Akçay Otelleri
En uygun Akçay otel fiyatlarını bulun.
Hattusa Vacation Beach Hotel
Namaste Boutique Hotel
Melodi Butik Otel
L' Opera Deluxe Otel
Akçayhan Otel
Akçay Mas Butik Otel
Munzur Pansiyon
Kazdağları İda Natura Life Style Bungalov Otel
Room 23 Hotel
Akçay Zeytin Otel
Antik Vadi Bungalov Otel Kazdağları
Dulkadiroğlu Motel
Özsoy Otel
İdavilla Bungalow Bahçe
Alpaylar Hotel Apart
Mavi Otel
Maslina Otel
Akçay Mas Palmiye Otel
Efeler Otel
Roy Otel Akçay
Akçay
Türkiye’de tatil beldelerinden söz ederken mutlaka adı geçen yerlerden biri de Akçay’dır. Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Akçay, hem tarihi önemi hem de doğal güzellikleriyle insanları adeta büyülüyor. Yoğun kalabalıkların doldurmadığı bu hoş belde de Ege’nin huzurunu tam anlamıyla hissedebilirsiniz.
Akçay, tertemiz denizi ve buz gibi sularıyla özellikle yaz tatilleriniz için harika bir alternatif. Üstelik Kaz Dağları’na da ev sahipliği yaptığı için bol oksijenli mis gibi bir havayla ziyaretçilerini ağırlıyor.
Otelz.com'da Balıkesir'in eşsiz güzelliğindeki beldesi Akçay Otelleri'nde ve diğer tüm beldelerdeki tesislerde, en uygun fiyatlar eşliğinde otel; daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz.
Akçay’a Nasıl Gidilir?
Akçay’a gitmek için pek çok alternatifiniz bulunur bu yüzden rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir yerdir.
Hava Yolu ile Akçay’a Ulaşım
Akçay Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olduğu için Edremit’te bulunan havalimanından rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu havalimanına İstanbul ve Ankara’dan direkt seferler bulunuyor. Balıkesir Kocaseyit Havalimanı, Akçay’a 16 km gibi kısa bir mesafede bulunuyor. Havalimanından sağlanan servis imkanlarıyla veya taksilerle Akçay’a gitmek son derece kolay.
Kara Yolu ile Akçay’a Ulaşım
Akçay’a pek çok şehirden otobüsle ulaşım mümkün. Özellikle yaz döneminde sefer sayıları artış gösteriyor. İstanbul’dan gidilebilen iki ana karayolu güzergahı bulunuyor. İstanbul-Bursa-Balıkesir-Edremit-Akçay güzergahını tercih ederseniz 402 km’lik yol kat etmeniz gerekiyor. Ankara’dan ulaşım için ise Bursa yolunu kullanarak 655 km’lik bir yol gitmeniz gerekiyor.
Deniz Yolu ile Akçay’a Ulaşım
Deniz yolu ile direkt bir ulaşım bulunmasa da İstanbul-Bandırma arası feribotları kullanarak Akçay’a ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 1 saat 45 dakikalık bir feribot yolculuğundan sonra Susurluk istikametinden Balıkesir’e oradan da Akçaya gidebilirsiniz.
Akçay’ın Popüler Yerleri
Akçay Kordon
Akçay’ın merkezinde uzunca bir kıyı kordonu olan Akçay Kordon özellikle gün batımında veya akşamları yürüyüş yapmak için harika bir yer. Güzel manzara ve temiz bir havada yürüyüş yaparken tezgahlara ve dükkanlara uğrayabilirsiniz. Bunaltmayan canlı bir kalabalığın içinde hoş bir yaz akşamı geçirmek için Akçay Kordon harika bir yer.
Sarıkız Heykeli
Kordon üzerinde dolaşırken görebileceğiniz önemli şeylerden biri de Sarıkız Heykeli. Sarıkız Heykeli, Kaz Dağları’nda yaşadığına inanılan Sarıkız’ın efsanesini yaşatmak adına yapılmış bir eser. Bu anıtta Sarıkız’ı ve efsaneye göre yanında olduğu söylenilen kazları da görebilirsiniz.
Kaz Dağları
Çok geniş bir alana yayılmış olan Kaz Dağları ülkemizin doğa harikalarından biridir. Pek çok hayvana ve yaklaşık 800 bitki türüne ev sahipliği yapan Kaz Dağları aynı zamanda şelaleler, yeraltı ve yerüstü kaynakları da barındırır. Çeşitli ağaçların ve bitkilerin yanısıra görebileceğiniz göknar ağacı da buraya özgü bir türdür.
Kaz Dağları sadece güzelliklerini gezip göreceğiniz bir yer değildir. Bu doğal ortamda güzel vakit geçirmenizi sağlamak adına piknik ve mesire alanları oluşturulmuş ve kamp yapmak için de izin var. Ayrıca Sarıkız ve babası adına yapılmış mezarları ve köyleri de görebilirsiniz. Eğer yolunuz Akçay’a düştüyse Kaz Dağları’nı görmeden dönmemelisiniz.
Kaz Dağları'nın yemyeşil doğası eşliğinde konaklamak için Kaz Dağları Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Şahindere Kanyonu
Şahinderesi Kanyonu Akçay’a 17 km mesafede bulunan büyüleyici bir kanyondur. Kazdağlarına bağlı olan bu doğal güzellik, aynı zamanda temiz su kaynaklarına sahip. Gerek ormanlarıyla gerek buz gibi suyuyla insanı yeşile ve maviye doyuruyor.
