısınız.

Deniz yolu ulaşımı için Çanakkale’den Gelibolu’ya feribot seferleri düzenleniyor. 

Gelibolu’ya Şehir İçi Ulaşım

Şehir içi ulaşımda ekonomik ulaşım seçenekleri mevcut. Minibüs, otobüs, taksi, transfer, vapur ve dolmuş gibi şehir içi toplu taşıma imkanlarından yararlanabilirsiniz. Seyahatiniz için kullanacağınız ulaşım şekline göre sefer saatleri hakkında bilgi almanız gerektiğini unutmamalısınız.

Gelibolu Çevresindeki Popüler Yerler

Gelibolu’da gezebileceğiniz sayısız tarihi yapı, kültürel miras ve doğal güzellik bulabilirsiniz. 

Gelibolu’da Gezilecek Yerler

Gelibolu’da gezilecek yerler tarihi yapılara, doğal güzelliklere ve denize girme alanlarına, kültürel gezilere ve dini ziyaretlere göre çeşitlenmiş.

Gelibolu Fener Tepe

Gelibolu merkezde Fener Tepesi ve Bayraklı Baba Türbesi birbirine oldukça yakın olan gezilecek yerlerden. Fener Tepe oldukça güzel bir manzaraya sahip. 

Gelibolu Bayraklı Baba Türbesi

Yıldırım Bayezid döneminde sancaktar olarak görev yapan Karacabey’in hikayesini öğrenmek için ise Bayraklı Baba türbesini ziyaret etmelisiniz.

Gelibolu Dumlupınar Denizaltı Anıtı

Dumlupınar Denizaltı Anıtı, Fener Tepe’nin tam altında yer alıyor. Anıt, Naboland gemisiyle çarpışmanın ardından şehir düşen askerlerin anısına yapılmış. 

Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Cami

Gelibolu’da Osmanlı’dan kalan eserlerden biri olan Gazi Süleyman Paşa Cami, Mimar Çandarlı Halil Hayrettin Paşa’nın bir eseridir. Avrupa’da yaptırılan ilk cami olarak önem taşımakta. Osmanlı döneminde yapılan eserlerden olan Namazgahları da mutlaka görmelisiniz.

Gelibolu Çimpe Kalesi

Çimpe Kalesi Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de ilk kez aldığı kale olma özelliği ile önem taşımakta. Bu kale aynı zamanda Saros Körfezi ve Çanakkale Boğazı’nı görüyor.

Gelibolu Mevlevihanesi

Gelibolu Mevlevihanesi 400 yıldır ayakta kalabilmiş oldukça eski bir yapı. Mevlevihane 1621 yılında Azade Mehmet Dede ve dervişleri tarafından inşa edilmiş. Bu yapı aynı zamanda dünyanın en büyük mevlevihanesi.

Gelibolu Fransız Mezarlığı

Cezayir, Fas ve Senegal’den gelen Fransız askerlerinin gömülü olduğu Fransız Mezarlığı görülmesi gereken yerlerden.

Vatan ve hürriyet şairi olarak bilinen Namık Kemal’in mezarı da burada bulunmakta.

Gelibolu Tersanesi, Piri Reis Müzesi’ni ziyaret edebilir buralı olduğu bilinen Piri Reis’in tasvir eden büstleri ve haritaları gözlemleyebilirsiniz.

Gelibolu Kalesi

Bizans Dönemi’nde yapılmış olan kalenin hala burç kısmı ayakta. Kalenin bulunduğu alan Piri Reis Müzesi olarak adlandırılıyor ve ziyaretçilerini bekliyor.

Gelibolu’nun Doğal Güzellikleri

Gelibolu Hamzaköy

Gelibolu, merkeze oldukça yakın olan, Çanakkale Boğazı’nın girişindeki Hamzakoy kesinlikle görmeniz gereken bir yer. Burada bulunan Hamzakoy plajı ücretsiz ve mavi bayraklı bir plaj olma özelliği taşıyor. Denize karşı oturup karnınızı doyurabileceğiniz, içeceğinizi yudumlayabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz mekanlar da bulunuyor.

