İnegöl Otelleri
En uygun İnegöl otel fiyatlarını bulun.
Morrian Hotel
Oylat Kaplıcaları Çağlayan Otel
Oylat Kaplıcaları Aşiyan Otel
Royal Hotel İnegöl
Hotel City İnegöl
Hotel Park İnegöl
Ferah Hotel İnegöl
İnegöl
Son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen İnegöl, yeni yapılan ulaşım yollarıyla da önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Bursa'nın merkezine yakınlığı da İnegöl otellerinde konaklayan misafirlerin birçok yeri gezip görmesine imkan tanıyor.
Yılda binlerce turistin ziyaret ettiği Oylat Kaplıcaları, İnegöl'deki gezilecek yerlerin başında gelir. Doğal bir güzellik içindeki şifalı sularıyla efsane olan Oylat Kaplıcalarının yakınında yer alan, Türkiye'nin üçüncü büyük mağarası olan Oylat Mağarası da görülmeye değer. Oylat Kaplıcaları'nın civarında bulunan lüks oteller için otelz.com üzerinden rezervasyonunuzu yaptırabilir, bu şifa merkezinde ve konforlu otelinizde tüm stresinizden arınabilirsiniz. Üç çeşmeden birinden akan Çitli Maden Suyu'nun kaynağı olan Çitli Köyü'ne de mutlaka uğramalı, doğanın mucizesine tanık olmalısınız.
Kentin kültürel, sosyal ve tarihsel zenginliğine ışık tutan İnegöl Kent Müzesi ise İnegöl'ün merkezinde yer alan İshakpaşa Külliyesi'nin yanında yer alan çınarların altında sizlere Bursa'yı tanıtmak için bekliyor.
İnegöl'de yemek denilince elbette hepimizin aklına gelen İnegöl Köftesi'nin tadına asıl yerinde bakmazsanız olmaz. İnegöl alışveriş Merkezi ise içinde bulunan sokakları ve marka karması ile Marmara Bölgesi'nin en iddialı AVM'lerinden biri olarak gösteriliyor. Bir yaşam alanı olarak inşa edilmiş alışveriş merkezinin mimarisi de dünya standartlarında bir etkileyiciliğe sahip.
Türkiye’nin metropol şehirlerinden biri olan Bursa’da bulunan İnegöl, yemyeşil doğası, tarihi yapıları, şifa kaynağı kaplıcaları ve tescilli bir lezzet olan köftesi ile meşhur olan bir ilçedir. Ülkemizin en gelişmiş ilçelerinden biri olan İnegöl, yaklaşık olarak 3000 yıllık bir tarihe sahiptir.
Köklü bir tarihi geçmişe ve muhteşem doğal güzelliklere sahip İnegöl, sağlık ve kültür turizmi açısından her yıl yerli yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Bursa’ya tatil veya iş amacıyla gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken ilçeler arasında yer alıyor.
Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri olan İnegöl’de kaplıca otelleri veya ilçe merkezindeki otellerde en uygun son dakika fırsatları ve otelde ödeme seçeneği ile kendinize uygun konaklama seçeneklerine Otelz.com’dan ulaşabilirsiniz.
Bursa ilinin olmazsa olmaz yerlerinden biri olan İnegöl'de tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde İnegöl Oteleri'nde konaklayabilirsiniz.
İnegöl’e Nasıl Gidilir?
Bursa Yenişehir Havalimanı’na 30 km uzaklıkta bulunan ilçeye ulaşım yaklaşık olarak 35 dakika sürüyor. Havalimanı’nda bulunan araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak İnegöl’e ulaşabilirsiniz.
Bursa merkezden araç ile İnegöl’e ulaşım ise ortalama 50 dakika sürüyor. Bursa merkezden kalkan halk otobüsleri ile İnegöl’e ulaşabildiğiniz gibi taksi veya çeşitli turizm firmalarının servis araçları ile de ilçeye ulaşabilirsiniz.
Ankara, İzmir ve İstanbul illerinden ilçeye hususi aracı ile ulaşmak isteyenler için yolculuk yaklaşık olarak 3-5 saat aralığında değişmektedir. İnegöl-Ankara arasındaki mesafe 350 km, İnegöl-İzmir arasındaki mesafe 400 km ve İnegöl-İstanbul arasındaki mesafe ise 261 km’dir.
İnegöl’ün Öne Çıkan Popüler Unsurları
İnegöl’ün Tarihi Yerleri
Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan İnegöl’de günümüze ulaşan ve korunan önemli tarihi eserlerin çoğu Osmanlı Dönemi’ne aittir. Osmanlıların ilk kale fethini gerçekleştirdiği yer olma özelliğini taşıyan İnegöl’ün tarihi yapılarını görmenizi tavsiye ederiz.
İnegöl İshak Paşa Külliyesi
Osmanlı Dönemi’ne ait bir tarihi yapı olan İshak Paşa Külliyesi, ilçe merkezinde bulunmaktadır. Külliye içerisinde cami, medrese ve türbe mevcuttur.
15. yüzyıla ait olduğu bilinen külliye, Osmanlı mimarisini yansıtan ve günümüze taşıyan değerli yapılardandır.
Günümüze medrese, cami ve türbesi ulaşan külliyede eskiden imarethane, zaviye ve han bulunuyordu.