Güzelliklerinin yanı sıra çeşitli aktiviteler için de çok uygun bir alan. Su içine ve kenarlarına yerleştirilmiş piknik masalar sayesinde son derece keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca doğa yürüyüşleri için de muhteşem bir alan. Klasik doğa yürüyüşleriyle birlikte burada suyun içinde de yürüme imkanınız var. Akçay civarında görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.
Şahindere Kanyonu çevresinde bulunan oteller için; Şahindere Kanyonu Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon oluşturabilirsiniz.
Hasan Boğuldu
Hasan Boğuldu, Akçay çevresinde bulunan bir diğer doğa harikası. Kazdağları’na bağlı olan bu alan Akçay’a sadece 7 km uzaklıkta. Yemyeşil bir çevrede pırıl pırıl bir şelale akıyor ve bu şelaleden gelen suyla buz gibi suyu olan berrak bir gölet oluşmuş. Hasan Boğuldu ismi ise yerde, Emine ve Hasan isminde birbirine aşık iki gençle ilgili anlatılan hüzünlü bir hikayeden geliyor
Antandros Antik Kenti
Akçay’a 17 km uzaklıkta yer alan Antandros Antik Kenti mozaikleriyle bilinen bir nokta. Bu antik şehirde yapılan arkeolojik kazılardan pek çok buluntu keşfedildi. Buluntular üzerinde yapılan araştırmalar, tarihlerinin M.Ö. 7-8. yüzyıllara dayandığını söylüyor. Eğer tarihi mekanları görmeyi seviyorsanız Antandros Antik Kenti’ne göz atabilirsiniz.
Tahtakuşlar Etnografya Galerisi
Tahtakuşlar Etnografya Müzesi Alibey Kudar isimli bir ilkokul öğretmeni tarafından kurulmuş ve Türkiye’nin ilk özel etnografya müzesi olarak anılıyor. Aynı zamanda ülkemizde bir köyde açılan ilk etnografya müzesi olma özelliğini de taşıyor.
Üstelik Tahtakuşlar Etnografya Müzesi UNESCO Destek Ödülü gibi uluslararası ödüllere sahip. Tahtakuşlar Köyü’nde bulunan bu müze Akçay’a sadece 5 km uzaklıkta.
Bu özel müzede Orta Asya’dan göç eden Türklerin yaşamına tanıklık edebileceğiniz pek çok eşya bulunuyor. Geleneksel kıyafetler, aletler, çadırlar, halılar gibi birçok objeyi görebilirsiniz burada. Ayrıca sadece müze olarak değil sergi olarak da faaliyet gösteriyor ve içinde bir kütüphane de mevcut. Akçay’a geldiyseniz Tahtakuşlar Etnografya Galerisi’ni görmeden ayrılmamasınız.
Zeytinli Köyü
Akçay’a 2 km mesafede bulunan Zeytinli Köyü etrafı zeytinliklerle donatılmış bir yer. Tertemiz ve sakin bir denize sahip olmakla birlikte buranın da sular bir hayli soğuk. Ayrıca çevrede bulunan piknik alanları da doğal bir ortamda sakince vakit geçirmek isteyenler için çok uygun.
Zeytinli Köyü’nü öne çıkaran en önemli özelliklerinden birisi 2005 yılından bu yana düzenlenen Zeytinli Rock Festivali’ne ev sahipliği yapması. Eğer siz de bu festivale ilgi duyuyorsanız Akçay tatilinizi bu döneme denk getirerek çok daha keyifli ve özel bir tatil yapabilirsiniz.
Çamlıbel Köyü
Şehrin kalabalığından uzakta vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olan Çamlıbel Köyü Akçay’a 6 km mesafededir. Ormanlar ve zeytinliklerle kaplı bu köy insana aradığı huzuru veren türde. Burada doğal yiyeceklerle lezzetli bir kahvaltı edip doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Ayrıca ünlü tiyatrocu Tuncel Kurtiz’in mezarı da bu köyde bulunuyor.
Altınkum Plajı
Masmavi bir denizi olan Altınkum Plajı Akçay çevresinde bulunan en güzel sahillerden biri denilebilir. Işıl ışıl ve tertemiz suyuyla izlemek için bile son derece etkileyici olan denizin serin sularına kendinizi bıraktığınızda huzurla dolacağınıza eminiz. Özellikle çocuklarıyla birlikte tatile çıkacaklar için sığ bir denizi olan plaj güvenli ve eğlenceli olacaktır.
Saka Çim Plajı
Daha sakin, kalabalıktan arınmış bir yerde denize girmek isteyenler için Saka Çim Plajı çok iyi bir alternatiftir. Uçsuz bucaksız maviliğe hayran olacağınız bu plajda yeme-içme, duşakabin gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır.
Akçay’da Yapılması Gereken Aktiviteler
- Kordon’da yürüyüş,
- Soğuk sularda yüzmek,
- Mis gibi ormanlarda doğa yürüyüşüne çıkmak,
- Yörenin efsanelerini ve hikayelerini dinlemek gibi aktiviteleri yapmanızı öneriyoruz.
Akçay’da Kesinlikle Yenilmesi Görülmesi Gereken Yerler
- Kazdağları’nın muhteşem doğasını,
- Binlerce yıllık tarihi gözler önüne seren Tahtakuşlar Etnografya Galerisi’ni,
- Insanı huzurla dolduran Hasan Boğuldu ve Şahinderesi Kanyonu’nu görmeden dönmeyin.
Akçay’ın Meşhur Yemekleri
- Ege’nin binbir çeşit mezeleri
- Zeytinyağlı yemekleri
- Saçaklı mantı
- Zerde ve höşmerim
- Mafiş tatlısı
- Mevsimlik balıkları.