Gelibolu Saros Körfezi

Dünyada kendi kendini temizleyen körfezlerden biri olduğu söylenen Saros Körfezi tertemiz sularında ferahlayabileceğiniz muhteşem bir doğal güzellik. Bu suların Ege Bölgesi’nin en tuzlu bölümünü oluşturduğu belirlenmiş. Yeşilin ve mavinin bütün renklerine doyacağınız Saros’ta kıyı ve sulak alanların bir kısmı birinci ve ikinci dereceden doğal sit alanı statüsündedir. 

Kömür Limanı özellikle dalış aktiviteleri için tercih ediliyor. Bebek Kayalıkları da Saros’ta dalış noktası olarak tercih edilen yerlerden.

Gelibolu Büyük Kemikli Burnu

Büyük Kemikli Burnu görülmesi gereken doğal güzelliklerden. Lagün gölü ve yumuşacık kumlarla dolu kumsallar ile birlikte kayaların manzarası karşısında büyüleneceksiniz.

Gelibolu’da Aileniz İle Birlikte Yapabileceğiniz Aktiviteler

Gelibolu’da kültürel gezi ve doğal güzellikler haricinde yapabileceğiniz pek çok aktivite var. Tatiliniz sırasında sualtı kulüpleri ile eğitim ve dalış konusunda sohbet edebilirsiniz. Yürüyüş, koşu, bisiklet aktiviteleri yapabilirsiniz. Balıkçılık ve avlanma yerleri hakkında bilgi edinebilir, ekipmanınız varsa kıyı balıkçılığı yapabilirsiniz.

Gelibolu’ya Ne Zaman Gidilir?

Kış aylarında soğuk esen rüzgarlar ve yağışlı dönemler geçiren Gelibolu’da gezileriniz için en uygun dönemler yaz ve bahar aylarıdır. İlkbahar aylarında Gelibolu’nun muhteşem doğası ile karşılaşabilirsiniz. Yaz ayları ise tatil planlarınız için birebirdir. Yine de seyahat sebebinize göre dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Ege iklimine sahip bir lokasyon.

Görmeden Dönme

Conkbayırı, Gelibolu geziniz sırasında uğramanız gereken bir lokasyon. Çanakkale Şehitlikleri’ni gezmek için yapacağınız planlarda olmazsa olmaz bir mekan olan Conkbayırı’nda Atatürk’ün göğsüne isabet eden şarapnel parçasının şans eseri cep saatine çarpmasına tanıklık eden alanı görmeden dönmemelisiniz. 

Conkbayırı ve Çanakkale Şehitliği, Gelibolu’ya yaklaşık 20 dakikalık kara yolu mesafesindeki Eceabat ilçesinde bulunuyor.

Yapmadan Dönme

Kitesurf ya da Windsurf ilçenin rüzgarlı havasından faydalanırken denizde olabileceğiniz aynı zamanda da unutulmaz bir tecrübe edineceğiniz aktivitelerden. Eğitmenler ile farklı bir deneyim yaşayıp  Kitesurf ya da Windsurf yapmadan dönmemelisiniz.  Windsurf yaparken dengenizi iyi kurduktan sonra iyi bir performansa ulaşacak bu keyifli dakikaların bitmesini hiç istemeyeceksiniz.

Tatmadan Dönme

Genellikle deniz ürünleriyle yapılan yemekleri ve mezeleri ile ünlü olan Gelibolu, daha farklı lezzetleri denemenize de imkan sağlıyor. Sardalya kebabı, tuzlu sardalya, sardalya konservesi gibi çok çeşitli ürünler elde edilen sardalya burada oldukça meşhur. Bu balığı yeme,  pişirme ve saklama kültürü oldukça ilerlemiş seviyededir.

Palamut ve torik ile lakerdalar, uskumru, kolyoz ve çiroz Gelibolu Mutfağı’nda önemli bir yerde bulunuyor. Gelibolu’da zeytin ve zeytinyağı ile hazırlanan ot yemeklerinin görürseniz şaşırmamalısınız.

Peynir helvası ve Mevlevi tatlısı ise ağzınızı tatlandıracak lezzetlerden. Peynir helvasının ana malzemeleri yöreye özel tuzsuz olan peynir, un, şeker, su ya da süt, margarin ve sıvı yağdır. Mevlevi tatlısı hurma, ceviz, badem, üzüm, baharat çeşitleri içermektedir.

Uygulamada devam et
Seyahatlerinizi rezerve edip yönetmenin en kolay yolu
otelz-loader
Yükleniyor