Külliye, Osmanlı devletinin önemli devlet isimlerinden biri olan İshak Paşa adına yaptırılmıştır. İshak Paşa, vasiyeti üzerine bu külliyeye gömülmüştür.
İnegöl Ortaköy Kervansarayı
Karaca Bey tarafından yaptırılan kervansaray, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve günümüze ulaşan önemli kervansaraylardan biridir.
15. yüzyıl ortalarında yaptırılan Ortaköy Kervansarayı, uzun bir süre mantar çiftliği olarak kullanılmıştır.
Mesai saatleri içerisinde ziyaretçilere açık olan kervansaraya girişler ücretsizdir.
İnegöl Turgut Alp Türbesi
Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi’nin silah arkadaşı, İnegöl’ün fatihi ve dönemin önemli isimlerinden biri olan Turgut Alp’in türbesi, Turgut Alp köyünde bulunmaktadır.
Yüksek bir tepede bulunan türbe, İnegöl’e 17 km uzaklıkta bulunmaktadır.
İnegöl Beylik Hanı
1721 yılında Cafer Paşa tarafından yaptırılan han, bir Osmanlı dönemi eseridir.
Günümüzde içerisinde çeşitli dükkanlar bulunan Beylik Hanı, alışveriş mekanı olarak hizmet vermektedir.
İnegöl’ün Doğal Güzellikleri
İnegöl Oylat Mağarası
Türkiye’nin en büyük 3. mağarası olma özelliğini taşıyan Oylat Mağarası, ilçe merkezine 17 km mesafede bulunuyor.
Toplam uzunluğu 660 km olan mağarada çok sayıda sarkıt ve dikit yer almaktadır. Oldukça yüksek bir nem oranına sahip olan mağarada devamlı rüzgar esmektedir.
İnegöl Oylat Şelalesi
İlçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunan şelale, kaynağını Uludağ’ın eriyen karları ve çevresindeki kaynaklardan almaktadır.
Şelaleye ulaşımı Oylat merkezden yaklaşık olarak 1 saat süren bir yürüyüş ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede Oylat’ın muhteşem doğasını görme ve soluma fırsatını yakalayabilirsiniz.
İnegöl Oylat Kaplıcaları
Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan şifa kaynağı Oylat Kaplıcaları, İnegöl ilçe merkezine 30 km uzaklıkta bulunuyor.
Cilt hastalıkları, romatizma, kadın hastalıkları, tansiyon, böbrek ve eklem rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen kaplıcanın su sıcaklığı 40 derecedir.
İçebilir özelliğiyle de dünyada oldukça önemli bir konumda bulunan meşhur kaplıcaları ziyaret etmenizi öneririz.
İnegöl Ormanları
Muhteşem doğa manzaralarına sahip İnegöl ormanları, eşsiz doğası ile görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. İnegöl ormanlarında yapacağınız doğa gezisi ile kendinizi bu harika dünyaya bırakabilirsiniz.
İnegöl’ün Müzeleri
İnegöl Kent Müzesi
Ülkemizin açılan ilk ilçe müzesi olma özelliğine sahip kent müzesinde, ilçe tarihinin geçirdiği evreleri kronolojik olarak görebilirsiniz.
3 kattan oluşan müzedeki arkeolojik ve etnografik eserleri görerek İnegöl’ün tarihi ve kimliği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
İnegöl Merkezde Gezilecek Yerler
Tarihin ve kültürün harmanlandığı İnegöl’de ilçe merkezinde gezebileceğiniz yerleri sıraladık;
- İshak Paşa Külliyesi
- İnegöl Kent Müzesi
- İnegöl Kapalı Çarşı
- Mobilya Sarayı
- Beylik Hanı
İnegöl’de Yapılabilecek Sporlar
Oylat ilçesinde bireysel olarak veya gruplar halinde doğa yürüyüşleri düzenlenmektedir. Oylat ormanında bulunan tırmanış ve yürüyüş parkurlarını kullanarak eşsiz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
İnegöl’de Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü ve İnegöl Belediyesi işbirliği ile yamaç paraşütü yapılmaktadır. Eğitmenle birlikte yamaç paraşütü yapabildiğiniz gibi dilerseniz eğitim de alabilirsiniz.
İnegöl’e Ne Zaman Gidilir?
İnegöl’ü ziyaret etmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu mevsimlerde İnegöl’e uğrarsanız muhteşem doğa manzaralarına şahit olabilirsiniz.
Yapmadan Dönme
İnegöl’ün Oylat Kaplıcaları’nı ziyaret ederek şifalı sularından faydalanabilirsiniz.
Oylat Orman’ında enfes doğa manzaraları eşliğinde yürüyüş turlarına katılabilirsiniz.
Görmeden Dönme
İnegöl’ün tarihinde yolculuğa çıkmak için tarihi yapıları ve kent müzesini ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye’nin en büyük 3. mağarası olan Oylat Mağarası’nı mutlaka görmelisiniz.
Tatmadan Dönme
İnegöl’ün meşhur köftesini, piyazını, şırasını ve Kemalpaşa tatlısını mutlaka tatmalısınız.
Aynı zamanda Kağıt Kebabı, Hünkar Beğendi, Kavata, Cevizli Lokum, Höşmerim ve Pideli Kebap yemekleri de İnegöl’ün bilinen lezzetlerindendir.
Oylat ilçesini ziyaret ederseniz, Oylat’ın kasap sucuklarının tadına bakmanızı öneririz.